Van de voorzitter

Zaterdag winterBBQ.

Trots op Hulsen. Dat mag wel weer gezegd worden en iedereen die heeft deelgenomen aan dit prachtige evenement zal dat ongetwijfeld beamen. Overdag al begonnen met het bakken van hamburgers en braadworst in de smokerbarbecue van Henk Veltmaat, overigens een eigen constructie van deze handige en zeer actieve vrijwilliger. De broodjes vonden gretig aftrek al dan niet gelardeerd met een sausje en gebakken siepels, oftewel voor de Zwollenaar die zich afvroeg wat dit was, uien dus.

Vanaf een uur of zes verplaatste zich het verenigingsleven naar de bijzonder sfeervol ingerichte locatie op de parkeerplaats waar topchefs Maarten Hulsman en Rene Kamphuis voor 40 personen een compleet menu serveerden. Maarten ken ik als oud speler en hulpPiet, tegenwoordig werkzaam in een heus Michelin *restaurant. En Rene kennen we natuurlijk als een betrouwbare doelwachter van onze selectie en misschien wat minder als (mede)eigenaar van het Spoorhuys in Rijssen, bij het station. Een uitstekend adres voor catering en ik heb me door de familie Moonshine laten vertellen dat je daar ook heerlijkkunt eten.

Maar dit gezegd hebbende, het was haute-cuisine. Ik heb mijn ogen uitgekeken welke gerechten werden voorbereid en de wijze waarop, hoe zelfs de borden werden voorverwarmd met een soort van föhn en daarna uitgeserveerd.
Dit is een blijvertje vermoed ik met wederom dank aan alle vrijwilligers. Topavond.

Vier generaties op Smidserve, dat komt volgens mij niet elke zaterdag voor maar gisteren was dit wel het geval. Gerrit Freie, Bert Freie, Bram Freie en de allerjongste telg van de familie. Mooi om te zien. Fijne familie, Hulsenlui.

Afgelopen week ook op de koffie geweest bij Anton van de Cozijne om de speld behorende bij zijn 70 jarig jubileum te overhandigen. Zijn vrouw Rieka deed de deur open en riep “Anton, de veurzitter van Hulsen is er en we hebben niet eens gebak in huis”. Kijk, zo kan het ook.
Mooie verhalen over vrogger waaronder het bijzondere voorval decennia geleden van zijn reanimatie op Smidserve door Truus Stobbelaar, destijds de verzorgster van het eerste. Vol trots toonde hij nog het wandbord dat hij heeft ontvangen bij zijn 50-jarig jubileum. Dit bord heeft een prominente plek in de slaapkamer tussen de geboortetegels van de vier kinderen en is gemaakt door de moeder van Erik Bergboer. Bijzonder.

Zaterdag tussendoor nog even met Jan Dogger naar de studio van HOI geweest voor een interview. Weer een mooie gelegenheid om onze mooie club voor het voetlicht te brengen. Toch elke zaterdag volgens inschatting zo’n 1500 luisteraars.

Tenslotte, de oplettende toeschouwer heeft het vast gezien. De videotoren is voorzien van een jasje en ziet er aangekleed uit. Smidserve wordt steeds een stukje mooier.

Sportieve groet en voor iedereen een fijne week.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor