Van de voorzitter

Lieve mensen,

Wat was het weer genieten gisteren op Smidserve. Was tegen een uur of tien even die kant op gefietst en het gonsde van de activiteiten op veld 1,2 en 3. De jeugd was lekker bezig met onderlinge wedstrijdjes en het spelplezier spatte er vanaf. Respect en grote waardering voor alle jeugdleiders/trainers die hun vrije tijd beschikbaar stellen voor hun jongere clubgenoten. Daar neem ik mijn petje voor af. Chapeau.

Andere tijden, dat was ook te merken aan de intocht van de grote kindervriend uit Spanje. Tot op het laatste moment geheim, hij kwam aan in het mooie vestingstadje Elburg. De hoogbejaarde bisschop logeert op paleis Soestdijk, voor deze gelegenheid omgedoopt tot het Grote Pietenhuis. En hij werkt dit jaar vanuit huis en dat is gezien de oproep van Mark Rutte heel verstandig.
Aan dit jaarlijkse kinderfeest, helaas wordt hieraan wel eens voorbijgegaan met de zwartenpietendiscussie (mooie voor scrabble) mag ik al tientallen jaren mijn medewerking verlenen als hulp sint. Dat doe en deed ik op basisscholen, woonvormen voor mensen met een beperking en natuurlijk bij Hulzense Boys. Alles werd uit de kast gehaald om de intocht luister bij te zetten. Zo ben ik gearriveerd in een politieauto, brandweerwagen, lelijke eend en zogenaamd met een helicopter toen ik met een bouwkraan, terwijl binnen de filmmuziek van Miss Saigon werd gespeeld, op het dak van een school werd gezet.
De jongste kinderen zongen met volle overtuiging de allermooiste liederen terwijl de jongens uit groep acht het hielden op “springen, springen”
Meest hachelijk was mijn aankomst op Smidserve, achterop de quad van Henk Poffers die de sint met grote snelheid over het hoofdveld naar de kantine transporteerde. De mijter was ik al lang kwijt en met gevaar voor eigen leven moest ik het baardstel op de plaats houden. Hilarisch.
Het mooie is dat je anoniem bent. Zo heb ik wel eens gesinterklaast bij de Jumbo (als tegenprestatie voor het nieuwjaarsontbijt) en wat is het dan mooi om vooral mensen die je kent aan te spreken op bijvoorbeeld de inhoud van het karretje. Lachen.
Zo dacht ik vorig jaar anoniem op te treden voor mijn kleinkinderen. Had extra mijn bril niet opgezet, andere schoenen aangetrokken en had me uiteraard voorgenomen mijn stem aan te passen. We bellen aan, mijn kleinzoon van 5 doet open, kijkt naar boven en zegt, terwijl ik nog geen woord had gesproken, “Hallo Opa”.
Daar zit je dan anderhalf uur voor in de auto maar het feest was er gelukkig niet minder om.

Om toch nog wat over mijn core-business te schrijven. Ik heb afgelopen week nog 4 jubilarissen gehuldigd die er tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari niet waren in verband met hun (nieuw)jaarlijkse vriendenweekend, dit jaar ergens in Groningen.
Omdat het alweer bijna nieuwjaar is werd dit hoog tijd maar mede door Corona was het er nog niet van gekomen. Geinspireerd door de #ikmisoebox van FC Twente heb ik een #beterlaatdannooitjubileumpakket samengesteld met daarin een flesje en een glas van ons huismerk, een flesopener klomp (met dank aan Frits Veurink) met HB logo, een dreuge worst van Pennings en natuurlijk het jubileumspeldje.
Christiaan, Andre, Wilco en Daniel, alsnog van harte gefeliciteerd met 25 jaar trouw aan Hulsen. Dank voor alles wat jullie voor onze mooie vereniging hebben betekend en hopelijk nog gaan betekenen, in welke hoedanigheid dan ook.

In Tubantia hebben jullie kunnen lezen dat nu ook de gemeente zich bij monde van Wethouder Henk Nijhof heeft uitgesproken dat de problemen met veld 3 opgelost moeten worden. Er is een ultimatum gesteld dat er met ingang van het nieuwe seizoen een goed bespeelbaar veld moet liggen. En dat ik het daar volledig mee eens ben hebben jullie ook kunnen lezen.
Volgende week hoop ik te kunnen melden dat de tijdelijke maatregelen weer versoepeld zijn en dat er wellicht sprake kan zijn van een snelle herstart van de competitie. Hopelijk weer met toeschouwers en als de kantine dan ook nog een keer weer open kan.
Want ik mis jullie.
Nog even volhouden met elkaar. Pas goed op jezelf en heb aandacht voor je naaste. Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor