Van de voorzitter

Lieve mensen,

Toeslagenaffaire, hoge energielasten, CO2, Pfas, Minder koeien, Ter Apel, Gaswinning Groningen – Daar word je niet vrolijk van.
Wel vrolijk word ik van al die blije en enthousiaste mensen die ik de afgelopen dagen heb ontmoet tijdens de viering en afsluiting van ons 75-jarig jubileum. Wat een feest en wat waren de weergoden ons goed gezind.

Woensdagmiddag een spelmiddag voor onze jeugd tot 12 jaar. Ruim 120 kinderen hebben zich uitstekend vermaakt op de mega springkussens en hebben zich na afloop de poffertjes van Dirk Poffers heerlijk laten smaken. Op woensdagavond was er een autopuzzelrit.
Op donderdag hoefde ik dit keer niet te koken, een van mijn vaste taken als huisman. Mark en Tom hadden Tineke en mij uitgenodigd voor het jubileumdiner. Samen met zo’n 30 andere gasten waaronder sponsoren hebben we genoten van een heerlijk 3-gangen diner.
Palingsoep, Picanha (van het staartstuk rund) met venkel op een bedje van truffelsaus en peer met ijs na.
Heerlijk. Top gedaan Maik Munsterman!!! Clubgenoot en professioneel kok. Bijgestaan door secondant Rene Kamphuis die ik het vlees zag afgaren op de BBQ buiten.

Donderdagavond Bas Nijhuis. In een dynamische presentatie gaf hij ons een inkijkje in zijn leven als scheidsrechter en ondernemer. Mooie anekdotes over Christiano Ronaldo en hoe eenvoudig marketing kan werken. Het publiek Voetbal Inside takteren op een oliebol en de dagen daarna 13000 oliebollen verkopen vanuit zijn bakkerij.
Aardige kerel en wars van kapsones. Hij bleef nog een hele tijd hangen voor een praatje en ging met menigeen op de foto.

Vrijdag de Hulsen All Stars tegen FCT All Stars. Jan Karsten had maar liefst 25 spelers tot zijn beschikking om het op te nemen tegen zijn tegenstander met Eddy (de Keu) Achterberg als coach. Die had uit een pool van zo’n 40 oud-spelers bekende namen meegenomen als Arjan van der Laan, Simon Czommer en Ellery Cairo. Sander Boschker moest door een blessure op het laatste moment afhaken.
De wedstrijd stond onder leiding van Erik Braamhaar en over de uitslag hoeven we het niet te hebben. Zelfs de hatelijke nul kwam niet van het scorebord en daar had Bram Freie toch echt iets aan kunnen, nee moeten, doen. De scherpte is eraf.
Hoe dan ook. Een prachtig evenement op een afgeladen Smidserve. Mooie bijkomstigheid is dat een aanzienlijk deel van de door FCT gevraagde vergoeding wordt doorgesluisd naar (door ons te kiezen) goede doelen. Kika en de Erik Braamhaar foundation.
Beelden zijn komend weekend te zien op HOI-TV.

Aansluitend de reunie waarvoor zich ruim 200 (oud) leden hadden opgegeven. Geweldige avond waar veel oude bekenden elkaar (soms na tientallen jaren) weer tegenkwamen. Verhalen uit de oude doos onder het genot van een drankje en een hapje en heel veel borrelnootjes. Of niet Egbert Borkent??!!
Velen bezochten de expositie waar de rijke historie van onze club werd tentoongesteld en de doorlopende vertoning van 2,5 uur foto- en filmmateriaal had veel belangstelling.


Zaterdag werd er weer ouderwets gehusseld, was er een BBQ en heerlijk ijs van Bonvanie. De kinderen kregen een gratis bolletje en dat gold ook voor volwassenen met dispensatie onder de 1meter 50 zoals Hennie Reuvekamp en Gerda Kampman.
Met een druk bezochte en bruisende feestavond werd het jubileum afgesloten. Het was nog lang gezellig op Smidserve.

Ik wil iedereen die heeft meegewerkt aan het welslagen van dit geweldige jubileumfeest van harte bedanken. Met mekaar, veur mekaar.

Een rood-wit boeket en een rompertje mocht ik bezorgen bij:
Woutjan en Janneke Hogenkamp voor de geboorte van dochter Ella. Uiteraard werd ook Opa Bertus in de feestvreugde betrokken.
Dennis en Loes Paalman die werden verblijd met de komst van Lasse.
Tessa Buis (dames 1) en Kars ter Avest voor de komst van dochter Noor. Kars is lid van onze groen-witte zustervereniging en vanuit die hoek was er ook al een rompertje aangeboden.
Maar Tessa heeft mij in vertrouwen verteld dat Noor die nog niet heeft aan gehad en dat niet gaat gebeuren ook.

Allen van harte gefeliciteerd met dit rijke bezit.

Helaas valt er niet alleen lief te melden vanuit de lief&leedhoek
Aan het begin van een intensief behandeltraject staan Freddy van Dam en Hans Heerdink.
Een teken van medeleven zal hen goed doen.
Freddy van Dam Hans Heerdink
Weegbree 11 Zuidelijke Hoofddijk 35
7443 HA Nijverdal 7443 RS Nijverdal

Ik krijg steeds meer inzicht in de familie(ver)banden binnen onze vereniging. Gisteravond zat ik aan tafel met Max Piksen, Wim Piksen, Jochem Piksen en toen kwam Jodrik Piksen ook nog eens voorbij. Jochem Piksen is geen familie van de overige genoemde Piksens maar is de zoon van Alex Piksen. Ik ging met vader Alex lang geleden naar de puffie-cursus ter voorbereiding op de komst van onze Jeroen en zijn dochter Els. Els in dus de oudere zus van Jochem en is getrouwd met Maikel Groters.
Alex is een broer van Jeroen Piksen en die is weer de schoonvader van Jorg Roetgerink. En Jorg is weer de zoon van Andre en Annet en broer van Beau.

Max is de oom van Wim en Jodrik, die dus neven van elkaar zijn. Wim heeft een zus Diana (zij is dus een nicht van Jodrik) en die is weer getrouwd met Jan Veneman. En dan is er ook nog weer een verband met de familie Tijhuis en daar had ik het donderdagavond nog met Dinand over. Volgens mij zijn Jan en Dinand neven maar dat weet ik niet meer zeker.
Uiteindelijk zijn we in de verte allemaal familie van mekaar, zeggen we allemaal bakker tegen Voortman en slager tegen Pennings.

Alle goeds voor iedereen en laten we elkaar blijven vasthouden.
Met mekaar, veur mekaar.
Hou van jullie
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor