Van de voorzitter

Lieve mensen,

In mijn stukkies, ook al om het wat levendiger te maken, noem ik regelmatig ook namen van clubgenoten. Hierin schuilt het risico dat ik, uiteraard helemaal onbedoeld, mensen vergeet.
Hoe kon ik dan Albert Tijhuis vergeten als zeer gewaardeerd lid van onze facilitaire buitendienst. Onze buurman van Tijhuiserve die gewapend met knijper en vuilniszak wekelijks vuilnisbakken leegt en alles verzameld wat vergeten wordt in die bakken te deponeren. Die, nu er statiegeld op de kleine petflesjes zit, deze apart houdt en deze in de daarvoor bestemde boxen stopt. Want elke 15 eurocent voor de club telt.
Albert bedankt.
Aardig om te benoemen in het kader van ons jubileum dat de naam van ons sportpark Smidserve te maken heeft met het feit dat de Opa van Albert het beroep van smid uitoefende. De  verhuizing naar de G.H. Kappertstraat, het huidige veld 4, werd mogelijk gemaakt door Opa Tijhuis die deze grond ruilde met het eerste speelveld nabij bakkerij Voortman.
Het erf van de smid, Smidserve dus.

Gisteren speelde ons darde van trainer/coach Rene Snellink tegen de Zwaluwen uit Wierden. Op het hoofdveld ontspon zich een boeiende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams die plotseling door de leidsman werd gestaakt omdat Hulsen, naar het oordeel van de leidsman een vierde wisselspeler wilde inbrengen terwijl er maar drie zijn toegestaan.
Moet niet gekker worden want naast genoemde trainer zit er ook nog eens teammanager  Rob Titsing en een mentalcoach in de persoon van Jan van der Heide op de bank. Kunnen samen niet tot vier tellen. Kan toch niet waar zijn!!!!
Uiteindelijk werd het mysterie opgelost toen duidelijk werd dat er naar drie wisselspelers op de bank zaten.

De opmerkzame bezoekers van de kantine zullen gisteren hebben waargenomen dat de koffieautomaat niet meer op een tafel staat maar op een fraai meubel is gesitueerd met daaronder veel bergruimte zodat alles weer overzichtelijk en ordentelijk kan worden opgeborgen. Met dank aan de kantinecommissie in het algemeen en Carla Veurink in het bijzonder.  Ontwerpen, timmeren en schilderen, het zit allemaal in haar genen. Van vader op dochter, kan niet anders. Carla, hartelijk dank. We zijn er blij mee.

Op zondag 17 oktober vond de marathon van Amsterdam plaats. Winnaar Tamirat Tola noteerde een tijd van 2.03.35. Op plek 3465 (van de ruim 6600) komen we tegen met een tijd van 3.52.21 Jorg Roetgerink. Ik wist dat hij bezig was met de voorbereiding en  volgens moeder Annet nooit verder dan zo’n 23 kilomter was gekomen. Op de zaterdag ervoor nog 90 minuten tegen Sparta Enschede.
En dan gewoon de dag erna, nou ja gewoon, de marathon uitlopen. Twee-en-veertig-duizend-en-honderd-vijf-en-ne-gen-tig meter. Prestatie van formaat Jorg, diep respect.

Inmiddels alweer ruim een week verblijft in het ziekenhuis Edwin Oosterbroek. Longontsteking, koorts, benauwdheid. Medicatie die niet aanslaat. Onderzoeken lopen nog. We wensen hem van harte beterschap en wat morele steun in de vorm van een kaartje kan hij goed gebruiken. Brunel 7, 7443 TL Nijverdal.

Op veld 2 behaalde ons zesde een zwaarbevochten maar welverdiende overwinning op de geel/zwarten uit Vriezenveen. Veel waardering voor deze jonge spelersgroep die, bij gebrek aan leider en trainer, alles zelf organiseren en dat perfect doen. Petje af voor dit leuke team, heb ik veel waardering voor.

Deze wedstrijd werd in goede banen geleid door Benno de Jong die ik na afloop hiermee complimenteerde. De Haagse Ooievaar siert zijn scheidsrechtershirt. In die regio is zijn rijke carriere ooit begonnen.

Afgelopen week attendeerde zoon Mark mij op het lied Vlinderman dat hij tegenkwam op Spotify, gecomponeerd en gezongen door diezelfde Benno de Jong. Ik vroeg Benno ernaar en hij vertelde mij dat hij dit lied vorig jaar gemaakt en gezongen heeft bij het afscheid van de zoon van zijn beste vriend. Deze jongen met een ernstige beperking fladderde veel met zijn armen en handen.

“Vlieg maar, fladder maar, vlinder maar omhoog. Hou je stevig vast aan de kleuren van de regenboog” De beginregels van een prachtig ontroerend lied.

Ik wist van zijn veelzijdigheid maar dit had ik hem niet uit de mouw geschud. Zoon Jasper heeft zijn muzikaliteit dus niet van een vreemde. Mooi Benno wanneer  je zo een bijdrage mag leveren bij zo’n ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven.

Mooie afsluiting van mijn stukkie. Tot de volgende bijdrage en die duurt een uur langer want volgend weekend git de tied een uur achteruut.

Zorg goed voor jezelf en je naasten want we doen het nog steeds met mekaar, veur mekaar.
Hou van jullie.

jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor