Van de voorzitter

Lieve mensen,

Op veler verzoek pak ik de draad weer op met mijn stukje van de voorzitter. Mijn laatste bijdrage dateert van 25 december vorig jaar en ik zal proberen jullie regelmatig(er) te informeren over het reilen en zeilen binnen onze mooie vereniging.

De bal rolt weer en dat betekent weer volop voetbalplezier voor steeds meer rood-witten. Wanneer mij de vraag wordt gesteld over ons ledenaantal dan mag ik trots antwoorden dat we op goed op weg zijn naar de 750.
Dat betekent een stevige groei de afgelopen jaren en die begint zoals het fundament van de piramide hoort te zijn met een stevige basis bij onze mini’s.

Met een afgerond Voetbal Technisch Beleidsplan, een nieuw hoofd TC in de persoon van Jasper de Jong, de aanstelling van Gerwin Bronsvoort als Hoofd Jeugdopleiding, Tim van der Zande als coördinator van de mini’s en coördinatoren per leeftijdscategorie zijn we (weer) op de goede weg.
Niet in de laatste plaats completeren heel veel enthousiaste en betrokken leid(st)ers en trainers het geheel.

Wat doe je zoal als voorzitter wordt mij wel eens gevraagd en dat is heel divers. Zo mocht ik de afgelopen maanden weer verschillende kersverse ouders feliciteren met de komst van weer een klein wondertje. En een ruiker bloemen en een rompertje met de opdruk “Ik speel later bij Hulsen” overhandigen.
Dat rompertje is overigens een gewild object. Zo kreeg ik onlangs van een aanstaande opa uit onze gelederen, wiens schoonzoon bij een andere lokale club speelt, het verzoek om alvast zo’n rompertje te leveren.
Mocht ik het gouden bruidspaar Tonnie (Toone) en Gerda Kampman feliciteren. Twee trouwe vrijwilligers van onze club.

Maar ook bij verdrietige life-events zoals ziekte en overlijden probeer ik namens de club ons medeleven te betuigen.

Contacten met de gemeente over zaken als veldhuur, LED-veldverlichting, schade aan kunstgras en andere eigendommen door vandalisme, schaduwplekken op veld 3 door overhangende takken om zomaar wat te noemen.

Contacten met collega voorzitters omdat we allemaal met identieke problemen te maken hebben. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Veel contacten intern over van alles en nog wat.

Op maandagmorgen ben ik regelmatig aanwezig om de klus- en onderhoudsploeg onder leiding van voorman Dik Kampman te helpen. Naast zinvol ook heel erg gezellig, vooral als 010 gewonnen heeft in het weekend (of niet Freek en Tinus)??
Naast hand- en spandiensten (ik ben niet zo handig) is mijn primaire taak het bijvullen van de korrels op de kunstgrasvelden op de kritische plekken zoals de penaltystippen.

Regelmatig hoor ik van bezoekende clubs hoe keurig netjes Smidserve erbij ligt.

Al die vrijwilligers zijn de spreekwoordelijke kurk waar de vereniging op drijft. Voor al jullie zeer gewaardeerde inspanningen komt er dit najaar weer een vrijwilligersavond. Hou de agenda in de gaten.

Uiteraard dit najaar ook weer de Algemene Ledenvergadering. Naast de vaste onderdelen staat op de agenda de voordracht van een aantal nieuwe leden van verdienste.
Wat valt op? In de bestuurskamer hangt een bordje met daarop de namen van een stuk of 6 (zes) leden van verdienste. En dat bij een vereniging die 77 jaren oud is. Kan niet waar zijn.

Ook na aanschaf van de nieuwe warmwatervoorziening is het probleem van de soms te hete douches in de kleedkamers beneden niet opgelost. Door het aanleggen van een zgn bypass wordt dit binnenkort verholpen en kan er onder alle omstandigheden weer veilig gedoucht worden.

Normen, waarden en respect voor de ander. Daar kun je op verschillende manieren invulling aan geven.
We hebben een rookvrij sportpark. Alcohol drinken we alleen in de kantine of op het terras en bovendien wanneer we minimaal 18 zijn.
Geen telefoons in de kleedkamers. Laat deze thuis of geef ze af in de kantine waar ze veilig bewaard worden.
Muziek buiten op een aanvaardbaar niveau zodat de gebruikers op de andere velden en de buren daar geen last van hebben.
Het lijkt allemaal logisch.

Even weer afspreken en laten we elkaar daar ook op een fatsoenlijke manier op aanspreken.

Mooie afsluiter. Afgelopen zaterdag speelde ons vlaggenschip tegen DZC uit Doetinchem. Grote vereniging met 1700 leden, een accommodatie om door een ringetje te halen en 3 managers en een administratief medewerkster in loondienst om het verschil maar aan te geven.
Bij het waarnemen van de sfeeractie was hun oprechte reactie “ wat mooi, dat hebben wij niet”
Hulde aan de harde kern die herkenbaar en zonder geweld hun club steunen. Klasse mannen!

De kop is weer af. Tot een volgende keer.
Pas goed op jezelf en zie om naar elkaar. Met mekaar, veur mekaar.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren