Van de voorzitter

Lieve mensen,

Ochtendstond heeft goud in de mond. De wekker gezet en de zon prachtig zien opkomen maar ook door vroeg te beginnen kan men meer werk verzetten.

Op maandag en vrijdagmorgen, rond de klok van half negen is het voor de facilitaire dienst van Hulzense Boys koffiedrinken op Smidserve. Voor mij betekent dat, wanneer ik een keer meehelp,  het begin van de dag. Wim Kroeskop, Gradus Averesch, Freek Pierik en tot voor kort natuurlijk ook Freddy hebben er dan al minimaal twee uur opzitten van vegen, stofzuigen, boenen en borstelen. Waarna alles er weer spik en span uitziet voor de komende dagen.

Wim Poffers en Jans Stobbelaar vormen de gemotoriseerde brigade die met bladblazer en veegmachine behalve voor een hels kabaal ook zorgen voor een  blad- en stofvrij buitenterrein. De gebroeders Henk en Gerard Manenschijn zorgen ervoor dat de bestellingen weer gedaan worden zodat het de inwendige mens aan niets ontbreekt en Dik Kampman met zijn nieuwe buddy Tinus Mulder vormen zeg maar de mobiele brigade.
Nieuwe lamp monteren, de vouwwand repareren, een loszittende kraan vervangen, een bank in de kleedkamer weer opnieuw bevestigen, de daken van kantine en kleedkamers schoonmaken, een verstopte afvoer gangbaar maken. Deze twee toppers regelen het.

Ook Herman Konijnenbelt schuift regelmatig aan. Hij is dan weer bij de oud ijzer container op Smidserve  geweest waarmee hij geld inzamelt voor het goede doel.  Hij liet me laatst een foto zien van een rolstoelfiets die van de opbrengst is gefinancierd.
Hiermee kunnen mensen met een beperking ook genieten van een fietstocht door onze mooie omgeving. Prachtig werk Herman. Veel waardering.

Met een gemiddelde leeftijd van ruim 50 jaar zal ik maar zeggen kunnen we altijd vers bloed gebruiken. Kom een keer koffiedrinken op de maandagmorgen en de sfeer proeven. Het is altijd gezellig en zeker wanneer Freek goed te passe is. Dat zal morgen na het verdienstelijke gelijkspel tegen RKC niet anders zijn.

Na het noemen van veel mannen kan ik het niet nalaten toch even de dames binnen onze club te noemen. Zonder de andere teams tekort te doen. Dames 1 drie gespeeld, negen punten. Gisteren in de beker de tegenstander uit het Gelderse Hengelo met 0 punten en een 7-1 nederlaag weer naar huis gestuurd. Hier staat wat moois te gebeuren.

AED, daar red je levens mee. In mijn stukkie van eind september heb ik een oproep gedaan om je op te geven voor de cursus reanimatie/AED. Hiervoor hebben wel enkele mensen zich opgegeven maar naar mijn mening onvoldoende. Het belang hoef ik niet weer te benadrukken. Meld je aan. voorzitter@hulzenseboys.nl

Afgelopen donderdag was er een presentatie over sport- en een gezonde basisvoeding in ons clubgebouw, verzorgd door Henk Jan Koershuis en georganiseerd door ons eerste elftal.
Ruim 60 belangstellenden volgden een boeiende en leerzame presentatie. Mats Knol hoeft nu niet meer drie bananen meer te nemen voor in de rust. Alles zit nu in een klein knijpzakje.
De mannen van Erik Zandstra vertoonden al veel energie. Waar gaat dit eindigen??.

 

In Tubantia gelezen afgelopen week. Nieuwe toplaag kunstgrasveld(en) Smidserve tijdens winterstop. Kan niet wachten.
Maar ook (in kader van tijdelijke huisvesting Reggesteyn reacties van aanwonenden)
“de meeste leerlingen zijn aardige kinderen, maar sommige durven wij niet meer aan te spreken op hun gedrag want hun reacties worden steeds agressiever en intimiderend”’.
(citaat)

Hoe herkenbaar als ik aanwonenden van Smidserve en andere gebruikers van onze accommodatie spreek. Afgelopen week wilde ik een scooterrijder aanspreken die met hoge snelheid van veld 3 naar de uitgang reed terwijl daar notabene ook kinderen lopen.
Ben maar opzij gegaan want de jongeman had niet de intentie om te stoppen. Van anderen krijg je een grote mond of ze lopen je minachtend voorbij.

Weer de politie gebeld en die zijn ook geweest. Heb ook keurig een terugkoppeling gehad dat de jongeren (weer!!??) aangesproken en de namen genoteerd zijn.
Met het advies om altijd te bellen bij overlast. 0900-8844.

Binnen de spelregels van het voetbal krijg je eerst een gele en bij een volgende of ernstige overtreding direct een rode kaart. En die heeft consequenties.
Heb niet de indruk dat er rode kaarten gegeven worden hier in de gemeente.

Ik wil dit stukkie dan ook maar afsluiten met een spreekwoord dat luidt:
“Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”

Pas goed op jezelf en je naasten want we doen het met mekaar, veur mekaar.

Hou van jullie. jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor