Van de voorzitter

Lieve mensen,

“Leuk”, “Machtig Mooi”, “Toppers”, “Wat een mooie club hebben we toch”. Zomaar een paar uit een reeks van opmerkingen die we gisteren mochten beluisteren tijdens het rondbrengen van de kerstattentie.
We hebben er best wel even over nagedacht of we deze actie wel door moesten laten gaan na de toespraak van premier Mark Rutte vanuit het Torentje. De opdracht luidde immers om het aantal bewegingen te beperken. Maar ook een oproep om elkaar niet los te laten, om te zien naar elkaar en die oproep konden wij niet negeren.  En uit een overvloed van positieve reacties kunnen we denk ik concluderen dat we een goede keuze hebben gemaakt.

Ook de sponsoren worden uiteraard niet vergeten . Ondanks rare tijden zijn zij ons door dik en dun blijven ondersteunen en dat waarderen wij zeer. En bedenk wat wij als leden deze vaak lokale ondernemers kunnen steunen door bij hen te kopen. Juist nu.

Rond 9.00 uur, de mini’s en de jeugd waren alweer (voor de laatste keer dit jaar) aan het trainen vertrokken de bestuursleden van voetbal- en supportersvereniging met de auto of per fiets om ruim 650 adressen te bezoeken.  
Wanneer je dan zelf al een uur of vier in de kleren bent is het een rare gewaarwording dat een clubgenoot, zal zijn naam uiteraard niet noemen maar het is niet Freek P., om half twaalf de deur opendoet. Heb hem op dit tijdstip dikwijls vaak gezien op Smidserve in zijn scheidsrechterstenue om een wedstrijd  in goede banen te leiden.
Slaperig gezicht, ochtendjas aan (dat wel gelukkig) en daaronder gebreide noorse sokken. Ik vroeg me af of hij die ook in bed aan zou hebben. Rare tijden zonder voetbal!!!.
Prachtig mooie dag, ook al omdat ik Wim Poffers mocht bezoeken en hem behalve de attentie ook een rood-wit boeket mocht overhandigen voor zijn 83e verjaardag. Van harte Wim en ik wens je nog vele jaren in goede gezondheid.   

43 teams, ruim 130 deelnemers. De Online KerstPubQuiz van afgelopen vrijdagavond georganiseerd door de mannen van het eerste. Omdat ze, zoals presentator Tim van de Zande aangaf, iets terug wilden doen voor alle supporters die hen zou trouw ondersteunen, uit en thuis.
Tim loodste ons samen met mede presentator Mats Knol door een heerlijke avond, bij de quizvragen ondersteund door Jorg, Jorn, Sander en Thomas die zich ook met de microfoon zeer behendig toonden.
Live te volgen via You Tube met tussendoor opnames van clubgenoten die een kerst- en nieuwjaarswens mochten uitspreken. Hilarisch was de opname van Wim en Hennie Nieuwenhuis waarbij Wim !!!! het woord voerde en Hennie was getooid met een mondkapje. Voor het eerst heb ik haar gezien en NIET gehoord.
Via de PUBQuiz App konden foto’s ingestuurd worden om een beeld te krijgen van de  thuissituatie  van de deelnemers. Prachtige beelden met als hoogtepunt de vrije interpretatie van het kerstverhaal door Andre, Niels en Paul.

Qua opzet maar ook qua beeldtechniek een perfecte avond.  Die perfecte beeldkwaliteit is ook te danken aan een, ik had er nog nooit van gehoord,  nieuwe USB HDMI Capturedivice, waarvan de aanschaf mogelijk werd gemaakt door onze vrienden van de supportersvereniging. Ook bij toekomstige streaming van wedstrijden kunnen wij hiervan genieten.

Maar al die techniek moet wel toegepast worden en daarvoor zijn wij veel dank verschuldigd aan de mannen achter de schermen maar nu op de voorgrond: Gert Kamphuis en Danny Schoenmaker.  

Zaterdag 2 januari 2021, online nieuwjaarsreceptie en bingo. Ook weer live te volgen.
Hou de website in de gaten.
Aanrader wat mij betreft is het VIP Pakket van 10,00 euro. Hiervoor ontvang je behalve de bingokaarten ook een borrelpakket met een winkelwaarde van 9 euro onder het motto van “de emmer (van H&K)  moet vol”. Mede mogelijk gemaakt door Jumbo.    

Met terugwerkende kracht (19 oktober) kan ik melden de geboorte van Stan Floris Harmsen, zoon van Maarten alias Boertje en Wieke.
Afgelopen week werden Wilco en Marlissa Stobbelaar verblijd met de komst van dochter Lynn.
Van harte gefeliciteerd met dit rijke bezit.

Met kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. Een teken van hoop. Kerst 2020 zal anders zijn dan voorgaande jaren maar daarom niet minder betekenisvol. Iedereen viert het vanuit zijn eigen beleving en op zijn eigen manier.

Ook de geboorte van Stan Floris en Lynn is een teken van hoop. Laten we ons daaraan vasthouden in deze bijzondere tijden. Ik kan het niet mooier zeggen dan Toon:

Geef elkaar hoop
dan gaat alles goed
geef elkaar hoop
als j’ elkaar ontmoet

Niet met dure woorden
een rede of een preek
nee, zomaar bij de slager
of in de apotheek

Op een cafeterrasje
of in de bioscoop
al is het nog zo vluchtig
maar geef elkaar HOOP.

Ik wens jullie allemaal feestdagen en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor