Van de voorzitter

Lieve mensen

 Gisteren in Raalte kreeg ik de vraag van Jeannette Hallink wanneer mijn volgende stukkie  er weer aan zit te komen. Mijn laatste bijdrage is van 9 januari dus het wordt weer eens tijd.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik de afgelopen zondagen wel telkens wat aan “Word”  heb toevertrouwd maar niet de laatste horde heb genomen om het door te sturen naar Rob Stoelers voor publicatie.       

 Sinds de laatste persconferentie mag er weer gevoetbald worden, is er weer publiek toegestaan en is het clubgebouw onder voorwaarden weer open. Dat betekent dat we (nog) niet iedereen kunnen ontvangen hoe graag we dat ook willen. We proberen er zo goed mogelijk invulling aan te geven en vragen hiervoor begrip. Grote waardering voor DJ, de vrijwilligers van de kantine en de teams die bij toerbeurt de toegangscontrole voor hun rekening nemen. Dat doen we met mekaar en veur mekaar.

De aandachtige bezoeker van de kantine zal het niet ontgaan zijn dat er weer de afgelopen periode weer druk geklust is.
De harmonicawand in de kantine vertoonde steeds meer gebreken en is in de kerstvakantie vervangen door een systeemwand. Dik K. zag op Marktplaats een z.g.a.n. wand die we voor een fractie van de nieuwprijs op de kop hebben getikt.

Na een grondige voorbereiding door Maikel G. hebben Frank S, Marco ten B. en Dennis H. in de week na Kerst een paar vrije dagen opgeofferd om de wand, na de nodige bouwkundige aanpassingen, te plaatsen. Vakmensen van Hegeman die met veel kennis van zaken een mooi stuk werk hebben afgeleverd.

Na advies door Bert K. van het gelijknamige schildersbedrijf hebben Dik K. , Tinus M. en Albert T. kwast en verfroller ter hand genomen om de panelen van een nieuwe kleur te voorzien.  Het eindresultaat mag er zijn.

Maikel, Dik, Frank, Marco, Dennis, Tinus en Albert hartelijk dank voor jullie inzet. Met mekaar, veur mekaar.

Idealiter had er op dit moment een nieuwe mat gelegen op veld 3 maar niets is minder waar.  Ik bijt spreekwoordelijk op mijn tong en zal mij tot de feiten beperken. Er wordt een meervoudig onderhandse aanbesteding uitgeschreven. Voorafgaand hieraan moet er eerst een bestek en/of program van eisen opgesteld worden waarna geselecteerde partijen een offerte kunnen uitbrengen. Daarna moet de (nieuwe) gemeenteraad nog een besluit nemen.  

Wethouder Nijhof gaf desgevraagd aan dat er niet in weken maar maanden gerekend moet worden. Mijn voorzichtige inschatting is dat we, gezien de geschetste processen en de doorlooptijd daarvan, blij mogen zijn wanneer realisatie in de zomerstop gerealiseerd kan worden.

Onze inzet om dan maar de vervanging toplaag veld 1 naar voren te halen zodat we op korte termijn over minimaal 1 goed bespeelbaar kunstgrasveld beschikken haalt bakzeil. Ook hier moet aanbesteed worden.

Het is uitstel maar geen afstel. Een schrale troost.

We zijn om in jargon te blijven buitenspel gezet en dat spijt mij vooral voor de gebruikers die ik bij herhaling een spoedige oplossing heb toegezegd. Excuses daarvoor.

Op zondag 23 januari deelgenomen aan de WandelPubQuiz. Samen met Mark en Jana, Tom en Michelle en de levenslustige viervoeter Buck naar Stut getogen waar Karin ons opwachtte met de nodige papieren en instructies.

Onderweg moesten in vijf of zes rondes weer de nodige vragen op divers gebied beantwoord worden. Halverwege stond Boet met een muzikale opdracht en waren en drankjes en hapjes om de inwendige mens te versterken. Bij terugkomst was er zelfs een draaiorgel om de deelnemers feestelijk te onthalen.

Boet en Karin, het was weer een topmiddag waar zo’n 35 teams, waaronder veel clubgenoten, met veel plezier aan deel hebben genomen. Bedankt!!

Verkeerde in de veronderstelling dat onze Tom fanatiek supporter is van FC Twente maar niets is minder waar. Waar mogelijk is hij een trouw bezoeker van de Grolschveste, is hij lid van FC Reggestreek, zingt hij vol trots “ Goa stoan….”  en slaapt hij in een rode pyama waarop het Twentse ros is gestikt. Maar niets is minder waar.

Diep in zijn hart is hij voor hij voor Ajax blijkt nu.  Want tot onze ontzetting kreeg hij tijdens de Pubquiz van Jessica Lowik te horen dat zij op de zolder van Lowik Antiek zijn “ Ajaxvriendenboekje”  had gevonden. Overigens een raadsel hoe dit boekje daar is terecht gekomen  Jeffrey ???!!!

Over de FC gesproken, ons lid van verdienste Henk Manenschijn is (wel) een echte supporter. Ik zocht hem onlangs op omdat hij een nieuwe heup heeft gekregen. De ingreep lijkt goed geslaagd. Hopelijk krijgt hij het snel “weer op de heupen” om naar Smidserve te kunnen komen.

Een voorspoedig herstel gewenst Henk.

Jezelf in de voet schieten betekent dat je jezelf benadeelt. Jezelf in de hand schieten, daar had ik nog niet van gehoord totdat mij ter ore kwam dat dit Freddy Schuttevaar is overkomen. Niet in dienst geweest denk ik.

Ons bestuurslid van de supportersvereniging en zeer gewaardeerde barkeeper heeft de onderarm in het gips en via Martin Bladder krijg ik door dat er zeer waarschijnlijk geen blijvende gevolgen zullen zijn.

Ik ga hem dat binnenkort persoonlijk vragen.       

Veel ophef afgelopen weken over een TV programma en voetballer Rai Vloet. Er is veel over gezegd en geschreven.

Laat dat ook voor ons weer een eyeopener zijn om respectvol met elkaar om te (blijven) gaan. Nadenken over wat je wat je zegt en doet, of juist niet doet.

Begrijpelijk wijzen we allemaal naar een BN-er voor rijden onder invloed. Maar laten we niet hypocriet zijn in de wetenschap, dat er ook in onze omgeving mensen zijn die met alcohol op toch in de auto stappen.  

Het verbeteren van de wereld begint immers bij onszelf.

 Pas goed op jezelf en je naasten.

 Hou van jullie. Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren