Van de voorzitter

Lieve mensen,

Wat is de relatie tussen Sebastian Stroh en  Karin, de betere helft van het echtpaar Beltman, die vorige week zaterdag al vrij snel na afloop van de WandelPubQuiz met de kippen op stok ging.
Dat zit zo, deze Oostenrijker was de uitvinder van een sterk alcoholische drank die voor het eerst in 1832 werd gemaakt in Klagenfurt en bekend is als strohrum. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen flessen van verkocht. En Karin stond onderweg langs de route van de quiz.

Zo kocht ik vorige week een fles Stroh 80 (dat duidt op een alcoholpercentage van 80%!!!) , enkele liters chocomelk en een spuitbus slagroom om de opdracht die ik van Boet kreeg te vervullen. Die opdracht luidde om de vrijwilligers die onderweg aan de route stonden van de WandelPubQuiz te voorzien van iets warms en dat was nodig ook want het was koud. Prima weer om te wandelen maar anderhalf uur staan posten is toch wat anders.
Kennelijk is de verhouding tussen 100% warme chocomelk en 80% rum niet helemaal goed gegaan en dat verklaart hoogstwaarschijnlijk dat Karin al vroeg op de avond de bank wisselde voor de boxspring.

Deze wandelpubquiz was een groot succes getuige de enthousiaste reacties van de ruim 100 deelnemers. Met dank aan de deelnemers, de vrijwilligers en aan Boet, de geestelijk vader van dit project.
Het is fijn om na een lange periode van gedwongen afwezigheid weer iets van de oude Boet terug te zien.

Een fles Strohrum was ongeveer een jaar of veertig geleden onderdeel van mijn strategie om de douane bij terugkeer na een vakantie in voormalig Joegoslavie te misleiden. De munteenheid destijds was de Dinar en die devalueerde jaarlijks met tientallen procenten. Reden temeer om de overgebleven dinars dan maar om te zetten in drank die spotgoedkoop was.  Zo gezegd, zo gedaan.
Zeker een fles of 15 gekocht en overal verstopt in ons kampeerbusje, een oranje Ford Transit met een verhoogd wit polyester dak. Zeg maar zo’n type waarvan er wel meer zuidelijk gingen in de vakantieperiode.
Onderweg bij het tanken in Oostenrijk bedacht ik om een fles Strohrum te kopen en die in het dashbordkastje te leggen. Wanneer de douane dan onverhoopt zou vragen of ik iets aan te geven had, zou ik dat bevestigend beantwoorden en dan die fles laten zien en daarmee hopelijk de overige flessen buiten beeld te laten.
Alleen had ik die strategie niet gedeeld met Tineke en toen we bij Aalten de grens passeerden werden we staande gehouden en op de vraag of we nog wat aan te geven hadden reageerde ik bevestigend en zij ontkennend.
Met als gevolg dat alle kastjes overhoop werden gehaald en de hele drankvoorraad  werd gevonden door de overijverige ambtenaren, zelfs tussen het vuile wasgoed.
Uiteindelijk was het niet de vis maar de drank die duur werd betaald.

Zo zie je maar weer het belang van een goede communicatie en die is sindsdien veel beter geworden volgens haar.

Tja, herinneringen. Die komen ook naar boven wanneer je stilstaat bij het overlijden van dierbaren binnen of verbonden met onze vereniging. De herinneringen aan Gerrit Westenberg zijn afgelopen week al met jullie gedeeld.
Zo zijn er ook goede herinneringen aan Hillie Karsten die op 19 januari 2021 is overleden op de leeftijd van 80 jaar. Als moeder van Jan, Jenny en Sandra en oma van Amber, Gerco en Niels  was zij met ons verbonden. Van zeg maar de oudgedienden weet ik dat Hillie in het verleden als vrijwilligster betrokken was bij onze club. Daar zijn we haar dankbaar voor.
We wensen haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en verdere familie veel sterkte met dit verlies.

Gelegenheid om afscheid te nemen van Hillie en de familie te condoleren op maandag 25 januari van 9.15 tot 9.50 uur bij het Uitvaartcentrum aan de Duivecatelaan.

Correspondentieadres:
Bilderdijkstraat 3
7442 VH Nijverdal

Binnenkort dan toch de online Algemene Ledenvergadering die we ook om praktische redenen niet langer willen uitstellen, begin maart en waarschijnlijk op een vrijdagavond.  We overwegen om aansluitend weer iets te organiseren om de verbinding met jullie te houden.
Eventuele vragen of opmerkingen kunnen vooraf worden ingediend en tijdens de presentatie door het bestuur is er uiteraard ook gelegenheid om bijvoorbeeld via de app of telefonisch vragen te stellen die dan online beantwoord worden. Dat maakt het interactief en dat is nou juist de bedoeling want niet bestuur maar de leden bepalen wat er met hun club gebeurt.  Met mekaar, veur mekaar. Maak hier gebruik van.

Wil deze bijdrage eindigen met de opmerking dat ik helemaal klaar ben met het geklaag en gezeur over alles wat niet goed zou zijn of anders zou moeten. Dat voortdurende en steeds erger wordende negativisme leidt tot steeds meer polarisatie en dat leidt alleen maar af van het feitelijke probleem en dat is het bedwingen van dit virus en de mutanten.
Want is niet het (wan)gedrag van mensen juist de oorzaak dat deze ingrijpende maatregelen nodig zijn??!!

Laten we beseffen hoe goed we het ondanks de beperkingen nog steeds hebben.
Nog even volhouden met mekaar, want we doen het veur mekaar. Hou je aan de regels en stop met zeuren.
Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en je dierbaren. Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor