Van de voorzitter

Lieve mensen,

Om te beginnen wens ik iedereen een liefdevol, sportief maar bovenal gezond 2021.

De kerstdagen zitten er weer op, het oude jaar is uit en het nieuwe jaar is ingeluid. Het jaar waarin we onze 75e verjaardag vieren, om precies te zijn op 4 september.
Een club met zo’n lange historie heeft vanzelfsprekend ook leden die lang aan onze mooie vereniging verbonden zijn en zo mochten we in het kader van onze online nieuwjaarsreceptie maar liefst 17 leden huldigen. Jullie hebben het gisteren allemaal kunnen volgen via You Tube en HOI TV.

Samen met cameraman Boet Beltman mocht ik alle jubilarissen thuis bezoeken en werden de versierselen en de rood-witte boeketten uiteraard geheel coronaproof uitgereikt. Een machtig  mooie dag die in het teken stond van weerzien en mooie verhalen over vroeger. En inzicht hoe de families binnen Hulsen in elkaar steken want ik wist tot nu toe bijvoorbeeld niet dat Max Piksen en Frits Kruger zwagers zijn. En wie schreef er in het verleden anoniem kritische stukjes in het (helaas ter ziele gegaan) clubblad onder het pseudoniem Hoi Polloi.
En hoe leidde een niet gevoerd sollicitatiegesprek, de directeur was hem vergeten en naar huis gegaan, toch tot een baan en een dienstverband dat inmiddels al ruim 40 jaar duurt. Hans Woudsma heeft het me uit de doeken gedaan.

 • 50 jaar lid met een korte en wellicht onvolledige typering van de jubilaris:
  Frits Kruger. Tegenwoordig leider van HB 2, daarvoor grensrechter bij het 1e. Als bouwvakker zijn bijdrage geleverd aan meerdere verbouwingen van de accommodatie.
 • Herman Poorterman. Speelde in het 1e, redactie clubblad en vormgeving. Als Hoi Polloi schreef hij kritische stukjes in het clubblad en dat viel niet altijd in goede aarde bij bestuur.
 • Jan Poorterman. Broer van Herman, ook speler van het eerste. Berucht om zijn harde schot en beroemd om zijn verfijnde techniek. Als trotse vader van Devin nog vaak op Smidserve.
 • Frits Veurink. Gespeeld in HB 1, later nog jaren in het 4e. Gangmaker en organisator van feestavonden en trainingskampen. Tegenwoordig CEO van Rima Klompen en sponsor HB.
 • Jan Veneman. Voetballer, leider, sponsorcommissie, jeugdbestuur. Teveel om op te noemen. Daarnaast nog politiek en Plaatselijk Belang. En trotse vader van 3 voetballende zonen.
 • Rudi Hallink. Een greep: Speler, toto/lotto, winterprogramma jeugd, supportersvereniging, klootschieten. En wie Rudi zegt, zegt Geri!! Eigenlijk 2×50 jaar
 • Henk Meijerink. Secretaris, Voorzitter (met afstand de langst zittende), Ere Voorzitter. Tegenwoordig lid van de archiefcommissie. Hulzense Boys is Henk Meijerink.
 • Hans Woudsma. Deze familie ademt voetbal. Speelde al jong in het eerste en samen met jan Karsten ook nog een paar jaar bij de Eagles. Was lid van de Technische Commissie. Tegenwoordig ons oudste spelende lid en natuurlijk  vader van Jelmar,  25 jaar lid.

25 jaar lid:

 • Jelmar Woudsma.  Rots in de branding HB2, jeugdleider en tegenwoordig jeugdtrainer. Treedt hiermee in de voetsporen van oom Wim. Helaas blessuregevoelig en aast nog op een oproep van leider HB7 zodat hij nog samen met vader Hans samen kan spelen.
 • Richard Roelofs. Speelde in het 1e, tegenwoordig met veel plezier in HB3. Was jeugdleider en lid van de materialencommissie.
 • Mike Munsterman. Geen familie van Joop!! Speelde in de jeugd en later in de senioren. Door werk als kok is combinatie met voetbal lastig. Werkte mee aan WinterBBQ. Bijnaam Moeke.
 • Martin Dogger. Jarenlang gevoetbald, was jeugdleider en scheidsrechter. Koos voor zijn gezin maar binnenkort weer terug als ouder van ….. Regelmatig deelnemer diverse activiteiten.
 • Maikel Groters. Jarenlang speler selectie en tegenwoordig actief in team Karsten. Had nog al eens een verschil van inzicht met de trainer wat hem de kwalificatie eigenwijs opleverde. Volgens hem niet meer dan een verschil in beleving. Maakt deel uit van de bouwcommissie.
 • Maurits Hogenkamp. Woonde jarenlang naast veld 4. Speelde in de jeugd en later HB3. Was jeugdleider en jeugdtrainer. Tegenwoordig bij Lemelerveld. Komt ongetwijfeld terug op het oude nest.
 • Auke Jelle Wermink. Speelt in het derde, draait bardiensten. Duizendpoot, multi-inzetbaar net als broer Dirkjan. Je doet nooit tevergeefs een beroep op hem.
 • Martijn Oosterhoff. Voetballer, tegenwoordig HB 3 en op afroep grensrechter HB 1. Penningmeester en dat doet hij geweldig. Past heel goed op onze centen. Fijne collega.
 • Jan Bouwhuis. Ik mag voorzitter zijn van deze mooie club, was in het verleden al 10 jaar bestuurslid. Supertrotse vader van Mark en Tom die in HB2 en HB3 acteren.

Nogmaals, het was een geweldige dag samen met Herman Beltman. Wat is het fijn om te zien hoe we stukje bij beetje de oude Boet weer terugzien. Het implantaat doet z’n werk naar behoren waardoor de klachten nog niet helemaal over maar wel veel beter beheersbaar zijn.
Ik mocht samen met hem ook de prijzen wegbrengen voor de online bingo , die aansluitend aan de online huldiging plaatsvond. De belangstelling hiervoor was overweldigend met 79 verkochte VIP Pakketten en 117 losse bingoboekjes.
De insteek was om als verbinding iets te doen voor onze leden maar door de grote deelname heeft het de club ook nog een mooie cent opgeleverd. (Dat geldt overigens ook voor de geweldige KerstPubQuiz van het eerste wat de clubkas ruim 650 euro opleverde. Toppers en niet allen tussen de witte lijnen.
Een prettige bijkomstigheid in financieel lastige tijden.

Met dank aan onze sponsoren H&K, Jumbo, Bakkerij Voortman en Slagerij Pennings. En niet te vergeten onze vrijwilligers die hier heel veel tijd in hebben gestoken.
Rob, Edwin, Jodrik, Jose, Harry en  Boet, ontzettend bedankt. Grote waardering.

Waren wij nu op HOI TV, aanstaande vrijdag 8 januari vanaf 20.00 uur valt Hans Heerdink op TV te bewonderen bij The Voice of Holland. Hij gaat gelukkig niet zelf zingen maar komt wel in beeld als trotse vader van dochter Lotte. Allemaal kijken,  RTL 4.

Zo, de kop is er weer af in 2021. Blijf gezond en pas goed op elkaar.
Hou van jullie.

Jan

 • Hoofdsponsor

 • Subsponsor