Van de voorzitter

Lieve mensen,

Een week later dan voorzien dan nu toch weer mijn stukkie. Het prachtige (na)zomerweer lonkte en we hebben nog een heerlijke week doorgebracht in het mooie Zeeland. Lekker fietsen en genieten van de rijke historie die plaatsen als Veere, Middelburg en Zierikzee ons biedt.

Dichterbij is Zwolle ook een prachtige (hanze)stad en daar vond gisteren bij Be Quick 28 de aftrap plaats van het seizoen 2020/21. Mooie nieuwe accommodatie  gelegen pal achter het PEC Stadion. Grote vereniging waar alle jeugdselectieteams divisie spelen. Hoe mooi is het dan dat wij met drie punten in de tas na een dik verdiende 1-4 overwinning weer naar Hulsen togen.  Prima start van Tim Engbers en zijn mannen. Trots op Hulsen.

De eerste bingo van het seizoen, georganiseerd door onze vrienden van de supportersvereniging, vond afgelopen vrijdag weer plaats. De kantine was, uiteraard geheel coronaproof, goed gevuld. Natuurlijk is een prijsje mooi meegenomen maar je proeft vooral bij de ouderen ook dat ontmoeting en ontspanning minstens net zo belangrijk is. Prima avond. En de twee krentenwegges gaan via Alex, waar is hij geen vrijwilliger, naar de voedselbank.

Ook weer van start gegaan is de archiefcommissie die mede in het kader van het aanstaande jubileum bezig is om veel informatie, documenten en foto’s te structureren en digitaliseren. In de kelder hebben ze nu al twee kasten in gebruik en om het werken wat te vergemakkelijken staat er nu ook een mooie grote tafel met bijpassende stoelen. Waarvoor dank Rutger Brinkman!!!

Veld 3 is helaas nog steeds onderwerp van gesprek. Onlangs zijn de gesprekken met de gemeente en de andere betrokken partijen weer opgestart en heel voorzichtig menen we vast te kunnen stellen dat er ontwikkelingen zijn die, linksom of rechtsom en in welke variant dan ook,  leiden naar een oplossing die sowieso uiterlijk ingaande seizoen 21/22 een feit moet zijn. Maar we prijzen de dag niet voor het avond is. Wij hebben in elk geval aangegeven dat we er, het verfoeide Wetraveld nog vers in het geheugen,  helemaal klaar mee zijn.

Bij Weideman Bloemen, overigens ook sponsor, ben ik inmiddels bekend als de man van Hulsen die een boeket in de clubkleuren rood en wit komt bestellen of afhalen. Met zo’n mooie ruiker verraste ik de afgelopen weken weer een aantal mensen.  Voor trainer Jeroen Noordegraaf van het twidde was er een boeket om de geboorte van dochter Nora luister bij te zetten en natuurlijk was er ook voor haar een rompertje met de tekst “ik speel later bij HB”.  Van harte gefeliciteerd met dit rijke bezit.

Bij ere-lid Gerrit Westenberg ging ik op bezoek in verband met zijn verhuizing naar De Blenke vanwaar hij vanuit kamer 304 een prachtig uitzicht geniet over het Reggedal. Gerrit wordt op 28 september  95 jaar. Kaartje sturen mag. Alvast van harte Gerrit.

Gerrit Freie bezocht ik in verband met zijn afnemende gezondheid. Gerrit was in het verleden een regelmatige bezoeker van Smidserve als trotse opa van kleinzoon Bram. Hij had toevallig een goede dag en we hadden samen met een fijne ontmoeting met mooie verhalen over vroeger. Zijn overgang op 27-jarige leeftijd van de groen-witten naar de rood-zwarten waar hij nog samen speelde met Kas Woudsma en Herman Preuter, jawel, de vader van onze Emiel.

Ook mooi om te horen hoe hij ooit samen met Henriëtte zijn bedrijf is begonnen dat door zonen Bert en Richard is voortgezet. En gelukkig was hij zijn gevoel voor humor nog niet verloren. Steeds wanneer je vroeg naar zijn leeftijd antwoordde hij “ik hoop 85 te worden”. Wanneer je dan reageerde van ”je zou niet zeggen dat je al 84 bent” was er een grijns op zijn gezicht.

Gerrit is inderdaad 85 geworden maar is op 16 september op 89 jarige leeftijd overleden. Wij danken hem voor zijn ondersteuning als sponsor maar vooral om zijn warme belangstelling voor onze club.

Wij condoleren Henriëtte en de (klein)kinderen en wensen hen veel sterkte. Met name Bert en Hetty en Bram en Karin die wij persoonlijk zo goed kennen.

Onze gedachten zijn ook bij onze clubgenoten die in de afgelopen periode vaak onverwacht   hun vader, moeder of broer hebben verloren. Jullie en je familie heel veel sterkte gewenst en wat is het goed om weer te ervaren hoezeer onze Hulsenfamilie meeleeft. In goede en slechte tijden. Met mekaar, veur mekaar.

Pas goed op jezelf en je dierbaren en hou je aan de basisregels.  Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor