Van de voorzitter

Lieve mensen,

It giet oan.

Voor de schaatsliefhebbers onder ons, helaas niet de elfstedentocht.  Maar wel de verregaande versoepelingen, feitelijk zeg maar het nagenoeg afschaffen van de coronamaatregelen.

Geen 1,5 meter meer, geen mondkapje,  geen toegangscontrole.  Niet langer digitaal vergaderen en, met toestemming, weer lekker knuffelen. Of niet Hennie Reuvekamp??

Jubileumactiviteiten kunnen weer uitgerold worden en we gaan, na twee jaar afwezigheid,  weer volleyballen. Het D&A Licht beachtoernooi staat gepland voor 23, 24 en 25 juni. Ik wens de commissie veel succes met de voorbereidingen.

Er komt meer wind. Zo’n opmerking hoor je wel eens wanneer iemand er eentje laat vliegen.  De een vindt het genant, de ander laat ze ongestoord vliegen, maar iedereen doet het. En je zou het niet verwachten, vrouwen laten net zoveel windjes als mannen. Weer een vooroordeel weggenomen.

Iedereen weet wel wat een pyromaan is. Die kwam langs een wegrestaurant, en weg restaurant. Maar wat is een petomaan. Dat is iemand die op commando winden kan laten met zoveel controle over hun kringspier dat ze zelfs liedjes kunnen winden.

Lijkt me een mooie opvolger voor The Voice.

Met deze verrassende inleiding kom ik uit bij de stormen van de afgelopen dagen. Dudley en Eunice, voorafgegaan door Corrie eind januari.  De eerstvolgende gaat Franklin heten en als we er dit jaar nog heel veel krijgen komt er zelfs nog een storm met de naam Tineke.

Niet een eerbetoon aan mijn vrouw maar aan Tineke Dijkshoorn die in de elfstedentocht van 1986 als eerste vrouw eindigde.

De winderigheid en stormen ten spijt, we gaan richting voorjaar. Het is langer licht en de bloembollen geven de tuin alweer wat kleur. En net als bij het voetbalseizoen vergt ook het tuinseizoen een grondige voorbereiding.

Vul je bloembakken en verbeter je bodemstructuur met compost en bloemenaarde van onze muzikale vrienden van de KSW. Bestellen kan via www.kswmuziek.nl of via de compostlijn 06 83138787. En voor het gemak aan huis bezorgd.

Voor tegels, een nieuwe schutting en tuinverlichting om maar een paar zaken te noemen gaan we natuurlijk naar TUIN&ZO

Met, om in sporttermen te blijven, een win-win situatie. Vijf procent korting voor je eigen portemonnee maar daarnaast ook nog eens 5% voor Hulzense Boys.

Een dubbel gevoel bij de 5-1 overwinning van ons eerste gisteren. Uitstekend voor de ranglijst natuurlijk maar niet de gewenste uitslag voor de lootjes die ik donderdagavond kocht van Joel. Geen schijn van kans met ruststanden 0-0, 0-1, 1-3 en 2-3 en eindstanden 0-1, 2-3, 2-3 en 3-3. Maar alle gekheid op een stokje, ook buiten het veld lekker bezig mannen.

Ook buiten het veld zijn lekker bezig de gebroeders Menno en Sander Kamphuis. Afgelopen week in de media weer aandacht voor prachtige ontwikkelingen binnen hun bedrijf MOOVD.

Trots op deze Hulsenaren.

Indrukwekkend zijn de mogelijkheden die Virtual Reality (VR) biedt. Hoe mooi om te zien op hun site (moovd.nl) het fimpje van Sebastiaan van Harten van Saveyourhaert die bij Hulzense Boys de reanimatie- en AEDcursussen verzorgt.

De pop heeft plaats gemaakt voor een VRbril  voor een realistische (her)beleving.

De mensen van Hulzense Boys en de omwonenden van Smidserve die zich hebben opgegeven voor de nieuwe cursus Reanimatie/AED worden, nu corona geen belemmering meer is, binnenkort benaderd voor planning van de training.

Zoals elders op de site te lezen is zijn de data voor de herhalingscursussen bekend.

Goed om te zien dat zoveel mensen deze training volgen. Weer een mooi voorbeeld van MET MEKAAR, VEUR MEKAAR.

Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor