Van de voorzitter

Lieve mensen,

We schrijven zondag 7 februari. Alles is bedekt met prachtig sneeuwtapijt. Genieten en lekker naar buiten. Net of er even geen corona is. Fijn.

Gistermiddag ook lekker naar buiten om de WandelMuziekQuiz van Boet mee te maken en zoals we van hem gewend zijn weer top georganiseerd. 45 teams hadden zich ingeschreven en dat betekent dat toch weer zo’n 100 deelnemers een frisse neus haalden (want koud was het) en ondertussen hun muzikale kennis mochten toetsen.

Vertrek vanaf Smidserve met tussenstops bij Frank (wat woon je daar mooi)  aan de Scharlebeltsweg, op een prachtige locatie aan de Overwaterweg (waar Karin ons voorzag van koffie, thee, fris met wat lekkers) en bij huize Bladder waar Dirkje de sterk afgekoelde inwendige mens verwarmde met een Mummelmannetje of Gluhwein. Manlief Frits hoefde niet opgewarmd te worden want die zat lekker binnen FC Twente te kijken, maar dat geheel terzijde. Overigens, hoeveel is het geworden Frits??
De gedoodverfde winnaar Daffie liet aanvoerder van HB1 Tim van der Zande zelfs uit Zwolle overkomen om niets aan het toeval over te laten. Maar zelfs dat mocht niet baten want dit keer viel de eer te beurt aan Team Mans en Dieks, de artiestennaam van Geert Voortman en Martin Heetkamp. Mannen, van harte.

De opbrengst van de quiz is 400 euro en komt geheel ten goede aan de Stichting LUCA dat onderzoek doet naar en (meer) bekendheid wil geven  aan clusterhoofdpijn. Met de opbrengst van de verloting en de verkoop van chocolade voerde Britt Beltman aktie voor de Andreas Mannastichting die zich o.a. inzet om onderwijs voor kinderen in Afrika meer mogelijk te maken.

Wat een mooie combinatie. Lekker naar buiten, je kennis opfrissen en ook nog eens twee goede doelen steunen. Dat is weer echt met mekaar, veur mekaar in optima forma.

Ik mocht ook weer op pad met een rompertje en een  rood-wit boeket om Marcel (van Gaal) en Romy te feliciteren met de geboorte van zoon Jim op 30 januari. Voor de vrouwelijke lezers:  49 cm op de meetlat en 3655 gram schoon aan de haak.
Met Romy en Jim was alles goed en met Marcel kennelijk ook, want die was even een paar uurtjes weg om te gaan vissen. En nu de kroegen gesloten zijn zou dat best wel eens kunnen kloppen. Van harte geluk gewenst met dit rijke bezit.

Vanuit lief en leed maakte ik me zorgen over het geestelijke welzijn van ere-voorzitter Erik Bergboer. Hij had tijdje terug een onsamenhangend verhaal over de cafetaria’s van Driever, Dollekamp en Veneman die in het verleden gesloten zijn, de bomenkap aan de Grotestraat, kunstgras op veld 3 en Corona. Onnavolgbaar maar dat is hij wel vaker, vermakelijk maar toch ook wel een beetje een beetje zorgelijk.
Rijdt sinds kort wel in een Tesla met witte nummerplaten maar vooralsnog zie ik daar geen causaal verband in. Oder doch Herr Bergbauer??
Sprak hem gisteren toen hij samen met zoon Duco deelnam aan de Quiz. Was goed te passe en vertelde dat ook zijn psychiater redelijk tevreden was. Even de in de gaten houden.
In zijn kielzog boezemvriend Geert Mondeel, tot voor kort ons oudste spelende lid, die samen met zon Roy meedeed met zoals altijd onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen”. Dat getuigt van grote realiteitszin.

Ook oud-spelende leden zoals Arjan Hoekjen en Dinand Imhof waren van de partij en natuurlijk was sponsor Dinand Tijhuis er ook, net als bij de vorige quiz. Mooi Dinand!!

Noteer alvast de datum van vrijdag 5 maart in de agenda. Online algemene ledenvergadering met aanvullend een Pub Quiz met veel vragen over onze jubilerende vereniging. Hou je mailbox en de social media in de gaten.

Blijf gezond, pas goed op jezelf en je dierbaren en hou de avondklok in de gaten.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor