Van de voorzitter

Lieve mensen,
Edwin Ronhaar heeft Abraham gezien afgelopen week en daarom naar Chateau Ronhaar getogen om de kasteelheer en zijn gevolg persoonlijk te feliciteren met dit heugelijke feit.
Binnenkort kan ik ook weer op pad met een rompertje want Rob Titsing en zijn partner Mariska zijn de trotse ouders geworden van dochter Romy. Van harte gefeliciteerd met dit rijke bezit. Wordt vervolgd.
Uiteindelijke heeft Boet afgelopen maandag de lang verwachte (en uitgestelde) ingreep ondergaan en is de neurostimulator geimplanteerd. Hij moet het de eerste tijd nog wel heanig an doen en hij mag niet bukken en (zwaar) tillen. Dat betekent volgens Herman dat hij de eerste tijd geholpen moet worden bij het plassen.
Tot zover het goede nieuws. Maar wat is goed en wat is slecht nieuws. Dat hangt er vanaf uit welk perspectief je dat bekijkt. Voor trainer Tim Engbers is het goed nieuws dat hij is toegelaten tot de cursus UEFA A/TC 1. Voor ons is het slecht nieuws want we gaan aan het einde van dit seizoen alweer afscheid van hem nemen. En dat vind ik en met mij vele anderen bijzonder spijtig want in de korte tijd van onze samenwerking is er een wederzijdse klik ontstaan. Tim past bij ons.
Zijn ambities waren bekend maar dat het al zo snel zou komen!! Ik begrijp en respecteer zijn keuze en wens hem heel veel succes. Maar eerst gaan we er samen hopelijk nog een mooi seizoen van maken.
Over zijn opvolging hoeven we ons denk ik geen zorgen te maken want dat onze mooie vereniging in trek is bij het trainersgilde moge blijken uit de vele sollicitaties die we nu al hebben ontvangen.
Goed nieuws (voor hem en zijn gezin ) is dat Dennis Wijnberg in het voorjaar van 2021 voor een periode van minimaal 3 jaren naar Curacao gaat voor zijn werk. Een nieuwe uitdaging zo vertelde hij me gisteren op de markt. Mooi man. Masha Pabien
Voor ons is het slecht nieuws want wanneer we echt door al onze keepers heen zijn konden we altijd hem nog bellen. Weliswaar ongetraind maar zeer ervaren.
Er zijn ook veel moppen over goed en slecht nieuws. Schiet me er één te binnen die met voetbal te maken heeft.
Een Duitse rechter zegt tegen een veroordeelde. “Ik heb goed en ik heb slecht nieuws. Welke wil je het eerste horen? – Doe maar eerst het slechte nieuws.””
“Oké”, zegt de rechter “Je krijgt de doodstraf door de kogel”
“En het goede nieuws” – “Robben zal schieten”
Vrijdagavond mocht ik als hulpsinterklaas optreden bij de Sinterklaas drive-in op de parkeerplaats bij Smidserve. Heel bijzonder om dit op deze wijze mee te maken maar zo kon het grote kinderfeest gelukkig wel doorgaan en dat werd door kinderen en ouders gezien de vele positieve reacties bijzonder gewaardeerd.
Met dank aan de activiteitencommissie voor de perfecte organisatie.
In mijn laatste bijdrage meldde ik de onvoorwaardelijke toezegging van wethouder Henk Nijhof dat er met ingang van het nieuwe seizoen een bespeelbare mat ligt op veld 3. De vervanging van de toplaag (hoofd) veld 1 staat op de investeringsbegroting voor 2021 en uit een artikel onlangs in Tubantia maak ik op dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Achter de schermen volgen we dit uiteraard op de voet want wat gaat het worden, welk type mat komt er op. In de praktijk zien we ook bij de ons omliggende gemeenten dat er vaak wordt gekozen voor een veld met diverse vormen van infill. Wij hanteren één criterium en dat is een onder alle omstandigheden goed bespeelbaar veld
Het vooruitzicht van nieuwe velden is prachtig, maar wanneer komen we weer aan het voetballen. Wanneer kunnen we elkaar weer ontmoeten op Smidserve?
Op die vraag kan niemand een antwoord geven maar als ik de ontwikkelingen zie van de afgelopen week en het gedrag van de mensen dan ben ik niet hoopvol gestemd. Hopen dat ik het helemaal bij het verkeerde eind heb.
Pas goed op jezelf en de mensen die je lief zijn. Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor