Van de voorzitter

Beste mensen,

Zaterdag 21 december, geen voetbal.
Vandaag naar het rooie dorp geweest om Thomas en Joanne geluk te wensen met de geboorte van zoon Deen. Gelukkig gaat alles goed en gaan ze lekker met z’n drietjes verder.Ik hoop dat het rompertje “ik speel later bij Hulzense Boys” op termijn zijn vruchten gaat afwerpen. Daarna naar bakker Voortman voor de wekelijkse halfjes fijnvolkoren en omdat het kerst is een lekkere stol met spijs. En ik neem wat lekkers mee voor de mensen van fruithandel Arends op de zaterdagmarkt die mij elke week voorzien van al dat lekkere fruit.

Op de markt sprak ik Henk Stobbelaar die ik al een tijd niet meer gezien heb bij Hulsen. De gewrichten werken niet erg mee en dat is de belangrijkste reden dat hij ook niet meer komt naar de maandagmorgenploeg. Het overlijden van zijn broers Marinus en Leo laat zijn sporen na. Begrijpelijk, dat zijn gebeurtenissen die je raken. Ik heb hem uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie of anders een keer voor een kop koffie op de maandagmorgen. Ik hoop dat hij komt.
In de namiddag nog even naar de kantine voor een drankje. Het was gezellig en Hennie Nieuwenhuis vertelde in geuren en kleuren over de (te) late thuiskomst van Bromsnor uit de kantine enkele weken geleden. Hij kwam rond 2100 uur thuis en kon meteen door naar boven. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij de volgende ochtend wel vroeg uit de veren was om voor zijn kleinkind te zorgen. Super-opa. Dit doet mij denken aan een voorval onder soortgelijke omstandigheden dat ik hoorde uit de mond van Hans Heerdink. Die ging na kantinebezoek ook rechtstreeks door naar boven, het is de schrijver niet bekend of dit al dan niet verplicht was, en werd midden in de nacht zwetend wakker met de Hulzense Boys coachjas nog aan. Echte clubliefde.

Tinus en Ko zaten ook bij ons aan tafel en vertelden heel enthousiast over hun nieuwste hobby. Ze hadden al een gemeenschappelijke hobby in de vorm van een viervoeter. Tinus een Doberman en Ko een witte herder, waarover ik eerder al berichtte. Beide honden schijnen erg goed te luisteren naar het baasje, iets wat met Ria en Gerda beduidend minder het geval lijkt te zijn. Hun nieuwste hobby is Jeu de boules, een echt Frans spel zou je zeggen. Maar niets is minder waar, het spel werd door de Grieken als eerste gespeeld als krachtspel in de vorm van een soort van kogelstoten. Het waren daarentegen de Romeinen die er een behendigheidsspel van maakten zoals wij dat heden ten dage kennen. Dit gezegd hebbende, wekelijks werpen deze atleten een stalen bal, de boule, met een gewicht van maar liefst een ons of acht richting het but dat op een afstand ligt ergens tussen de zes en 10 meter. Bij Smidserve liggen ook een tweetal banen waar de mannen graag een clinic voor jullie verzorgen. Vol is vol.

Op de maandag voor kerst is er de kaartmarathon. 42,195 km kaarten met tussendoor een stamppotbuffet waar ze ruim 30 kaartliefhebbers een groot plezier mee doen. Goed geregeld namens de supportersvereniging door Dik en Dinie Kampman.

Mede namens Michel, Jodrik, Chris, Martijn en Dirkjan wil ik alle leden, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor jullie inzet en steun het afgelopen jaar.

Prettige kerstdagen en een gelukkig en sportief 2020. Graag tot ziens op zaterdag 4 januari bij de nieuwjaarsreceptie.

Jan Bouwhuis

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor