Van de voorzitter

Lieve mensen,

De bal rolt weer en (voorlopig!?) is het gedaan met de anderhalve meter. Drie weken geleden alweer een mooie aftrap van ons 75 jarig jubileum, helaas in aangepaste vorm. Maar het begin is er van een seizoen lang activiteiten in het kader van ons jubileum.

Als blijvende herinnering is er de jubileumbal en het fraaie jubileumshirt, in alle maten (zelfs aan mij is gedacht) verkrijgbaar en te bestellen in de webshop. Mooi cadeau straks met Sinterklaas of de Kerst. En voor de liefhebbers van het gerstenat zijn er 4 speciaalbiertjes gebotteld. Als eerste wordt gepresenteerd en nu verkrijgbaar online en de in de kantine De Blonde, een ode aan de voetbalvrouwen van Hulsen. Proost.
Het clubgebouw is uitbundig versierd met rood-witte vlaggetjes met dank aan de dames van het naaiatelier, Annet Roetgerink en Hennie Meijerink.

Hulde aan de kledingcommissie onder aanvoering van Michel Kolman die de afgelopen periode erg druk zijn geweest met het verstrekken van de nieuwe kleding. Het resultaat mag er zijn en we horen ook van de gebruikers louter positieve geluiden. Ziet er gelikt uit. Met dank aan de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt.
Terecht kwamen er vragen waarom de dames in rood/rood spelen en niet in de rood/witte clubkleuren. Dat heeft te maken met het doorschijnen van de witte broeken. Hiermee lijkt mij de vraag voldoende beantwoord.

Felicitaties zijn er voor bruidsparen Patrick en Lisa Loohuis en Woutjan en Janneke Hogenkamp die elkaar onlangs het ja-woord hebben gegeven. Veel geluk samen. Iets langer geleden mocht ik een rompertje (ik speel later bij …) en een roodwitte ruiker bezorgen bij  Lars en Anneke Oude Luttikhuis voor de geboorte van zoon Mels. We wensen jullie alle goeds.
Over de geboorte van dochter Julia van Ferdy Meijerink werden wij pas later geinformeerd. Ze gaat, lichtelijk overdreven, nog net niet naar de basisschool. Ook zij heeft via Opa en Oma  met terugwerkende kracht de gebruikelijke attentie ontvangen. Gefeliciteerd met weer een familielid in de derde generatie.      

De R is weer in de maand en dat betekent dat de dagen weer korter worden. Het betekent ook weer avonddauw op het kunstgras van veld 3 met alle consequenties van dien. Begrijp alle frustraties maar vraag nog even geduld. Afgelopen week heeft sportwethouder Henk Nijhof mij nogmaals verzekerd dat vervanging plaatsvindt in de aanstaande winterstop. Nog even volhouden met mekaar. Hopelijk wordt dan gelijktijdig veld 1 meegenomen dat sowieso wordt vervangen in 2022.      
Deze periode betekent ook dat de fietsverlichting weer aan moet. Aan ouders/verzorgers van onze jeugd het vriendelijke verzoek dit even na te (laten) kijken.  

Het voorval met Christian Eriksen tijdens het afgelopen WK voetbal was voor ons mede aanleiding om initiatieven te nemen voor het doen organiseren van een cursus reanimatie/AED. Na de versoepeling van de coronamaatregelen kan het weer.

Heel dichtbij kwam het afgelopen dinsdag toen Freddy van Dam tijdens het geven van een training op Smidserve werd getroffen door een hartaanval. Toevallig (en dat is echt geluk) waren er mensen aanwezig die hem hebben gereanimeerd waarmee het belang van tijdig en juist ingrijpen maar weer is aangetoond. Met alle lof en waardering voor deze helden.

 Behalve op Smidserve hangt er ook een AED Bie Olthof. Daarom in overleg met Plaatselijk Belang Hulsen afgesproken ook de aan- en omwonenden van beide locaties in de gelegenheid te stellen om mee te doen. Hiervoor wordt binnenkort een flyer bezorgd.

In eerste instantie zullen wij de belangstelling inventariseren om daarna in overleg met de opleider tot een plan van aanpak te komen. Omdat ik vaak op Smidserve ben ga ik mij zeker opgeven. Ik hoop en verwacht dat goed voorbeeld goed doet volgen.
Hartverwarmende reacties en opgave graag naar voorzitter@hulzenseboys.nl.
De kosten bedragen circa 30 euro en worden soms door de ziektekostenverzekeraar vergoed. Maar is het redden van een mensenleven niet onbetaalbaar??!!!

Overigens gaat het met Freddy naar omstandigheden goed en is hij (in het ziekenhuis)  in afwachting van een medische ingreep.
Wie deze supervrijwilliger een riem onder het HART wil steken, een kaart zal hem goed doen:

Weegbree 11, 7443 HA Nijverdal. Zijn kinderen nemen dagelijks de post graag mee.

Tot mijn volgende bijdrage. Hou je aan de maatregelen want we doen het nog steeds met mekaar, veur mekaar. Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor