Van de voorzitter

Lieve mensen,

Lise, Mette, Suze, Imme, Naomi, Ninthe, Demi, Noa, Indy, Julia, Iris, Romy, Lizzy, Tyra, Lotte, Jip en Sophie. Niet zomaar 17 namen, dit zijn de meiden MO 17.1 van Hulzense Boys (&Girls)

10 gespeeld, 27 punten. Dat zijn de statistieken van onze MO 17.1 die gisteren bij en tegen Sportlust Vroomshoop het kampioenschap behaalden. Of het met de zenuwen te maken had weet ik niet, want na een matige eerste helft werd de rust ingegaan met een doelpuntloos gelijke stand.

Na de rust begon het ineens wel te lopen en binnen no-time stond de 0-1 op het scorebord  daarna snel gevolgd door nog eens 4 doelpunten. Tel daarbij minstens 2 x de lat en een keer op de paal en zoveel kansen, die niet op de vingers van twee handen waren te tellen.

De hand van trainster Esmee Tukkers is goed te zien. Mooie aanvallen gezien over 4,5 of 6 schijven, een voorzet van links of rechts en weer een kans of doelpunt. Hier wordt echt gevoetbald. Tel daarbij het wederom foutloze acteren van leider/vlagger van Sylvester Bannink en een deel van het succes is verklaard.

Want het zijn de meiden natuurlijk die het doen. Een gezellig, enthousiast maar ook gedreven team dat gaat voor het beste resultaat. Een drietal meiden maakt zelfs deel uit het regio talententeam.

En wat te denken van zoveel enthousiaste en betrokken ouders die langs de lijn stonden (ze moesten echt allemaal meerijden) met een zelf vervaardigd megaspandoek. En die een heus kampioenschapsshirt hadden laten maken. Waardering en petje af beste mensen!!!

De aankomst op Smidserve was geweldig, kampioenen waardig.  Alle ouders waren aanwezig om hun dochter de kampioensmedaille om te hangen. Er was vuurwerk, roodwitte rookbommen en confettikanonnen waarna de speelsters onder de tonen van het Hulsenjubileumlied door een haag van ouders en clubgenoten richting de kantine togen voor een hapje en een drankje. Van harte gefeliciteerd allemaal.

Een smet op dit feestje was het ontbreken van Inge Middelesch, de moeder van Lizzy. Zij kwam afgelopen vrijdag op de fiets hardhandig in aanraking met een auto met de nodige kwetsuren tot gevolg.

Inge, sterkte en een voorspoedig herstel gewenst.

Gelukkig was Bert nog wel even op Smidserve om dochter Lizzy te feliciteren.

Op zondag 12 december met Mark, Tom, Jana en Michelle meegedaan aan de wandelpubquiz. Boet had er weer veel werk van gemaakt en het was ondanks de slechte weersomstandigheden een wederom een geslaagde activiteit. Extra vroeg gestart zodat we om 14.00 uur de start konden meemaken van de laatste Formule 1 race van het seizoen met de voor iedereen bekende afloop. Goed gedaan Max.

Maandagavond 13 december, de tweede online Algemene Ledenvergadering in de 75-jarige historie van onze club. Zo’n 35 leden waren via Teams met ons verbonden. Ondanks corona gaat het goed met de club, zo liet Martijn ons in een filmpje weten. Ook in een filmpje werd het afscheid van Jodrik als bestuurslid vertoond. Dank voor 7 jaar fantastische inzet.

Michel Kolman was herkiesbaar voor 1 jaar en Dirkjan voor 3 jaar. Zelf ben ik trots dat ik nog 3 jaar voorzitter mag zijn van onze mooie vereniging.
Als opvolger van Jodrik werd Dick Rozendal benoemd. Dick gaat zich met name richten op de jeugd. Welkom in het bestuur en veel plezier.

Op vrijdagavond mocht ik voor een interview te gast zijn in de KerstPubQuiz georganiseerd door het eerste. Op een luchtige en vlotte wijze aan elkaar gepraat door (hij heeft het niet van een vreemde) Jasper de Jong.

Vijf rondes met telkens 12 vragen en een afsluitende bonusvraag. Met veel kennis (en Google) gingen maar liefst 35 teams met elkaar in de slag voor de hoogste trede op het podium. In duo’s stelden spelers de vragen en dat ging vaak met de nodige humor gepaard. Mats gaf aan mede-presentator Erik zelfs een inkijkje in zijn rijke liefdesleven. Ontwapenend.

Niet in beeld maar gelet op de technisch volmaakte uitvoering waren nadrukkelijk aanwezig Danny en Gert.

Topavond waarmee jullie heel veel mensen een plezier hebben gedaan.

Gisteravond 19.00 uur. Lockdown.
Niet voetballen, kantine niet open. We gaan elkaar weer een tijd niet zien. Geen nieuwjaarsreceptie, tenminste niet op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar.

Balen. We kunnen en mogen er van alles van vinden maar laten we vooral koesteren wat er nog wel kan. Begrip voor onvrede van mensen maar dat eeuwige negativisme en afgeven op anderen brengt ons geen steek verder.

Onder het motto “beter goed gejat dan slecht bedacht” wil ik afsluiten:

Kerstgedachte
Even stilstaan en bezinnen
Even ervaren hoe het met je gaat van binnen
Zeggen tegen je dierbaren hoeveel je om ze geeft
Terug naar de basis, voelen waarvoor je leeft
Dankbaar zijn voor alles wat je gelukkig maakt
Even……. Heel even
Niet alleen voor jezelf maar juist voor anderen leven
Dat is hoe Kerst moet zijn bedoeld
Anderen laten delen in wat jij diep van binnen voelt.

Met mekaar, veur mekaar. Fijne Kerst.

Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor