Van de voorzitter

Lieve mensen,

Ondanks de versoepelingen staat het nu vast. Geen competitievoetbal meer dit seizoen, zelfs geen regiocup. Voor de trainingen blijft het voor de senioren in relatie tot 27 plus passen en meten. We zullen het ermee moeten doen. Laat ik het hierbij maar laten.

Terras Smidserve

Ook de terrassen bij de sportkantines mogen hoogstwaarschijnlijk weer snel open maar op dezelfde condities als die gelden voor de horeca.  Na overleg met de kantinecommissie afgelopen dagen slaat de aanvankelijke vreugde hierover om in een teleurstelling want hoe moet  je dit in vredesnaam organiseren.
Het terras mag open voor maximaal 50 personen , die in 2tallen op 1,5 meter afstand op een stoel aan een tafel moeten zitten. Nog afgezien van de logistiek, hoe laat mag (volstrekt willekeurig gekozen) Marcel Dalvoorde komen en hoelang mag hij blijven zitten, en heeft hij zijn glas wel leeg als de volgende bezoeker zich meldt voor diens tijdsblok. Of hebben we geen tijdsblokken en is het “wie het eerst komt….” En waar moet  iedereen naartoe als het regent en dat doet het de laatste tijd nog wel eens.
Onbesproken laat ik nog de ondankbare en onwerkbare taak van het handhaven. En de verplichte registratie en de hieraan verbonden zaken voor onze vrijwilligers.
Dit is bedacht door mensen achter een bureautje  zonder affiniteit met de praktijk. Onwerkbaar.

Uit contacten met enkele zusterverenigingen blijkt dat ze ook hiermee worstelen.  Zoals we er nu tegenaan kijken  gaat het terras op Smidserve voorlopig niet open. Hopelijk komen er binnen enkele weken weer verruimingen en als we dan ook binnen mogen zitten zien we wel mogelijkheden. Met pijn in het hart maar die paar weken kunnen er ook nog wel bij.
En wil je toch samen een biertje drinken, bezoek onze lokale horeca-ondernemers. Die zijn er goed op ingericht en kunnen onze steun goed gebruiken.

WandelPubQuiz
Dat ontmoeten, daar snakken we met z’n allen zo naar. Wat dat betreft was afgelopen vrijdagavond weer een “feestje” waar  ik vele Hulsenaren mocht begroeten en tijdens de WandelPubQuiz van Boet, daarbij zoals altijd ondersteund door Karin, Joey en Britt. En natuurlijk al die andere vrijwilligers.
Onder ideale omstandigheden, daar zag het vrijdagmorgen absoluut niet naar uit, namen 53 teams met in totaal zo’n 250 deelnemers deel  aan deze wandeltocht door onze prachtige omgeving waarbij benen en hersenen gepijnigd werden en zelfs het stroompje, dat Twente en Salland scheidt, met een vaartuig overwonnen moest worden.
De tocht voerde ons ook door het idyllisch gelegen openluchttheater dat speciaal voor deze gelegenheid was opengesteld. Dat is mooi, mensen raken met elkaar in gesprek en ik heb begrepen dat dit in elk geval een nieuwe vrijwilliger voor het theater heeft opgeleverd. En ook wij hebben naar verluidt weer wat zielen gewonnen.
Mooie kruisbestuiving toch.

Voor ondergetekende was er een bescheiden rol weggelegd als controleur bijna aan het einde van de route bij het huis van Gerrit en Dinie Plas. Na diens verhuizing naar Nijverdal de voormalige buren van Freddie Schuttevaar. Gerrit heeft een verleden als keeper bij Hulzense Boys en ik heb genoten van zijn verhalen over vrogger. Zo zijn ze ooit kampioen geworden en werd het feest ter gelegenheid daarvan bij hem in de tuin gevierd. Jaren na dato vond hij in het weiland nog de botten als tastbaar aandenken aan de BBQ.

Met mekaar veur Handicamp

Met mekaar, veur mekaar was deze avond ook met mekaar, veur Handicamp. Waar voor velen van ons sporten en bewegen en een leven zonder beperkingen normaal is, is dat niet voor iedereen weggelegd. En wat is het dan mooi dat deze stichting mensen met een (ernstige) beperking in staat stelt om op vakantie te kunnen. Daarvoor is veel geld nodig.

Boet had bedacht dat deze fantastische club wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Na aftrek van gemaakte kosten bleef er onder de streep maar liefst 550 euro over wat inmiddels al door Boet aan het bestuur van Handicamp is overhandigd.

Boet
Vraag me opeens af waarom we Herman Boet noemen. Ik associeer zijn bijnaam met Den Boet, Boet van Dulmen. Een bekende motorcoureur in de jaren 70/80 in de koningsklasse, de 500 cc.
Hij is gedoopt als Antonius Pius Maria maar kwam aan zijn ongebruikelijk voornaam omdat zijn oudere broer hem als kind, kennelijk met een licht spraakgebrek, aan anderen voorstelde als “mijn boet” en daarbij bedoelde “mijn broer”. Met dank aan Wikipedia.
Zal het onze Boet eens vragen, of zijn broer.

Bedankt
Met dank aan alle deelnemers die naast het verschuldigde inschrijfgeld ook nog eens alle loten opkochten en niet te vergeten onze sponsoren, waarvan er enkele ook deelnamen. Wat ben ik trots op al die geweldige mensen die samen onze mooie vereniging vormen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Dat we meer zijn dan een club mensen die proberen de bal over te spelen naar dezelfde kleur en de mensen die daarnaar kijken, blijkt bijvoorbeeld ook uit onze samenwerking met de sectie sport en bewegen van Landstede.  Leerlingen waaronder ook clubgenoten worden op deze wijze in staat gesteld bij jeugdteams van onze club praktische onderdelen van hun opleiding in te vullen en af te ronden. Mooie ontwikkelingen.

Club van het jaar
Die maatschappelijke betrokkenheid is een van die redenen waarom wij genomineerd zijn voor club van het jaar. Nog niet gestemd? Stemmen kan nog www.clubvanhet jaar.nl
Let op: Je stem moet nog definitief gemaakt worden via een link in je email.

Jubileum 
Ik wil de jubileumcommissie onder voorzitterschap van Jodrik Piksen niet het (kunst)gras voor de voeten wegmaaien en volsta daarom met de mededeling dat we viering van onze 75e verjaardag starten op vrijdagavond 3 september en samen optrekken naar 24.00 uur. Uiteraard alles onder voorbehoud van corona maar de vooruitzichten zeker voor september lijken gunstig.
Wordt uiteraard vervolgd.

Dat scheelt zo’n 225 km per week
Kan dit stukje afsluiten met de melding dat onze aanvoerder van ons vlaggenschip Tim van der Zande samen met zijn vriendin een prachtige woning heeft aanvaard in Kruidenwijk Zuid. Van harte gefeliciteerd met deze aankoop aan de betere kant van de wijk kan ik wel zeggen. Met veel waardering dat hij zoveel kilometers en daarmee ook kosten voor zijn club over had. En hij kan nu lekker op de fiets naar Smidserve.

Nog even volhouden want we doen het met mekaar, veur mekaar.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor