Van de voorzitter

Lieve mensen

AED, daar red je levens mee.

Maar dan moet het tuig er wel met de poten van afblijven en niet zoals bij ons recent is gebeurd het apparaat vernielen. Hoe dom kun je zijn.
Een apparaat is vervangbaar, een mensenleven niet. Onbesproken laat ik nog dat we het geld liever uitgeven aan andere zaken die met voetbal te maken hebben.

Vandalisme en overlast. Na het installeren van camera’s in het centrum van de Kruidenwijk is daar de overlast sterk verminderd en dat is de ondernemers en aanwonenden ter plekke van harte gegund.
Maar daarmee, politieke bestuurders, is het probleem uiteraard niet opgelost en verplaatst het zich gewoon naar andere locaties, zoals Smidserve.
Een open sportpark dat van alle kanten onbelemmerd bereikbaar is. Maar verboden voor onbevoegden op grond van artikel 461 WvS. Zou je op kunnen handhaven.
De nog niet zo lang geleden vervangen kunstgrasvelden vertonen, na een eerdere herstelronde, nu alweer verse schroei en brandplekken. Om moedeloos van te worden.
Afgelopen week kreeg ik nog weer een berichtje van een aanwonende over geluidsoverlast in de late avonduren en een berg troep waar een paard de hik van krijgt.
Aanspreken is met het oog op eigen lijf en leden geen verantwoorde optie meer en dan rest maar 1 optie. 0900-8844 bellen.
Ik baal ervan dat ik hier steeds op terug moet komen maar ik blijf het roepen.

Zo ben je als bestuurder helaas steeds meer bezig met zaken die niet gerelateerd zijn aan de mooie voetbalsport.
De afronding van de NZ verbinding betekent tijdelijke afsluiting van de Collenstaartweg en dus omleidingsroutes. Al in een vroeg stadium hebben we aandacht gevraagd voor de veiligheid van met name onze jeugdleden en de kinderen van Kosmo die onze locatie bezoeken. En daarnaast uiteraard voor de leerlingen van de Bongerd.
Een (vooral tijdens de spits) druk bereden alternatieve route is Tijhuiserve en laat zich daar nu net de uitgang bevinden van de fietsenstalling naar en van Smidserve.
Nadat ook aanwonenden van Tijhuiserve hun zorgen hierover hebben uitgesproken heb ik de wethouder gevraagd om maatregelen te treffen.

Een woordvoerster van de gemeente reageerde in termen van dat direct ingrijpen en aanpassing van bebording vaak leidt tot meer onduidelijkheid en overlast en dat er even een periode van gewenning nodig is.
Voor ons telt alleen de veiligheid van onze kinderen waarvoor wij ons medeverantwoordelijk voelen. En met de juiste en tijdige maatregelen, daar red je ook levens mee.

In relatie tot onze core-business, en dat is voetbal . hadden wij regelmatig goed en constructief overleg met de afdeling Sportzaken van de gemeente.
Helaas verleden tijd nu alle medewerkers van deze afdeling de deur achter zich dicht hebben getrokken en een “functie elders” hebben aanvaard. Dat is niet op initiatief van de werkgever maar volgens mij kun je het ook niet los zien van het huidige politieke gekrakeel en de onrust en onvrede binnen de organisatie.
Tel daarbij het afscheid binnenkort van een zeer gewaardeerde buitendienst medewerker en de ontmanteling is compleet.
Een zorgwekkende ontwikkeling binnen een gemeente die zich ooit Sportgemeente van het jaar mocht noemen.

Nu een gemeente met een gehalveerd college en een gemeenteraad waarbinnen de samenwerking ver te zoeken is.
Een bekende plaatsgenoot gebruikte ooit de term “kneuzenkermis” in zijn oordeel over de plaatselijke politiek.

Zover wil ik niet gaan want stigmatisering helpt je ook niet verder. . Maar mijn oproep aan alle betrokkenen is wel dat “met mekaar, veur mekaar” ook jullie credo zou moeten zijn.

Met mekaar, Veur mekaar was ook het uitgangspunt in het gesprek met onze supportersgroep na het vuurwerk in Borne.
Veel waardering is er voor de initiatieven van deze jongens. Ik refereer o.a. aan de finale in Oldebroek, de wedstrijd in en bij Noordseschut en de wedstrijden die in het teken stonden van het afscheid van geliefde clubgenoten. Onvergetelijk en indrukwekkend.
Deze vorm van ondersteuning werd door vriend en vijand zeer gewaardeerd en dat werd in het gesprek mede onderschreven door trainer/spelers van het eerste.

Maar vuurwerk kan niet meer. Kun je van alles van vinden maar de KNVB is daar duidelijk over. Punt uit.
Wat heb je aan een geldboete en voor 7 minuten terug moeten naar Borne. Daar heeft niemand wat aan.
De jongens hebben het boetekleed aangetrokken en hebben beloofd dat ze zich aan de regels zullen houden.
Met een gele kaart op zak zien we uit naar toekomstige acties binnen de toegestane mogelijkheden. En dat kan heel origineel ook zonder vuurwerk.
Laat de cheerleaders maar komen. En als het niet teveel geld mag kosten kunnen we altijd Hennie en Dirkje nog in zo’n pakje hijsen.

Mijn volgende stukkie gaat weer over Hulsen en de Hulzenaren want wat hebben wij een mooi cluppie met mekaar.
Hou van jullie.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren