Van de voorzitter

Lieve mensen

Sinds jaar en dag vertegenwoordigen Alex van Keulen en Tinus Mulder onze club bij uitwedstrijden van het eerste.
Dat kun je met een gerust hart aan deze mannen overlaten en dat stelde mij gisteren in de gelegenheid om een groot deel van de dag op Smidserve te vertoeven.

Via Twitter en Hoi Radio kun je de ontwikkelingen van de uitspelende teams prima volgen en wat was ik blij voor de mannen van het eerste dat het ernaar uitzag dat we ons in Oldenzaal nu eens zouden belonen met drie punten en was het balen dat het kort voor tijd nog gelijk werd.
Desondanks een aansprekend resultaat waar we trots op kunnen zijn en een mooie opsteker voor de komende wedstrijden.
Een punt was voor Quick 20 voldoende om de eerste periode binnen te halen. Gefeliciteerd daarmee.

Op Smidserve was het in de zon goed vol te houden maar was het in de schaduw best fris op de akker. Op het centre court scheen in meerdere opzichten de zon en daar droeg de zwaarbevochten overwinning van Vrouwen 1 op Den Ham zeker toe bij. Na het kampioenschap afgelopen seizoen ligt in de 3e klasse de lat een stuk hoger maar de laatste weken worden de punten weer aardig bij elkaar gesprokkeld.

De dames en meidentak ontwikkelt zich qua prestaties en ledental nog steeds en dat is mooi om te zien en past ook prima binnen onze doelstelling. Gisteren riep ik in mijn enthousiasme een keer “hup jongens” waarna ik er door een attente toeschouwer op werd geattendeerd dat die kwalificatie niet helemaal of beter gezegd helemaal niet de lading dekt.
Of misschien ook weer wel in het licht van de transgender emancipatie en -identiteit wat de laatste tijd nogal actueel is. Goed dat hier aandacht voor is.

In het bestuur hebben we ons in het verleden zeg maar “met de benen op tafel” wel eens afgevraagd of de naam Hulzense BOYS nog wel recht doet aan de afspiegeling binnen onze mooie club. En wat zou de naam dan moeten worden? In de volksmond gaan we meestal “naar Hulsen” en van tegenstanders hoor je vaak dat ze “tegen Hulsen” moeten spelen.
En “hoe heeft Hulsen het gedaan”.
Dit onderwerp staat niet hoog op de agenda en bovendien gaan de leden daarover. Daarnaast zal ook de KNVB mogelijk hiervan iets vinden.
Desalniettemin houden we ons aanbevolen voor mooie suggesties.

Terug naar de ontwikkelingen op het hoofdveld. Eerder zag ik de jongens 15-1 een knappe overwinning halen op de groen-witte leeftijdsgenoten uit Groot Lochter. Op veld 2 speelde ons vierde de derby tegen De Zweef en stuurde de blauwwitten puntloos retour naar Gagelman.
Op veld 3 speelden de jongens onder de 19-2 een puike wedstrijd tegen het veel hoger geklasseerde GFC maar moesten uiteindelijk na een 1-0 voorsprong toch een nederlaag incasseren.
Mooi om te zien hoe Arnold en Jeff hun spelers van goede aanwijzingen voorzien, corrigeren maar zeker ook complimenteren. Positief coachen.
En was het nou wel of geen hands Arnold toen de keeper van de Goorse Football Club de bal ver buiten de 16 tegen zijn hand kreeg?.
De discussie hierover met de trainer van de tegenpartij was overigens van een goed nivo.

Op de plek waar het lang geleden allemaal begon in Hulsen, veld 4, speelde het achtste tegen DETO die, over naamswijzigingen gesproken, hun naam gaan wijzigen.
Trainer/coach Ralph Thorsen verklaart de nederlaag mede door het grote aantal wisselingen die hij elke zaterdag moet toepassen om iedereen te laten spelen.
Bovendien zag ik bij eigen waarneming dat een van de sterkhouders Edwin R. geen schim meer is van de speler die, als je de foto en het bijbehorende commentaar op FB mag geloven, Simon Czommer heeeelemaal uit de wedstrijd speelde nog niet zo lang geleden.
Maar ook Edwin wordt, komende week al, weer een jaartje ouder. Alvast een fijne dag Edwin en wie weet…..

Een mooie dag op Smidserve, afgesloten met een drankje in de kantine die, na plaatsing van het nieuwe plafond, weer een kleine metamorfose heeft ondergaan. Nog even aftellen.

Tenslotte: Afspreken is aanspreken. Toch weer enkele mensen moeten aanspreken die hun nicotineverslaving niet tijdelijk kunnen bedwingen en langs de zijlijn en bij de kleedkamers staan te roken. En alcohol drinken we in de kantine of op het terras.

Maak er een mooie week van en blijf omzien naar elkaar.

Hou van jullie
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren