Van de voorzitter

Lieve mensen,

Het is zondag 8 november. De vrouw van de voorzitter, zeg maar de first lady van Hulzense Boys, is vandaag jarig. Gisteren geen voetbal dus wel tijd om een lekkere appeltaart te bakken en dat is nog mooi werk ook. Tineke heeft een taart gemaakt met monchou (spreek uit monsjoe) met een bodem van truffelpepernoten en een topping van chocoladepepernoten. Het moet niet gekker worden.

Het eten van pepernoten is een echte hollandse traditie die al ontstaan is in de 16e eeuw. Maar in de 18e eeuw kreeg de noot zijn huidige vorm en smaak waarin kruiden, peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagelen werden verwerkt. Megenomen door zeelieden uit het Verre Oosten. Maar dit geheel terzijde.
Dus feest vandaag en dat gaan we volgens de voorschriften in kleine kring vieren. O, wat zijn wij heden blij. Waar ik ook blij van wordt is het prachtige weer van de afgelopen dagen, echt genieten.

Over first lady gesproken, Amerika krijgt ook een nieuwe first lady begin volgend jaar. Want Joseph Robinette Biden Jr wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten, of beter de Verdeelde Staten. Maar hoezo junior, Jo (voor intimi) wordt binnenkort 78 jaar. In dat licht bezien heeft Hulzense Boys maar mooi een piepjonge voorzitter toch?!

Over verkiezingen gesproken, de Algemene Leden Vergadering (ALV) is ook een moment waarop er wat te kiezen valt. In mijn bijdrage van vorige week ben ik wat voorbarig geweest door een online-vergadering aan te kondigen op 23 november a.s. Wanneer we de presentielijsten van de afgelopen jaren raadplegen dan vermoeden wij dat veel leden niet in de gelegenheid zijn om hieraan deel te kunnen nemen. Dat doet geen recht aan de ALV en daarom stellen wij deze uit naar voorjaar 2021. Wel zullen wij onze leden binnenkort beknopt alvast informeren over een aantal zaken.

Afgelopen week werd ook de uitslag van Rabo ClubSupport bekend gemaakt. Om precies te zijn een bedrag van 1396,42 wordt binnenkort op onze rekening bijgeschreven. Iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk dank. En de Rabobank natuurlijk voor de ondersteuning.

De grote clubactie loopt nog tot eind november. Wij hebben er bewust voor gekozen om onze (jeugd)leden niet langs de deur te laten gaan in deze coronatijd om loten te verkopen. Gezondheid boven alles. Vorig jaar bracht deze actie ruim 3000 euro op. Maar online is snel een lot gekocht en van elke drie euro gaat maar liefst 2,40 naar de club. Koop een lot, juist nu.

De attente buurtbewoner van Smidserve die een verdachte auto zag staan bij de oud ijzer container van Herman Konijnenbelt heb ik kunnen melden dat de politie de eigenaar van de auto heeft benaderd. Vast is komen te staan dat er niets is ontvreemd.

Voorlopig nog geen competitievoetbal. Onlangs heeft de KNVB een zogenaamd plan B bekend gemaakt. In het meest positieve scenario wordt de competitie hervat in het weekend van 16 en 17 januari 2021. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig uitgespeeld worden. Wel komen de bekercompetities te vervallen en wordt de hele maand juni 2021 doorgespeeld. De nacompetitie komt te vervallen waardoor de promotie/degradatieregeling wellicht aangepast moet worden.
Half december wordt besloten of dit scenario haalbaar is.

Meldde ik vorige week nog een ingreep die Boet zou ondergaan, afgeblazen in verband met Corona. BALEN. Ook dit maakt eens temeer duidelijk waarom we ons aan de regels moeten houden om de ziekenhuizen te ontlasten. Dus ook voor mensen zoals Boet die een geplande operatie waar zo op gehoopt is uitgesteld zien worden.

Blijf gezond, zorg goed voor je zelf en je naasten. Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor