Van de voorzitter

Lieve mensen,

Het is eerste paasdag, uurtje of 10. Strak blauwe lucht, de zon schijnt, tuindeuren open en de vogeltjes zingen het hoogste lied. Na twee jaar corona kunnen we vanavond weer naar het paasvuur en geheel in traditie eten we met de pasen weer wat eieren. Met mate en niet zoals een ongetrouwde oom van mijn vader die een keer met Pasen bij ons thuis eieren kwam eten en er ruim dertig naar binnen werkte waarvan de laatste met schaal en al.

“ Nu nog een borreltje Hans en dan goa ik noar huus”

Gisteravond met veel plezier gekeken naar de documentaire “ Cruijff 75” gekeken. Als voetballer een heel grote en dat zal zelfs Freek Pierik beamen want hij heeft ook die club, die genoeg heeft aan dat ene woord, kampioen gemaakt. Legendarisch zijn ook de uitspraken van Jopie die uiteraard heel vaak over voetbal gaan.

Maar ook over taal had tie een mooie. “ Ik spreek beter Spaans dan welke Nederlander dan ook, maar slechter Spaans dan welke Spanjaard dan ook. “

Dat brengt me bij de fantastische vertalingen van Louis van typisch Nederlandse gezegden en uitdrukkingen in het Duits en Engels. Geweldig vind ik momenteel de reclame van een Duitse grootgrutter. “Leg hem” Beenham.  “ The water smells me in the mouth “. Het water loopt me in de mond.

Vroeger was alles beter. Dat is lang niet altijd zo maar wat in gisteren in de kantine miste was een schaal met gekookte eieren op de bar. Dat gaan we volgende jaar weer regelen of niet Gert Oosterbroek?

En over vroeger en Freek Pierik gesproken. Gisteren in Vroomshoop hadden we een scheidsrechter die op z’n minst ook bijzonder was. Ik hoorde achteraf van Boet hiervoor wellicht de verklaring.

De leidsman ontbood zijn assistenten vooraf in zijn kleedkamer, liet ze plaatsnemen op een stoel en sprak staande zijn onderdanen toe. Ik ben de kapitein, jullie zijn de stuurlieden en de spelers zijn de matrozen. En ik ben de baas.

En: er zijn 2 soorten grensrechters, slechte en heel slechte. Na de wedstrijd was mijn conclusie dat er ook twee soorten scheidsrechters zijn.

Doet me denken aan de woorden van een scheidsrechter na afloop van een wedstrijd als reactie op een kwade voorzitter die hem vertelde hoe slecht hij wel niet gefloten had.

“ Dat weet jij en dat weet ik, maar verder niemand”.

Humor, ik hou ervan.

Desondanks werd ook de wedstrijd in en tegen Vroomshoop in winst omgezet. En ook voor dit soort wedstrijden is er een Cruijffiaans gezegde van toepassing want je moet scoren, anders kun je niet winnen. Maar bovendien hebben wij met Patrick een penaltykiller op doel staan die in de huidige competitie al 4 strafschoppen stopte.

Dinsdag kunnen onze jongens in Enter officieel periodekampioen worden. Daar speelt naaste concurrent in de tweede periode Be Quick 28 uit Zwolle de laatste wedstrijd die ze en moeten winnen en met minimaal 10 doelpunten verschil. Dat laat EV niet gebeuren (maar dat dachten we van Malta ook)

Trots op ons vlaggenschip. En dat geldt zeker ook voor vrouwen 1 die op koers liggen voor het kampioenschap. Gisteren werd voor een talrijk publiek op Smidserve SVZW met nul punten huiswaarts gestuurd richting Wierden.

Zaterdag thuis tegen de DESdames kan de volgende stap gezet worden. Kom onze dames aanmoedigen. Smidserve, 14.30 uur. Welkom.

Afgelopen week mocht ik bloemen brengen bij het zilveren bruidspaar Oosterbroek. Edwin en Riette, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Trouw supporter Cor Witteveen revalideert op Krönnenzommer. Kaartje sturen zal hem  doen.

Afdeling De Schöppe
Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendoorn

Voor wat betreft de kunstgrasvelden kan ik melden dat de inschrijvingstermijn voor de aanbesteding inmiddels gesloten is en de kaarten op tafel liggen. Aan de politiek de opdracht om in mei hierop een klap te geven zodat vanaf midden juni de aannemer kan beginnen en we begin augustus beschikken over twee kwalitatieve topvelden. Nog even volhouden met elkaar.

Ik wens iedereen fijne paasdagen.

Hou van jullie.

Jan

 

 

 

 

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor