Van de voorzitter

Lieve mensen,

Visserslatijn, verticale en horizontale pieren. En wat is poeren? IK wist het niet tot afgelopen woensdag.
Vaak ga ik op woensdagavond naar de kantine. Enerzijds omdat Dirkjan dan bardienst draait en we lopende zaken kunnen bespreken. Anderzijds omdat het erg gezellig is. En dat ook afgelopen woensdag het geval ondanks de afwezigheid van stamgasten Bert Middelesch en Gert Oosterbroek.

Jeroen Kamp was die dag op cursus geweest en had daar zowaar nog iets opgestoken. Als boomexpert van een naburige gemeente nam hij ons mee in de wondere wereld van de pieren want die zorgen voor een losse bodemstructuur waarin zijn boompjes goed gedijen.
En dan heb je van die bleke bijna transparante horizontale pieren en de wat dikkere, roodachtige verticale pieren. En met name die laatste zorgen voor een fijne bodemstructuur omdat die de diepte ingaan.

En zo kwamen Gradus A en Max P op het zogenaamde poeren, iets wat met vissen te maken heeft. Daarvoor gebruikt men de horizontale pieren, die dicht onder de oppervlakte zitten en die men over de lengte, dus verticaal, aan een snoer rijgt.
Vervolgens wordt daar een bol van gemaakt en in het water gegooid.
Succes verzekerd.

Dirkjan studeerde aan Wageningen University en die kan wetenschappelijk bevestigen dat pieren wel degelijk gevoel hebben.
Tijdens zijn studie werden pieren op 220 V gezet en daar reageerden ze goed op, zo vertelde hij.
“Ich habe dass nicht gewust “ aldus een zichtbaar geraakte Max.

Mooi om te zien hoe ik de talloze lezers inspireer met mijn stukkies. Zo stuurde Herman B. een appje met daarbij een foto van een schaal hapjes met rolletjes boterhamworst en augurk.
Goed om te weten dat ons vlaggenschip inmiddels net zoveel punten heeft als de prikker.
Tijdje terug zag oudste zoon Jeroen een tegemoet komende auto over het oog, waardoor de rechter zijkant van onze Yaris uit 2006 veranderde in een Yaris Golf. Economisch total loss en wat is dan wijsheid. Want de auto rijdt ondanks z’n gevorderde leeftijd als een zonnetje.

Te rade gegaan bij clubgenoot en sponsor Henk Jan Waanders van het gelijknamige schadeherstelbedrijf hier in Nijverdal.
Hij zag nog wel mogelijkheden om de schade te herstellen met gebruikte delen voor een hele redelijke prijs en het eindresultaat mag er zijn.
Dankjewel Henk Jan. Blij mee.

Tinus Mulder, ere-lid, gastheer en lid van de gewaardeerde maandagmorgenploeg (in volstrekt willekeurige volgorde) is voorzien van een nieuwe knie. Heb hem afgelopen week bezocht met een bloemetje. Hij maakt het goed en groet alle clubgenoten die hij zo snel mogelijk weer hoopt te ontmoeten op Smidserve.

De oplettende lezer van Tubantia heeft afgelopen week in een artikel mijn naam weer voorbij zien komen omdat ik mede namens een aantal zusterverenigingen ernstig bezwaar heb aangetekend tegen de voorgenomen tariefverhoging veldhuur 2024.
Dit zou voor ons een verhoging van 5000 !!!euro betekenen en daar zijn we op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Zeker omdat het nu al een probleem is om een sluitende begroting te presenteren. Gelukkig deelt de BLOS onze opvatting hierover en heeft de raad voorgesteld deze verhoging achterwege te laten.

Onze gemeenteraad heeft, na al het politieke gekrakeel, de intentie uitgesproken op een positieve wijze verder te willen gaan. De begrotingsvergadering van 7 november a.s. is een mooi moment voor onze volksvertegenwoordigers om eensgezind te laten zien dat ze het grote belang inzien van Sport en de vele positieve neveneffecten hiervan in Hellendoorn. Ooit Sportgemeente van het jaar!!!

Gisteravond naar de bingo geweest van onze supportersvereniging. Door het slechte weer was de opkomst wat minder dan normaal maar zeker niet minder gezellig. Of niet Hennie Reuvekamp, Dirkje Bladder en Henk Moonshine.??
Zoals gebruikelijk viel Marjolijn Bakker ook dit keer weer in de prijzen en veroorzaakte in haar fanatisme ook nog een valse bingo. Ze heeft geen liedje gezongen. Fijn dat je er weer was Marjolijn.

Door het organiseren van dergelijke activiteiten genereert de supportersvereniging financiele middelen die weer ten goede komen aan onze vereniging. Zeer binnenkort hierover meer.

Afgezien van de gezelligheid is dit ook een mooie manier om onze club te ondersteunen en ze hebben ook nog eens mooie prijzen.
Volgende keer vrijdag 17 november. IK zeg doen!!!

Pas goed op jezelf en zie om naar elkaar.
Hou van jullie.

Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren