Van de voorzitter

Lieve mensen,

Afgelopen dinsdag 7 december was nationale vrijwilligersdag.  In dat kader heeft de provincie Overijssel de Overijsselse Vrijwilligersprijs in het leven geroepen.

Door Hulzense Boys is genomineerd Alex van Keulen en hem viel de eer te beurt dat hij de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 mocht ontvangen.

Alex is 65 jaar lid van onze club, speelde 20 jaar in het eerste, zat in het bestuur, is al veertig jaar wedstrijdsecretaris en is gewaardeerd erelid. Samen met zijn vriend Joop draait hij bardiensten, zet letterlijk de lijnen uit op de natuurgrasvelden en vertegenwoordigt samen met zijn buddy Tinus het bestuur bij uitwedstrijden van het eerste.
Daarnaast o.a. actief bij de Voedselbank en brengt hij mensen met een beperking naar de dagbesteding.

Bescheiden als hij is vind hij het allemaal teveel eer maar beschouwt hij deze prijs als een waardering voor ALLE vrijwilligers.

Alex, van harte en geniet van de borrel. Elke avond samen met Hennie een glaasje. Proost.  

Over vrijwilligers gesproken. Op 8 december vierden Dik en Dinie Kampman hun gouden huwelijk dus toog ik met een mooie ruiker in de rood-witte kleuren naar het rooie dorp om het gelukkige stel met dit heugelijke feit te feliciteren.

Anton van de Cozijne herdacht op 7 december het feit dat hij 87 jaar geleden werd geboren.

Ik wilde hem thuis bezoeken maar de vogel was gevlogen. Zijn vrouw Rika nam het boeket dankbaar in ontvangst met de mededeling dat Anton goed te passe is. Ruim 70 jaar lid. Mooi!!

Henk Stobbelaar verjaarde al in oktober en werd 82 jaar. Helaas stond dit niet goed in mijn agenda maar heb het met terugwerkende kracht goedgemaakt. Henk, ik hoop je in oktober 2022 wel tijdig de bloemen te mogen bezorgen.

Met Freddy van Dam gaat het de goede kant op en maakt alweer zijn wandelingen, elke dag een stukkie verder. Fijn.

Edwin Oosterbroek is herstellende van een zware longontsteking en gaat met kleine stapjes vooruit, maar hij is er nog lang niet. Twee keer de trap op en af is hem soms nog te veel.

Volhouden Edwin.   

Tonnie Kampman had de afgelopen periode weer te kampen met enkele epileptische aanvallen, waardoor hij elke keer weer een stukje inlevert. Toone en Gerda, sterkte, We denken aan jullie.

Hoewel de formele stemming in de gemeenteraad op 21 december a.s. nog moet plaatsvinden werd afgelopen week tijdens de debatronde duidelijk dat het voorstel om veld 3 te vervangen op een ruime raadsmeerderheid kan rekenen. Dat gaat ijs en weder dienende plaatsvinden januari 2022.

Ons verzoek om gelijktijdig dan ook meteen de toplaag van veld 1 te vervangen kan niet gehonoreerd worden omdat er eerst een milieutechnisch bodemonderzoek moet plaatsvinden dat een doorlooptijd van ongeveer 6 weken kent.
Gebruikers van dit veld iets langer geduld maar ook dit gaat door in 2022. Ik verwacht (uiterlijk) zomerperiode.

Maandag 13 december, morgen dus. Algemene Ledenvergadering, aanvang 20.00 uur. Door de coronabeperkingen niet fysiek maar online.
Wil je meepraten, meedenken en meebeslissen over het reilen en zeilen binnen Hulzense Boys dan is DIT het podium. Meld je aan bij Dirkjan en volg ons via Teams.

secretaris@hulzenseboys.nl  Hier kun je eventueel ook een vraag of opmerking voor de kwijt.

Nadat de competitie werd stilgelegd trainde ons vlaggenschip nog twee keer op de donderdagmorgen om 7.00 uur en werd er vriendschappelijk gespeeld uit en tegen Hellendoorn (0-4) en werd gisteren DOS ’37 met een 3-1 nederlaag teruggestuurd naar Vriezenveen. Goed om te zien dat Menno het scoren nog niet verleerd is , hij maakte de eretreffer voor de geel-zwarten maar dat is hem vergeven, nog een tijd bleef nazitten bij zijn oude en wie weet toekomstige ploeggenoten.

Voel je welkom Menno.

Hiermee werd de eerste competitiehelft met een prima gevoel afgesloten als tweede op de ranglijst met slechts 1 nederlaag, alleen in de competitie tegen Quick. Hopelijk kunnen we na de winterstop het competitie- en bekerprogramma weer oppakken en nu wel volledig afmaken.      

Op het veld staan de activiteiten even op een laag pitje maar dit betekent niet dat de mannen van het eerste gaan rusten want online is er de KerstPUBQuiz op vrijdagavond 17 december.  Gelet op de ervaringen van vorig jaar belooft het weer een geweldige avond te worden met een wat andere maar zeer verrassende opzet en, hoewel meedoen natuurlijk belangrijker is dan winnen, mooie prijzen. Goed om te weten dat de opbrengst volledig ten goede komt aan Hulzense Boys. Deelname per team 15 euro. Daarvoor heb je een avond plezier en ondersteun je meteen onze mooie vereniging. Als dat geen win-win is.

Opgeven bij Tim:  pr@hulzenseboys.nl  

Tenslotte, het is mooi dat we elkaar kunnen blijven ontmoeten. Ook al is het alleen op zaterdag en is het “maar” tot 5 uur. Maar laten we koesteren dat dit nog wel kan. Dat kan alleen als we ons allemaal aan de spelregels houden. Respecteer de vrijwilligers in de kantine die hun vrije tijd beschikbaar stellen om jullie derde helft mogelijk te maken.

Behalve het tappen van een biertje hoort daar (helaas) ook een stukje handhaving bij.
Ga zitten, houd afstand en gebruik je mondkapje zolang je niet zit.       

Om te overdenken en er vervolgens naar te handelen:

“Niets is zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve dan het nakomen ervan”

Deal???!!

Blijf gezond en zorg voor je dierbaren. Heb oog voor anderen juist in deze tijd die voor iedereen een feestmaand, in welk opzicht dan ook, zou moeten zijn. Met mekaar, veur mekaar.

Hou van jullie.
jan

 

 

    

    

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren