Van de voorzitter

Lieve mensen,

Dit stukkie al geschreven op zondag 27 maart en klaargezet in de mail. Maar helaas niet op de button “ verzenden”  geklikt. Zal de leeftijd wel zijn.   

Het is weer zomertijd. Voorjaar en dan gaat de tijd een uur Vooruit. Of korte broek, korter slapen. Handige ezelsbruggetjes.

Net als TVTAS (de volgorde van waddeneilanden van west naar oost) en generatiegenoten kennen ook vast nog wel het KOFSCHIP en MENEER VAN DALE WACHT OP ANTWOORD.

Uit mijn werkzame leven bij de bank herinner ik mij nog DING FLOF BIPS, de 12 landen die op 1-1-2002 de euro invoerden. En een mooie afsluiter die in mijn eigen praktijk, gezegend met twee linkerhanden, nog wel eens van pas komt: DROL. De open- en dichtdraairichting van een kraan. Dicht is Rechts, Open is Links.

Vorige week maandagavond wedstrijd gekeken in Erve Asito. Dit keer niet op uitnodiging van Poene Piksen of mijn broer Harrie voor een wedstrijd van Heracles. Nee, het waren de meiden van MO 17.1 die daar hun wedstrijd speelden. Mooie   ervaring en veel belangstelling van (groot)ouders en overige familie.

De oorlog in Oekraine “raakt” ons in meerdere opzichten. In mijn laatste stukkie meldde ik namens beide besturen de inzet van een “verdubbelaar“  voor een actie ten behoeve van de stichting Choe.

In combinatie met de PubQuiz van Boet zaterdagdagavond in een afgeladen clubhuis leverde de verkoop van loten het formidabele bedrag van 1000 euro op. Te verhogen met 2x de bonus kan er 3000 euro overgemaakt worden naar Choe.

Een mooi bedrag waarvan we zeker weten dat het goed besteed wordt.

Op dit moment ondersteunt men de opvang van 3000 vluchtelingen in Perychin, een dorp in Oekraine aan de Slowaakse grens met normaal 6000 inwoners. Door nauw contact wordt er heel gericht hulp geboden.

Geen loten gekocht en toch helpen? www.choe.nl

  En ook tijdens de quiz weer wat opgestoken want niet Toronto, veruit de grootste stad van Canada is de hoofdstad, maar Ottawa. 

Wat ben ik trots op al die clubgenoten die dit vanuit hun betrokkenheid bij de club en stichting Choe mogelijk maken. Niet onvermeld mogen blijven Alex, Andre en Leonie die achter de bar de dorstige meute van de nodige drankjes voorzagen.

Topavond. Met mekaar, veur mekaar in optima forma.   

Een ander gevolg van de oorlog zijn de stijgende energieprijzen, waaronder gas. Ons energiecontract heeft nog een vaste looptijd tot ultimo 2022 maar wanneer wij nu zouden moet verlengen zouden wij op jaarbasis 19000 euro MEER kwijt zijn.  

Onder supervisie van bouwcommissaris Maikel Grooters zijn wij al een tijdje bezig met de schouw van accommodatie en installaties waarbij uiteraard ook verduurzaming op de agenda staat die door de huidige omstandigheden een hogere urgentie zal krijgen.     

Neem daarbij de herinrichting van het clubgebouw en dan wordt duidelijk dat we voor grote uitdagingen staan.

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.

Uiteraard werd er ook nog gevoetbald en wat was het druk afgelopen zaterdag  op een zonovergoten Smidserve bij de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen Enter Voortuit. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten met daarmee een stevige tweede plek op de ranglijst achter de grote titelfavoriet Quick 20. Ze laten de afgelopen weken wat punten liggen dus komende zaterdag in Boeskoolstad maar eens zien of we de achterstand verder kunnen verkleinen.

Gelijktijdig speelde de JO 19.1 van Wim Hessing een puike wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Dalfsen die kwalitatief een maatje te groot waren. Op basis van werklust, en dat is ook een kwaliteit, leek een gelijkspel tot de mogelijkheden te behoren maar dat zat er uiteindelijk niet in getuige de eindstand 2-4. Genoten van zoveel energie.

Op veld 2 overklaste het team van aanvoerder Rob Stoelers het hoger geklasseerde ON. Voetballen verleer je niet, dat zie je maar weer.

Comfortabel in de bus met Be Nijmeijer aan het stuur togen de mannen van het twidde naar Doetinchem voor hun wedstrijd tegen DZC. Met de 2-3 winst wordt een sterke serie voortgezet en nemen we afstand van de onderste plaatsen op de ranglijst.

Het blijft razend knap dat wij ons al zolang handhaven in de reserve 1e klasse met tweede elftallen van clubs die 2, soms 3 x zoveel leden hebben.

Trouw supporter van het eerste Cor Witteveen is al een tijdje aan het sukkelen met zijn gezondheid waardoor hij soms verstek moet laten gaan. Hij kan voor vervoer van en naar Smidserve een beroep doen op de chauffeurs van Hulzens Platina, destijds opgericht om clubiconen Gerrit Westenberg en Rieks Brinkman te halen en te brengen.

Deze service geldt overigens voor iedereen met mobiliteitsproblemen, al dan niet van tijdelijke aard. Een belletje naar 06-57567734 en het wordt geregeld.   

En nu wel op de knop verzenden drukken richting Rob Stoelers, zodat het stukkie alsnog geplaatst kan worden.

Fijn weekend.

Hou van jullie

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor