Van de voorzitter

Lieve mensen,

In Nederland moeten wij ons aan de wet houden en in beginsel wordt iedereen geacht de wet te kennen.  Nu zijn er werkelijk duizenden wetten en er is niemand, ook de meest vooraanstaande jurist niet, die deze allemaal kent.

Maar er zijn er een aantal die iedereen wel kent en die voor zich spreken.  Zo heb ik laatst aandacht besteed aan artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht (WvS), verboden toegang (op Smidserve). Helaas moet ik deze week artikel 310 WvS benoemen. Dit artikel gaat over diefstal.

Op de parkeerplaats bij Smidserve staat een oud ijzer container waarvan de opbrengst ten goede komt aan dagverblijf De Opvang in Hulsen. Initiatiefnemer is ons zeer gewaardeerde lid  Herman Konijnenbelt, zelf ouder van een meervoudig gehandicapt kind. Hij is hier vrijwel dagelijks druk mee en hij doet dat met liefde voor dit goede doel waaraan hij zijn hart zo  verpand heeft.

De laatste tijd hoor ik van Herman dat er niet alleen ijzer gebracht maar ook weggehaald wordt. Op zich heeft hij daar nog niet eens zoveel moeite mee mits dit in overleg  gaat en er een passende geldelijke vergoeding ter compensatie van gemiste inkomsten tegenover staat. Maar dat is, een uitzondering daargelaten, nooit het geval.

Ik heb de jurisprudentie er niet op nageslagen of dit nu diefstal is in de zin van de wet maar ik vind het ongehoord, asociaal zelfs. Hoe kun je een vrijwilliger zo demotiveren dat hij momenteel overweegt er maar mee te stoppen. Kan niet waar zijn!!!

Help Herman door mensen die wat komen halen in plaats van brengen hierop aan te spreken en breng zelf ook het oude ijzer naar deze container. En is het te zwaar, hij komt het graag halen. Laten we samen zijn goede doel ondersteunen en in stand houden.

Wilmar Nieuwenhuis kwam afgelopen zaterdag naar Smidserve om het met zijn ploeg op te nemen tegen onze jongens onder de 19-1. Ik heb grote waardering voor hem als voormalig  speler maar het is natuurlijk niet de bedoeling om de punten uit Hulsen mee te nemen. Dat is een ongeschreven (voetbal)wet maar helaas niet vastgelegd in het wetboek. Ik had het onze jongens uiteraard liever gegund maar van harte Wilmar.

Een voetbalvereniging heeft ook zo zijn eigen regels en afspraken die vastgelegd zijn in de statuten en het huishoudelijk reglement. Zo staan daar ook de (gedelegeerde) bevoegdheden van het bestuur in. Zaterdag tegen sluitingstijd vroeg Andre E. mij zeer beheerst en beargumenteerd of ik mede clublid Tom G. met onmiddellijke ingang wilde royeren omdat hij schreeuwde tegen de voorzitter. Heb er nog een nachtje over geslapen Andre maar dat gaan we niet doen. Ontoerekeningsvatbaar na een inspannende wedstrijd met daarover heen een paar biertjes en  dat valt Tom niet kwalijk te nemen.

Zaterdag sprak ik Benno de Jong nog over een tekort aan scheidsrechters. Benno  is vaste fluitist en hij maakt zich zorgen voor de toekomst. Ik weet dat het elke week een puzzel is om het allemaal weer geregeld te krijgen met veel waardering voor de betrokken vrijwilligers. Hoe mooi zou het zijn dat zich een aantal mensen aanmelden die wel een wedstrijdje bij de jeugd willen fluiten waardoor de huidige fluitisten kunnen doorschuiven naar de oudere jeugd en senioren. Het deed me goed om Boet weer in het zwarte pak te zien acteren. Mooi.

Freek Pierik gaf aan dat hij weer niet was benaderd door de scheidsrechterscommissie en daar begrijpt hij helemaal niets van. Nou, ik wel Freek.

Maar alle gekheid op een stokje, hij levert op meerdere dagen in de week een geweldige bijdrage als schoonmaker en barkeeper. Kan menigeen een voorbeeld aan nemen.

Corona houdt ons nog steeds in de greep. Ik wil nogmaals een beroep op iedereen doen om de algemene voorschriften en ons protocol na te leven. Vanuit het bestuur is met name Dirkjan hier heel erg druk mee en ook de kantinecommissie/barmedewerkers. Laten we er samen voor zorgen dat de kantine open kan blijven.

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren. Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor