Van de voorzitter

Lieve mensen,

Het was me het weekje wel. Kleinkinderen logeren, Koningsdag,  Champions Leage, een machtig mooie film op de televisie en de terrassen weer (beperkt) open of is het los? Zelfde verhaal als met de deur.
En ik heb een nieuwe werkwoord gehoord: Sensibiliseren.
Ik sensibiliseer, jij sensibiliseert, wij hebben gesensibiliseerd.

Ze komen niet wekelijks maar als ze er zijn is het genieten, Jay en Jacx. Onze twee kleinzonen van (bijna) 7 en 3 jaar oud. De woonkamer bezaaid met Lego, Knexx, Actionmans en in de tuin lekker op de trampoline. Kip-smoor is het lievelingsgerecht en zelf pizzaatjes bakken met Mark, Tom en Michelle erbij is een feest. Standaard de dag in het bubbelbad afsluiten en dan is het rust in de tent.
Tijd voor wat anders dan Joetjoep fimpjes van Super Mario en Tom en Jerry en dan is een kraker tussen Paris en Manchester een welkome afwisseling. Vooropgesteld dat de factor geld in deze tak van de voetballerij echt helemaal nergens meer over gaat, ze kunnen natuurlijk wel fantastisch voetballen en dat hebben ze wat mij betreft laten zien. Geweldige wedstrijd.
En wat een ontknoping bij Roma-United, die andere club uit Manchester.

Koningsdag digitaal, dit jaar vanuit Eindhoven. Wat anders dan het defilee op 30 april op Paleis Soestdijk waar de onderdanen de armlastige Koninklijke familie verrasten met bloemen en lekkernijen. En later op locatie koek en cultuur happen.
Andere tijden maar onveranderd is de traditie van de tompoucen. Ook dit jaar had Tineke mij opdracht gegeven mij tijdig te melden op het Keizerserf om een paar doosjes van die zoete lekkernij te bemachtigen. Dat is bij ons het rolpatroon en waarom zou ik het beter hebben.

Zo’n rolpatroon dat ook heel herkenbaar terug te zien was in “De beentjes van sint hildegard” met Herman Finkers en Johanna ter Steege in een prachtige hoofdrol als Jan en Gedda. Ik heb een zwager die heet (ook) Jan en die is getrouwd met Gerda (lijkt ook taalkundig heel erg op Gedda) Een zus van Tineke.
Vraag ik op een verjaardag wat later op de avond of Jan nog een biertje wil dan hoor ik steevast “hij hef genog ehad, wie goat de fietse naor t Hexel brengn”
Was getekend: Gedda!!!

En dat is het mooie van de voetbalkantine, daar mogen de meeste mannen alleen naar toe. Ik zie er wat die zakgeld meekrijgen maar er zijn er steeds meer die een eigen bankpas hebben. Nou, dat heeft mijn zwager niet kan ik jullie verzekeren.
Wanneer kan het weer op Smidserve? Ik begrijp dat de kantine open nog een uitdaging is maar waarom kan bij ons het terras niet open op zaterdagmiddag van twee tot zes. Ruimte genoeg. We hebben een mobiele tap en plastic glazen, dus waarom niet. Ik had Mark en Hugo meerdere mailtjes en appje hierover gestuurd maar ze proberen mij te sensibiliseren.
Ben ik niet gevoelig voor.

Ere-voorzitter Henk Meijerink viert vandaag zijn verjaardag. Henk, van harte en zodra de kantine weer open is mag jij een rondje geven. Dat is een van de privileges die je hebt als ere-voorzitter en dat geldt overigens ook voor je collega Erik B. Maar die zal zich hier wel weer onderuit lullen.
Binnen de familie Meijerink valt nog meer feestelijks nieuws te melden want in huize Ferdi Meijerinken is op 20 februari dochter Jula geboren. . Van harte gefeliciteerd en ook voor onze clubleden die wat verder weg wonen geldt dat de gebruikelijke attentie, soms met enige vertraging, wordt geregeld.

Vorige week zaterdag is Dennis Wijnberg met zijn gezin vertrokken naar Curacao waar hij de komende jaren voor zijn werk verblijft.  En dat wonen ziet er niet verkeerd uit kan ik jullie verzekeren.  Heb hem nog even een Hulzense Boys overlevingspakket gebracht en veel succes gewenst. Vanzelfsprekend blijft hij lid van onze mooie club.

Via de mail hebben jullie afgelopen week een enquete ontvangen met betrekking tot kunstgras nonfill. Ons veld 3 dus.
De KNVB gaat binnenkort bepalen welke criteria gaan gelden bij de goedkeuring voor dit type velden en vindt daarbij de mening van de gebruikers van groot belang. Daarom het dringende verzoek aan jullie om jullie om de vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.
Het kost nu 10 minuten van je tijd en levert ons voor de komende 10/12 jaar een veld op dat aan ONZE eisen en verwachtingen voldoet.
Om het belang aan te geven: Ook de KNVB is onlangs aangehaakt bij de gesprekken die gaande zijn tussen DES, De Zweef en Hulzense Boys, de gemeente Hellendoorn en ten Cate om op korte termijn maar uiterlijk met ingang van het aanstaande seizoen een onder ALLE weersomstandigheden goed bespeelbaar veld te realiseren.
En dat gaat gebeuren  want hiervoor heeft wethouder Henk Nijhof bij herhaling een onvoorwaardelijke toezegging gedaan waar hij gelukkig nog steeds een actieve herinnering aan heeft.

Ik ben trots op de veerkracht die onze club het afgelopen jaar getoond heeft. Wat een energie en wat is er veel gebeurd, ondanks dat er (bijna) niet gevoetbald is.
Mooie acties om de club te ondersteunen, online quizzen en de fysieke wandelquizzen van Boet, leden en sponsoren verrast met een kaart en een banketstaaf en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarom is Hulzense Boys genomineerd als club van het jaar en vindt jij dat ook, breng dan je stem uit. www.clubvanhetjaar.nl

Nog even volhouden want we doen het met mekaar, veur mekaar.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor