Van de voorzitter

Veel leuke reacties ontvangen op mijn laatste bijdrage waarvoor dank.

Gistermorgen op de fiets naar Smidserve om naar de jeugd te kijken. Wat blijft het een mooi gezicht al die pupillen en mini’s onbevangen bezig te zien met het spelletje onder het toeziend oog van ouders, opa’s en oma’s. En wat te denken van al die vrijwilligers die op hun vrije dag vroeg uit de veren stappen om dit mogelijk te maken. Klasse…..

Daarna naar Nijverdal voor mijn vaste rondje op zaterdagmorgen. Fietsend
over de GH Kappertstraat zie ik iemand voorovergebogen staan in een voortuin, klein van stuk en grijs haar. Dat moet Hennie Reuvekamp zijn, bezig om bladeren te rapen. Even een praatje. Vaste supporter van het eerste maar die hoeven vandaag niet. Niks aan.  Prachtig mens.

Daarna brood halen bij de bakker Voortman en werd daar prettig geholpen
door Diana Veneman, ook al een bekende Hulzense naam. Op de markt bij Groente en Fruithandel Arends, binnenkort sponsor van onze club, spreek ik Dirkje, de helft van het gouden bruidspaar Bladder.
Had Frits in de kantine al wel persoonlijk geluk gewenst met dit mooie jubileum maar haar nog niet. Dus alsnog.

Over oude(re) mensen gesproken. Dat was de reden van de afwezigheid
vandaag van trainer/coach Machiel van Keulen bij JO 17-1. Vandaag is de intocht van de bejaarde kindervriend uit Spanje en gezien alle commotie over zijn assistenten werd de inzet van een grote politiemacht nodig geacht.
Vandaar dat Thomas vandaag samen met Menno verantwoordelijk was voor de
technische begeleiding tegen MSC Amslod uit Meppel. Wat doet dit team
het goed in de vierde divisie en ook vandaag werd gewonnen met goed
voetbal, 3-0. Laatste drie wedstrijden negen punten. En over de toekomst
van ons eerste hoeven we ons voorlopig geen zorgen te maken. Daar zit wat aan te komen…..
Kom eens een keer kijken naar dit  geweldigeteam.

In de middag naar Wierden getogen om HB 3 aan te moedigen tegen SVZW 3. Bij de rust was het 0-2 door twee doelpunten van Christiaan Rippe. Vooral de tweede was van ongekende schoonheid en getuigt van zijn fenomenale voetbalkwaliteiten. Kenners zeggen dat hij het heel ver had kunnen schoppen met iets meer gedrevenheid. Tja, dan hadden we hem niet gehad als penningmeester moet je maar denken.
Na de rust een beter SVZW dat volop kansen kreeg om te scoren maar dat
niet deed, behoudens een doelpunt uit een strafschop. Een kadootje, niet van Sinterklaas maar van een leidsman die zal ik zeggen zijn dag niet had.
Het regende gele kaarten met uiteindelijk een tweede voor Keeper Roy van der Heiden waardoor we de laatste 13 minuten met 10 man verder moesten.
Een krankzinnige slotfase waarin met kunst en vliegwerk de voorsprong werd vastgehouden wat de tegenstander ook probeerde fysiek en verbaal. Vooral voor het publiek was het genieten geblazen.
Maar na de wedstrijd was het gewoon handen schudden en zo hoort het ook.

Na afloop op Smidserve nog even gezellig onder het genot van een Leffe napraten met Alex van Keulen, Co Verduin en Dirkjan Wermink die genomineerd is als sportvrijwilliger van het jaar. Vergeet niet op hem te stemmen.
En op weg naar de uitgang kondigde Max P. met veel bravour nog even aan dat hij mij de komende week nog zal spreken. Het zal mij benieuwen.

Het was weer een mooie zaterdag met als kers op de taart de kwalificatie
van ons Nederlands elftal voor het EK 2020.

Jan Bouwhuis

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor