Van de voorzitter

Lieve mensen

Na lange tijd weer een stukkie van de voorzitter. Ik was er eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee want tegenwoordig wordt alles wat je zegt en schrijft op een weegschaaltje gewogen. En het is natuurlijk nimmer mijn intentie om iemand te kwetsen of iemands naam niet te noemen.

Op veler verzoek pak ik spreekwoordelijk de pen toch weer op en wat is er veel gebeurd na mijn laatste bijdrage van zondag 17 april, eerste paasdag.
Ik sloot deze editie af met de mededeling dat de inschrijvingstermijn voor de aanbesteding kunstgrasvelden gesloten was. In vogelvlucht en zonder compleet te zijn:
Nou, die velden liggen er inmiddels tot volle tevredenheid van de gebruikers. Het heeft bloed, zweet, tranen gekost maar we kunnen trots zijn op het eindresultaat. Met grote dank aan Gert Kamphuis, Erik Bergboer en Kees Oosterhoff voor hun JARENLANGE tomeloze inzet.
Een project van veel kortere duur was de operatie reclameborden die allemaal verwijderd moesten worden en daarna weer teruggeplaatst.
Hulde aan onze onvolprezen klusploeg die overigens onlangs werd uitgebreid met vers bloed in de personen van Tinus Mulder, Ko Verduin en Wim Nieuwenhuis waardoor de gemiddelde leeftijd fiks omlaag gaat. En behalve over voetbal gaan de gesprekken nu ook over jeu de boules.

Zorgelijk blijft de constatering dat ook de nieuwe velden worden gebruikt om kauwgom in weg te gooien en peuken in uit te trappen. En wanneer je dan een wegwerp BBQtje
gebruikt OP het kunstgras laten de gevolgen zich raden.
De consequenties van een open sportpark zijn herhaaldelijk onderwerp van gesprek geweest met de gemeente. Het is een keuze.
Camera’s in centrum Kruidenwijk leiden tot minder overlast is de ambtelijke constatering. Maar daarmee is het probleem niet opgelost.
Ondanks toegangsverbod willen we voetballen toestaan. Een voetbalveld is om te voetballen en de jeugd moet zich immers kunnen vermaken. Maar zie je misstanden en zo hebben we dat met de politie afgesproken, bel 0900-8844.

In juni was ik op vakantie. Dat ik daardoor het Beachtournooi moest missen wist ik vooraf. Ook deze editie was weer een geweldig succes en ik begrijp van woordvoerder Jodrik Piksen dat de commissie zich voor de komende drie jaren heeft gecommitteerd voor de organisatie van dit evenement met een concept dat staat als een huis.
Als vereniging zijn we daar erg blij mee.
Maar het missen van maar liefst drie finales had ik vooraf niet kunnen inschatten. Natuurlijk volgde ik alles via Twitter en werd ik telefonisch en met appjes van het verloop op de hoogte gehouden.
Wat ben ik trots op onze spelers, onze staf en niet te vergeten onze fantastische supporters, echt de twaalfde man.

Afgelopen weken ontmoette ik weer een tweetal overzeese clubiconen. Marcus Minneba was met zijn gezin uit Nieuw Zeeland overgekomen om (schoon)moeder en oma Rikie te bezoeken en natuurlijk deed hij ook Smidserve aan. Verhalen uit de oude doos, zijn talrijke blessures en dat alles onder het genot van het nodige gerstenat. Geen spat veranderd, fijne kerel. Helaas kan hij de reunie niet meemaken.
Ook Dennis Wijnberg had met zijn gezin Nederland opgezocht om de vakantie door te brengen. Hij had zo af en toe nog wat tijd over en pakte dan een dienstje mee bij de lokale hermandad. Zo’n collega zul je maar hebben.
Nog niet zo heel lang geleden waren zijn ouders Jan en Ineke op Curacao om te zien hoe het hun (klein)kinderen daar vergaat. En dat kon hun goedkeuring wegdragen kan ik jullie verzekeren.
Op enige dag vroeg in de ochtendstond beklommen Dennis en vader Jan, getooid in Hulsenoutfit, de Christoffelberg, de hoogste van het eiland.
Komen ze iemand tegen die ze aanspreekt met de opmerking “ He, uit Hulsen?” en de vraag of ze misschien haar vader kennen. Is het Yara, de dochter van oud- en erevoorzitter Erik Bergboer. Mooi verhaal toch. Hulzense Boys verbindt tot ver buiten de landsgrenzen.

Corona is niet voorbij maar gelukkig kan alles weer gewoon doorgaan, zo ook de afsluiting van ons jubileum. Onze jubileumcommissie heeft een mooi programma samengesteld.
Op woensdag 31 augustus de autopuzzelrit en een grandioze kindermiddag met o.a. een heuse poffertjeskraam en ander lekkers.
Op donderdag 1 september komt scheidsrechter Bas Nijhuis naar Smidserve om ons mee te nemen met verhalen en anekdotes voor en achter de schermen van het (internationale) voetbal.
Op vrijdag 2 september de reunie waarvoor zich nu al 170 (oud)leden hebben aangemeld en de wedstrijd HB Oldstars tegen FC Twente Oldstars. Kan Alex van Keulen zich met 20 jaar ervaring nog staande houden, loopt Wim Piksen de 100 mtr nog steeds in 10,9 seconden en is Arnold Schellevis nog de gevreesde scherpschutter van weleer. Komt het zien.
Zaterdag 3 september. Ale teams vrijgesteld van competitieverplichtingen zodat iedereen kan deelnemen aan het van oudsher bekende Husseltournooi, afgesloten met de BBQ van onze vrienden van de supportersvereniging.
De viering van onze 75-jarige verjaardag wordt afgesloten met een geweldige feestavond.

Blij en trots kan ik melden de aanstelling van Jasper de Jong als hoofd Technische Commissie. Dat hij weer deel uitmaakt van de selectie staat hier overigens los van. Jasper, heel veel succes.
Goed om te zien dat steeds meer jonge(re) mensen hun steentje willen bijdragen om onze mooie club draaiende te houden.

Namens de club mocht ik felicitaties en attenties overbrengen aan:
*Rits en Ali Snellink voor hun 60 jarig huwelijk. Als dat niet “met mekaar, veur mekaar” is. Het was een gezellig samenzijn bij Noabers met een hoog Hulsen gehalte. Nog vele jaren.
*Frits Bladder voor zijn 80e verjaardag. Op naar de 100 samen met Dirkje.
*Martijn en Marlie Oosterhoff voor de geboorte van dochter Saar. Wat een rijk bezit.
In mijn volgende bijdrage meer “lief-en leed”

Gelukkig hebben onze noabers van Plaatselijk belang Hulsen weer een nieuw bestuur. Recent hebben we een goed gesprek gehad om de voortgang van renovatie clubgebouw/Sion weer op te pakken en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.
Een nieuwe vloer, een ander plafond en een nieuw interieur. Ook licht en geluid worden meegenomen in het verhaal. Binnenkort meer hierover.

Nieuwe velden, eerste klasse, jubileum. Lekker voetballen en de derde helft. Ik heb er zin in. Met mekaar, veur mekaar.

Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren