Van de voorzitter

Lieve mensen,

Wanneer je namen noemt loop je het risico dat je mensen vergeet en dat doe ik vanzelfsprekend niet met opzet. Die namen noem ik juist om het wat herkenbaarder te maken.

In mijn vorige bijdrage noemde ik het tijdelijke vertrek van Wim Poffers uit Hulsen in verband met de renovatie van zijn huis. In datzelfde rijtje woont ook Henk Piksen en zijn vrouw en die zijn dus ook tijdelijk elders woonachtig.
Henk, ik hoop ook jullie uiteraard binnenkort weer terug te zien aan de Collenstaartweg.

Helaas weer aandacht voor vandalisme. In Tubantia van afgelopen week en tijdens de uitzending van HOI Sport hebben jullie hierover kunnen lezen en horen. Het is werkelijk te gek voor woorden. Pak een bal, kom op de fiets naar Smidserve, zet deze in de fietsenstalling en ga lekker voetballen met je vrienden. Je mag ook rustig wat eten en drinken meenemen als je het afval maar dumpt in de daarvoor bestemde bakken.  Niks mis mee.

Helaas zijn er ook gasten met andere intenties. Komen met fiets, brommer, scooter of (echt waar) scootmobiel naar en op het veld, hebben geen bal bij zich en gaan zich te buiten aan kunstgras, doeltjes en dugouts.
Afgezien van de financiele gevolgen voor de gemeenschap en Hulzense Boys is wat mij betreft een even zo groot issue het disrespect voor onze vrijwilligers. Zeventigers, een enkele tachtiger die elke maandag- en vrijdagmorgen de rommel kunnen opruimen en herstellen.
Regelmatig toezicht door politie en Boa sorteren geen effect en buurtbewoners die met hond en/of kind bedenken zich wel twee maal om er wat van te zeggen. Een grote bek is wel het minste wat je kunt verwachten.
We bezinnen ons over buurtwacht en videotoezicht. Dit asociale gedrag moet afgelopen zijn.

Over rommel gesproken, onlangs fietste ik over de Boskronkel en zag daar Wim en Hennie Nieuwenhuis lopen gewapend met een (goed gevulde) vuilniszak en een grijpertje. Zo kun je een wandeling goed combineren met een schoner milieu, want dat begint bij onszelf volgens de slogan. Goed bezig mensen, (politie)petje af!!!!   

Herman Stiekema ging per 1 februari met pensioen en had grote plannen om zijn vrije tijd te vullen. Galstenen staken daar een stokje voor en dat schijnt een zeer pijnlijke aangelegenheid te zijn. Volgens eigen zeggen heeft Herman het hele ziekenhuis bij elkaar geschreeuwd.
Gelukkig is de galblaas operatief verwijderd door een robot, een bijzonder verfijnde techniek met 4 minucule puntjes in de buikwand tot gevolg.
Een voorspoedig herstel gewenst Herman zodat je weer snel achter de camera kunt.

Dit weekend gaat de tijd een uur vooruit, dus een uurtje korter. Palmpasen en dat betekent dat er voor de kleinkinderen weer een (door Tineke gehaakt) netje gevuld moet worden.  Een dikke sinaasappel onderin en daarboven chocolade-eitjes, schuimpjes en on top een hard gekookt ei. Mooie traditie die gelukkig ook in coronatijd door kan gaan.
Bij bakker Voortman de paashaantjes gehaald die dan morgen bovenop de paasstok gezet kunnen worden. 

Ferry Tigchelhoff maakte met zijn drone een prachtig mooi filmpje van Smidserve dat door veel leden bekeken is en zeer gewaardeerd wordt. Weer een stukje herkenning van datgene wat we zo missen.
Ferry heel erg bedankt. Je hebt hier heel veel mensen een groot plezier gedaan.

Het is nu zeker, er wordt in competitieverband niet meer gevoetbald dit seizoen. Afhankelijk van de ontwikkelingen misschien nog de regiocup vanaf midden april.  Een verloren seizoen. Hopelijk kunnen we in september weer van start.

Op 10 april organiseren Jade en Esmee een vriendinnendag om het damesvoetbal bij onze mooie club te promoten. Ik heb al een mooi filmpje voorbij zien komen op de sociale media en dat belooft veel goeds. Veel succes en ik wens jullie een super grote opkomst.
Er zijn sowieso meer mooie ontwikkelingen te melden binnen onze damestak maar daarover binnenkort meer.

Ik noemde regelmatig Niels Beltman in mijn stukjes in verband met zwaar letsel opgelopen tijdens een wedstrijd van het twidde. Nu gelukkig  goed nieuws  en het is fijn om te kunnen melden dat Niels en Esther de trotse ouders zijn geworden van dochter Loe.
Van harte gefeliciteerd met dit rijke bezit.

Blijf gezond en zorg goed voor je dierbaren. Nog even volhouden met mekaar want we doen het veur mekaar.
Hou van jullie.

Jan   

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor