Van de voorzitter

Lieve mensen,

Nix 18.
Het zal de aandachtige bezoeker van ons clubgebouw niet ontgaan zijn, de uitingen over Nix 18. Hiermee willen wij een duidelijk signaal afgeven. Afgezien van het wettelijk kader dat wij geen alcohol mogen verkopen aan jongeren onder de 18 jaar is het wetenschappelijk aangetoond dat alcohol schadelijk is voor minderjarigen omdat de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn.

Ook voor meerderjarigen geldt dat je verstandig met alcohol moet omgaan zeker wanneer je Smidserve bezoekt met de auto. We hebben onlangs twee agenten op bezoek gehad die controles aankondigden op beide thema’s. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Elke zaterdag staat er in de hoek bij de koffieautomaat een kist gevuld met vers fruit in het bijzonder voor onze jeugd. Hiermee is er een gezonde tegenhanger voor de belendende snoepautomaat en nog gratis ook.

Ook op andere terreinen investeren we in onze jeugd. Met trots melden wij dat in het huidige seizoen maar liefst 9 Hulsenaren zijn geslaagd voor de VC 1 pupillen en juniorencursus. Wij feliciteren Pascal Spijker, Jeroen Loeve, Marijn Kolman, Wout Pennings, Jan Willem Blankvoort, Benjamin Haselhorst, Bram Knobben, Indy Knobben en Tim Bronsvoort van harte met dit mooie resultaat. Maar we feliciteren ook onszelf want het is duidelijk dat dit bijdraagt aan de (door)ontwikkeling van onze jeugdopleiding.

Ook door onze leden wordt er volop meegedacht aan de doorontwikkeling en groei van onze vereniging. Zo mocht ik de afgelopen weken bloemen en het rompertje “ik speel later bij Hulsen” bezorgen bij de families Rippe, Kamphuis, Verduin en Meijer. Alle (groot)ouders van harte geluk gewenst met dit rijke bezit.

Van meerdere kanten kreeg ik afgelopen week de opmerking dat het ledental van Hulzense Boys wel eens een boost zou kunnen krijgen door de komst van een op loopafstand te realiseren AZC aan de Noordelijke Hoofddijk.
Met mekaar, veur mekaar. Dat is de lijfspreuk van onze vereniging waar iedereen welkom is en dat geldt ook voor vluchtelingen. Wij hebben de organisatie laten weten dat we willen meedenken of we een bijdrage kunnen leveren aan een zinvolle tijdsbesteding voor deze medemensen. Als sporter of vrijwilliger.

Alcohol houdt de gemoederen bezig, ook wanneer je het hebt over een bingoavond. Zo hoorde ik vrijdagavond bij het opinieprogramma OP1 dat het schenken van alcohol verboden is tijdens een bingoavond in openbare ruimtes waaronder sportkantines. Er zijn zelfs al gemeentes die daarop handhaven.
Moeten onze bejaarden nu ook eerst indrinken voordat ze naar de bingo gaan van de supportersvereniging. Het moet niet gekker worden in het regelzieke Nederland.

Pas goed op jezelf, blijf gezond en zie om naar de ander.
Hou van jullie.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor