Van de voorzitter

Lieve mensen,

Mijn laatste stukkie dateert 16 mei en da’s een tijdje terug. Dat zit zo, we zijn een week of drie heerlijk op vakantie geweest in het mooie Nederland en wat hebben we het (wederom) getroffen met het mooie weer.

We begonnen onze trip in Herwijnen aan de Waal, waar 24 uur per dag veelal grote vrachtschepen passeren. Vandaar naar Margraten in Zuid Limburg waar we een bezoek brachten aan de Amerikaanse Begraafplaats, waar ruim 8000 militairen liggen begraven die gevochten hebben voor onze bevrijding. Indrukwekkend en wat prachtig onderhouden.

Onze volgende bestemming was het mooie Maasdorp Kessel zodat we een heel stuk van het Land van Maas en Waal, ooit zo mooi bezongen door Boudewijn de Groot, hebben verkend. Vervolgens een paar honderd kilometer westelijk hebben we een paar mooie dagen gehad op voormalig eiland Walcheren (tegenwoordig onderdeel van Zuid Beveland) en per fiets het typische Zeeuwse landschap en mooie historische steden verkend zoals Middelburg en Vlissingen. En natuurlijk fietsten we even door Zoutelande, eind 2017 bezongen door BLUF (hoe krijg je in vredesnaam een schuine streep door de O) en de Belgische zangeres Geike Arnaert. (Mooie vraag voor de PubQuiz Boet!!!)

En waar verloor Alva op 1 april zijne bril. Juist, dat was Den Briel, tegenwoordig Brielle. Hier bivakkeerden we bij het Brielse Meer. Verhalen over de watergeuzen en de 80-jarige oorlog, die overigens helemaal geen 80 jaar duurde, gingen weer leven en mijn herinneringen gingen  terug naar de tijd dat mijn favoriete meester op de lagere school Paul Janse adembenemend hierover kon vertellen.  Net alsof je er zelf bij was. Bedankt meester Janse!!!!

Met veel plezier heb ik een aantal jaren gewerkt bij Rabobank Utrechtse Waarden en vanuit Benschop  hebben we per fiets het marktgebied weer eens verkend. Herinneringen ophalen in prachtige stadjes zoals Oudewater, Linschoten, Ijsselstein, Montfoort en natuurlijk de Zilverstad Schoonhoven.
Onze zevende en voorlaatste bestemming was Katwoude onder de rook van Monnickendam en dichtbij Volendam en Edam. Leuk om deze plaatsen even te bezoeken.
Met een paar dagen Texel hebben we onze vakantie afgesloten. Zoals gezegd Nederland is machtig mooi. Veel gezien en genoten. Dankbaar voor alles wat wel weer mogelijk is.
En weten jullie waar ik altijd op let op de camping? Of er wel een sanitairgebouw van Van Keulen staat. Dat is vaak het geval en dan is het goed.  Ben ik als Nijverdaller best trots op dit mooie Nijverdalse familiebedrijf.

In mijn laatste stukkie vroeg ik mij af waar de bijnaam Boet vandaan komt en Marcel Dalvoorde  maakte mij er terecht op attent dat Herman Kampman een boek heeft uitgebracht over bijnamen. Weer wat opgestoken, ga ik zeker lezen. Interessant.
Overigens is de bijnaam Daffie ook ergens op gestoeld? Iets met een Daffodil of een Daf 44 of zoiets?

De verbinding zoeken, dat is mooi. Een goed voorbeeld hiervan is dat we in het kader van de bestrijding van de processierups de gemeente Hellendoorn gevraagd hebben of zij nestkastjes beschikbaar willen stellen. De kinderen van de kinderopvang kunnen ze beschilderen en samen gaan we ze ophangen.
Dat is gelukt. De 15 nestkastjes zijn geleverd, beschilderd door de kinderen van Columbus en worden binnenkort opgehangen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

In het najaar 2018 , bijna drie jaar geleden alweer, werd met het nodige feestvertoon veld 3 in gebruik genomen. Een nonfill kunstgrasveld als definitieve oplossing voor het zo verfoeide Wetraveld. De aanvankelijke blijdschap sloeg al snel om in frustratie en ergernissen toen bleek dat het  veld lang niet onder alle omstandigheden goed bespeelbaar is.
Sindsdien er veel over gezegd en geschreven. De afgelopen maanden hebben we intensief contact gehad met betrokken partijen omdat we zo niet kunnen en willen doorgaan. De maat is vol. Een oplossing is in de maak. Zeer binnenkort meer hierover.
Voor wat betreft veld 1 is er nu ook duidelijkheid. Het veld is echt op en we hebben nu de toezegging dat de toplaag (uiterlijk) in 2022 wordt vervangen.

Nog een keer voor de vakantie de WandelPubQuiz op vrijdagavond 2 juli. Niet bekend of er nog ingeschreven kan worden maar stuur gerust een appje naar Boet (0616858466)
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Gisteren weer een biertje gedronken op Smidserve en wat was het mooi om zoveel clubgenoten weer te spreken.  Genieten, erg fijn. Wat hebben we hier lang op gewacht.
Voorlopig nog elke zaterdag open. Voel je welkom.

We zijn er bijna maar laten we nou niet doen of er helemaal niets meer aan de hand is. Zorg goed voor jezelf en je naaste want we doen het met mekaar, veur mekaar.

Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor