Van de voorzitter

Lieve mensen,

Mijn stukkie van vorige week heeft de nodige reacties opgeroepen. Ik wil de leukste en wat mij betreft meest relevante met jullie delen.
Quick 20 stuurde een bericht dat zij voor de veroorzaakte overlast een symbolische vergoeding van 100 euro is overgemaakt. Dit bedrag maken we, verhoogd met de opbrengst van de van de 2 kratten, over naar de Voedselbank.
Mooi gebaar uit Oldenzaal.

Afgelopen vrijdag mocht ik weer als hulpsinterklaas acteren op Smidserve en dat gebeurde, net als vorig jaar, in de vorm van een heuse drive-inn op de parkeerplaats bij Smidserve. Op deze manier was het toch mogelijke dit mooie kinderfeest op een verantwoorde wijze te vieren. Met een dikke trui onder het habijt, want het was niet warm en behoorlijk regenachtig, en gezeteld onder een overkapping was het toch mogelijk alle kinderen persoonlijk aandacht te geven en het cadeau en strooigoed te overhandigen.

Met dank aan de activiteitencommissie voor de perfecte organisatie en onze noabers van Plaatselijk Belang voor het lenen van de tent.

Zaterdag op Smidserve geweest en via Twitter o.a. de wedstrijd van onze hoofdmacht gevolgd. De tweede plek op de ranglijst werd met succes verdedigd door een 1-3 overwinning bij WVF in Westenholte, onder de rook van Zwolle en de Scaniafabrieken.

Op Smidserve boekten de dames 1 een knappe overwinning op De Zweef, ondanks de aanwezigheid van ad interim coach Co Verduin die de blauw-witte dames deze middag begeleidde. Een slechte wedstrijd winnend afsluiten is ook een kwaliteit volgens Roland Nijmeijer. Hiermee behouden onze dames de ongeslagen status.
De jongens onder de 19.1 behaalden een knappe overwinning in een spannende wedstrijd op de leeftijdsgenoten uit Hellendoorn, die met een 3-2 nederlaag naar de andere kant van de Regge werden gestuurd.

Mooie resultaten waar we trots op mogen zijn.

Niet trainen en wel voetballen?  Kan het me niet voorstellen. De KNVB wil nog een poging wagen om de tweede kamer te beinvloeden en daarmee het kabinet  op andere gedachten brengen. Hierop vooruitlopend heeft de KNVB in haar wijsheid besloten om voor de A-categorie de competitiewedstrijden voor aanstaande zaterdag te annuleren.

Hierdoor kan de uitkomst van de discussie in de 2e kamer afgewacht worden en wordt er een onderzoek gestart of het spelen van wedstrijden zonder voorafgaande trainingen een verantwoord risico is.

Een waardeoordeel hierover laat ik graag aan anderen.

De nieuwe maatregelen hebben ook invloed op het aantal gasten die wij in de kantine mogen ontvangen. Uitgangspunt is  1 persoon per 5 m2, zittend met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Dat betekent inclusief de vierkante meters van Sion 68 personen.

Dat dit gevolgen heeft voor onze wijd en zijd bekende gastvrijheid staat vast. Tel daarbij de eis van 1,5 mtr afstand in de kleedkamers en de logistieke uitdaging laat zich raden.

Samen met de kantinecommissie en wedstrijdzaken zullen wij ons best doen alles zo goed mogelijk te regelen. Jullie medewerking EN begrip is daarbij onmisbaar.

Over jullie medewerking gesproken, deze week is er een mail gestuurd aan alle (en ouders van) leden met daarbij een belangstellingsregistratieformulier. In mijn geval heb ik 2 emails ontvangen met in de laatste wel een link naar het formulier.
Ik wil iedereen, jong en oud, oproepen dit formulier in te vullen en terug te sturen. Wij willen graag gebruik maken van jullie kennis, kunde en vaardigheden, want wij kunnen het niet alleen. Je zit niet jaren vast aan een functie of een commissie omdat het vaak om  projecten gaat, meestal kortdurend en soms van langere duur. Help ons.

Omdat ik vrijdag hulpsinterklaas was en zaterdag weer op Smidserve aanwezig mocht zijn heb ik mij laten testen. Ik  ben gevaccineerd en heb geen klachten maar heb me toch laten testen voor de zekerheid. En dat gaat verrassend eenvoudig. En snel.

Ik was bij bakker Voortman en liep daarna even binnen bij de naastgelegen testlocatie, waar vroeger het bekende warenhuis Braakman-C was gevestigd. Hier bleek dat een afspraak nodig was en die was online snel gemaakt (www.testenvoortoegang.org)

Kon meteen weer naar binnen lopen, een wattenstaaf in een neusgat naar keuze en binnen een half uur uitslag via de email. Negatief gelukkig. Aanrader en gratis. Kost niks.

Wat bepaalt niet gratis is, een kop koffie in de kantine zo vertelde Henk Manenschijn mij. Bij de wekelijkse kascontrole (door Klaske vermoed ik) bleek dat er 6,40 was afgeschreven voor 1 koffie. De enthousiaste barmedewerker (lang, weinig haar, welbespraakt en schijnt ooit voorzitter geweest te zijn) pocht er altijd op dat er tijdens zijn aanwezigheid top-omzetten worden gedraaid. Ik begrijp nu waarom.

 

Op diezelfde zaterdagmiddag bleek dat de gehaktballen niet warm waren aldus Freek P. Nadat hij al drie/kwart van deze lekkernij had opgepeuzeld was het restant, gelegen in een bodempje mayonaise, een beetje lauw volgens deze gepensioneerde leidsman. Hij meldde zich vervolgens bij het loket waarna het aardige meisje zich verontschuldigde en hem een vers exemplaar mee gaf. Wie niet sterk is en niet slim …… Hoe luidt dat gezegde ook al weer???

Blijf gezond, pas goed op jezelf en je dierbaren. Want we doen het met mekaar, veur mekaar.

Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren