Van de voorzitter

Het voetbal weekend begon al op vrijdagavond, het 35 PLUS toernooi op Smidserve. Arnold Schellevis, een van de geestelijk vaders van ditevenement, had mij gevraagd het wedstrijdschema te begeleiden. Mooie opzet, 4 halve speelvelden, 6 verenigingen met 1 of 2 teams, 4 scheidsrechters. Half acht beginnen en 10 over negen afgelopen. Dan eveneen warme douche en daarna koude drankjes in het clubgebouw tot rond middernacht. De derde helft. Met wederom dank aan al die vrijwilligers die dit mogelijk maken.
Topavond.

Over douches gesproken, door de legionella besmetting bij SVZW in Wierden even de focus hierop gevestigd. Maar gelukkig wist de accommodatiecommissie te melden dat dit bij Hulsen goed onder controle is.

Zaterdag rond de middag werden er door Riette Oosterbroek teamfoto’s geschoten van HB 1 en 2 in de jassen van 2 Masters. Dinand en Erwin Tijhuis waren namens deze sponsor van de partij. Het ziet er allemaal gelikt uit. Over sponsoren gesproken, John Mulder nam vandaag weer een bardienst voor zijn rekening. Mooi om te zien John!!.

Omdat Jan Dogger op safari is in Zuid Afrika, Wim Nieuwenhuis moest vlaggen en Tinus Mulder als gastheer acteert in de bestuurskamer mocht ik de rol van verslaggever voor de lokale omroep HOI voor mijn rekening te nemen. Erg leuk om te doen. Een kwartier voor de wedstrijd doe je de voorbeschouwing, in de rust een terugblik op de 1e helft en na afloop uiteraard een evaluatie. Tussendoor meld je de doelpunten en dat was vandaag drie keer het geval.

Toen ik de 1-0 voorsprong doorgaf kreeg de tegenpartij meteen daarna een strafschop en dat kon ik mooi live meenemen in de uitzending. De penalty werd overigens gestopt door de wederom uitstekend keepende Patrick die afgelopen week overigens ook nog jarig is geweest. Lang zal die leven.

Op veld 3 speelden de jongens onder de 17-1 hun wedstrijd tegen Urk. Ik kon het niet nalaten in mijn voorbeschouwing toch nog even de tussenstand van 3-1 door te kunnen geven. Eindstand 4-1. De vierde opeenvolgende overwinning op rij. En wat trakteert Thomas na winst op Urk? Juist, vis.

Vandaag voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte als statement tegen racisme. Respect voor iedereen is vanzelfsprekend. Laten we elkaar scherp houden.

Steeds meer mensen vragen mij niets over hen te schrijven, bang voor sancties van het thuisfront. Maar als Klaske Manenschijn zich afvraagt waarom manlief Henk vanavond zijn bordje niet heeft leeg gegeten. Ik weet het maar schrijf daar niets over. Privacy boven alles.

Komende week op donderdag de ledenvergadering van onze zeer gewaardeerde supportersvereniging en op vrijdagavond de Algemene ledenvergadering van onze mooie club. Alle leden van harte uitgenodigd en bedenk, dit is het podium om mee te praten. Maar daar gebruik van.