Van de voorzitter

Lieve mensen,

De online algemene ledenvergadering op 6 maart jl. Bij mijn weten de eerste in de historie van onze club en wat mij betreft ook de laatste.
Desondanks een bijzondere ervaring en toch weer een contactmoment met 43 leden die via JOETJOEP met ons verbonden waren. Best een goede opkomst eigenlijk wanneer je de aantallen van een reguliere ledenvergadering in ogenschouw neemt.
Aansluitend de online Pubquiz waarin de brede algemene kennis van de deelnemers werd getest met een mooie winnaar, team De Kamphuisjes. Gefeliciteerd!!

Aan het organiseren van zo’n online gebeuren gaat heel wat voorbereiding vooraf en ook op de dag zelf ben je al snel een uur of vijf bezig. Maar machtig mooi om te doen met mekaar.  Met de complimenten aan Rob, Harry, Edwin, Dirkjan, Boet, Jodrik, Jose voor hun geweldige inzet en dank aan Danny Schoenmaker voor de technische support.

Afscheid van het bestuur namen Gerard van der Zande en Christiaan Rippe en uiteraard hebben we ook dat coronaproof gedaan. Gerard heeft 7 seizoenen de TC geleid en samen met zijn collega’s er elk seizoen voor gezorgd dat alle teams voorzien waren van trainers. En dat is een behoorlijke tijdrovende klus kan ik jullie verzekeren.
Chris vormde samen met Martijn het financiële hart van Hulsen en die rol heeft hij uitstekend ingevuld. De ‘ boekhouding staat als een huis’  en daarmee is voor hem ook een stuk uitdaging verdwenen. Een uitdaging die hij wel vindt in een andere baan en zoon Mees, het jongste lid van onze vereniging overigens.
Gerard en Chris hartelijk dank voor alles wat jullie voor Hulsen hebben gedaan. Behalve mooie woorden hoorden daar ook een boeket in de rood-witte kleuren en een bon bij, uiteraard gekocht bij onze sponsoren.

Onze nieuwe trainer Erik Zandstra kwam onlangs negatief in de media over het wel of niet uitdienen van zijn contract bij Longa. Toen hij zijn box voor de Pubquiz kwam ophalen heb ik hem gevraagd of het zijn gewoonte is om ruzie te maken met de voorzitter. Dat blijkt geenszins het geval en het veronderstelde conflict met zijn huidige club blijkt een storm in een glas water. Erik maakt het seizoen in Lichtenvoorde gewoon af zodat hij straks na vier seizoenen een succesvolle periode kan afsluiten. Wij zien uit naar zijn komst.

Een nieuwe trainer betekent ook een vertrekkende trainer en dat is Tim. Onder de huidige omstandigheden een bijzonder verhaal want ga maar na. Het eerste seizoen voortijdig afgesloten op een verdienstelijke tweede plek. Dit seizoen grote ambities maar nog geen wedstrijd gespeeld in de tweede klasse H en dat gaat ook niet meer gebeuren. Wat had ik het graag anders gezien Tim maar het is zoals het is.

De actuele realiteit gaat over zaken als corona, de vaccinatiecampagne en de tweede kamerverkiezingen komende week.
Een andere realiteit is de virtuele realiteit en dat is de wereld waar Menno en Sander Kamphuis zich mee bezig houden.  Wonnen zij eerder al de vermaarde Hulzense Boys Pubquiz, afgelopen week konden zij met hun bedrijf Moovd de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 op hun palmares bijschrijven.

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prijs. Hoe bijzonder is het dat je met je “business” een bijdrage levert aan het welzijn van anderen. Dat gaat echt ergens over, dat is mooi.
Machtig trots op deze Hulsenaren.

13 maart is de verjaardag van Emiel Preuter, hij is 57 jaar geworden en zoals ik gekscherend tegen hem zei, dat is knap oud voor een …….. Kon die wel om lachen.
Lang zal die leven, hieperdepiep hoera.
In voorgaande jaren regelde Emiel een stamppotbuffet voor prominente Hulsenaren maar dat kan dit jaar helaas niet door gaan. Toch is zijn verjaardag binnen de regels gevierd en kwam hij met taart naar de Kervel.
Tineke, Mark, Tom en ondergetekende hadden natuurlijk wat kadootjes voor de jubilaris gekocht in de Hulzense Boys Webshop, waaronder het shirt uit de nieuwe (Craft) collectie.
Ziet er echt schitterend mooi uit.
Van harte gefeliciteerd Emiel en nog vele jaren.

Herman Beltman bruist weer van energie en dat is te merken. De ene na de andere quiz ontspruit aan zijn brein en de buitenkant van de kantine heeft een metamorfose ondergaan. Het is niet echt rood en geen oranje maar waarom die regenpijpen nou zwart moeten is mij niet duidelijk. Heb, en met mij andere clubiconen, wel dierbare herinneringen aan deze kleurcombinatie. Maar dat geheel terzijde.

Wie over de Collenstaartweg rijdt ziet dat het dak eraf gaat bij Wim Poffers. Niet omdat het feest is maar zijn huis wordt totaal gerenoveerd. Wim verblijft tijdelijk op een bungalowpark in Heldern maar hij heeft beloofd dat hij weer terugkomt in Hulsen.

Komende week hebben we wat te kiezen. Daar kun je van alles van vinden maar besef wat een voorrecht dat is. En kiezen we bij de Chinees maandmenu A of B. Sambal bij??
Lijkt allemaal heel vanzelfsprekend maar hoe anders kan het zijn. Goed om het ook eens door die bril te bekijken.
In diezelfde positiviteit zie ik een stipje aan de horizon, licht aan het eind van de tunnel, weer bier in de tank op Smidserve. Over een maand of 4, 5. Kan niet wachten.

Blijf gezond en zorg goed voor je dierbaren. Nog even volhouden met mekaar, want we doen het veur mekaar.
Hou van jullie.

Jan

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor