Van de voorzitter

Lieve mensen,

Hennie Reuvekamp is net als vorig jaar op 7 oktober jarig en bereikt dan, en je zou het haar niet geven,  de respectabele leeftijd van 85 jaar. Ze is hiermee ons oudste vrouwelijke lid waarvoor ik heel veel bewondering heb voor de wijze waarop zij in het leven staat en ….altijd goed te passe. Bovendien als lid van de harde supporterskern bij alle wedstrijden uit en thuis van de partij.
Kaartje sturen is leuk. GH Kappertstraat 22, 7443 RC Hulsen.

Freddy van Dam heeft afgelopen week een medische ingreep ondergaan die volgens de specialisten goed verlopen is. Is inmiddels weer van de IC en mag mogelijk de komende week weer naar huis. En ga je dan toch naar de brievenbus en heb je Freddy nog geen kaart gestuurd, Weegbree 11, 7443 HA Nijverdal.

Freddy zal zeker de komende maanden niet beschikbaar zijn als interieurverzorger van, en laten we dat niet vergeten, het hele gebouw incluis Sion. Dit betekent dat zijn collega’s op de maandag- en vrijdagmorgen behoorlijk wat stappen extra moeten zetten.
Tijdelijk zijn wat extra handjes dus erg welkom. Met mekaar, veur mekaar.  Wie helpt ons.

Dit gezegd hebbende, onze onderhoudsploeg verdient grote waardering voor het vaak onzichtbare werk binnen en buiten. Hoe mooi is dan bijvoorbeeld een opmerking van het bestuur van IJVV dat het opvalt dat er helemaal geen onkruid tussen de tegels zit. Dit is slechts een onderdeel van de diverse werkzaamheden die wekelijks voorbij komen.

Dirkjan, onze secretaris,  ontving een berichtje van een bezorgde ouder of onze administratie wel op orde is. Zoonlief is al een aantal maanden lid maar er is nog geen contributie afgeschreven. Heel attent, maar nieuwe jeugdleden betalen het eerste jaar geen contributie.
En als mini ontvang je daarnaast gratis een Hulzense Boys shirt met  je naam erop.

Gisteren een dagje Smidserve en dat was mooi te combineren met de logeerpartij van Buck, de pup van zoon Tom en zijn lieftallige Michelle. De  jongelui hadden (weer) een feestje en dan is het ook wel fijn om een keer uit te slapen. Buck is, net als de kleinkinderen, altijd welkom.

Gistermorgen het team van trainer Jelmar Woudsma, de jongens onder de 15 aan het werk gezien tegen Rohda Raalte. Hecht team met veel spelplezier dat mooi samen speelde en daardoor een dik verdiende overwinning behaalde.
S’middags om half drie pendelde ik met puppy tussen de velden 1, 2 en 3. Op veld 1 speelden de dames 1 tegen de vrouwen van Dedemsvaart. Ook de tweede competitiewedstrijd werd in winst omgezet en dat betekent een vliegende start van de bevlogen dames onder de bezielende leiding van Roland en Marco. De rode duivels van Hulsen, zie ook het artikel over de wedstrijdkleding in Tubantia van afgelopen zaterdag, vermaakten het talrijke publiek. Criticaster damesvoetbal Johan Derksen moet maar eens in Hulsen komen kijken!
Op veld 3 speelde het team van Wim Hessing een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van MVV 29, dat getraind wordt door Hulsenaar Willem (Wilmar) Nieuwenhuis. Het was een spannende pot voetbal waar van alles inzat. Met een 2-3 uitslag nam MVV drie zwaar bevochten punten mee naar Mariaparochie. Gefeliciteerd Wilmar.

Veld 2 was het decor van Hulsen drie, de ploeg van Rene Snellink en voormalig oudst spelend lid Geert Mondeel, die tegenwoordig zijn on ge evenaarde voetbalvisie probeert over te brengen op zijn jongere clubgenoten. En dat lukte behoorlijk gezien de ruime zege op de Blauwwitten uit Holten.

Na afloop zag het veld eruit alsof een kudde wilde zwijnen er had huis gehouden maar navraag bij opzichter sportterreinen Eduard Kruiper leerde dat de engerlingen kennelijk, na eerst veld 4, ook hier hebben toegeslagen.
En om deze rubriek nog meer inhoud te geven: Engerlingen is de verzamelnaam voor larven van verschillende keversoorten. De meest bekende is de Volkswagen kever maar ook de mei-, de juni-, de Johannes-, en neushoornkever zijn bekende varianten.
De kevers leggen na het paren eitjes in het gazon, die na enkele weken al uitkomen. De larven vervolgens knabbelen aan de wortels van het gras met alle gevolgen van dien.
Met dank aan Wikipedia.

Voor het spelen van wedstrijden zijn minimaal 25 mensen nodig. 2×11 spelers, 2x een assistent-scheidsrechter en een leidsman die alles in goede banen moet leiden. Ook dit zijn vrijwilligers die niet altijd te benijden zijn, want ze doen het nooit goed. Maar ze staan er wel.
Daarom een dringende oproep om respect en waardering voor de scheidsrechter. En als jij behoort tot de beste stuurlui die aan de wal staan en het beter denkt te kunnen, laat het ons even weten. We geven je graag de kans dit te laten zien en het hoeft echt niet wekelijks.  

Gelukkig kan er steeds meer maar wat absoluut niet kan, en wat overigens helemaal niets met een virus van doen heeft, is dat er alcohol wordt gedronken langs de lijn. Alcohol drinken we in de kantine of op het terras. Heb daar gisteren enkele lieden op aangesproken, niet meer doen!!

Mijn stukkie wordt goed gelezen merk ik, ook buiten de vereniging. Zo sprak ik laatst op Smidserve de oud-voorzitter van Vesos, Herman Wermink, die volgens eigen zeggen altijd met plezier kennis neemt van de inhoud. Goed om te horen Herman en je weet het, altijd welkom
op Smidserve.  

Tot een volgende keer. Pas goed op jezelf en je dierbaren want we doen we met mekaar, veur mekaar.
Hou van jullie.

Jan       

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor