Van de voorzitter

Beste mensen,

We zijn een gastvrije vereniging maar niet voor mensen in een rolstoel. Daar kwam ik vandaag achter toen ik in gesprek kwam met een supporter van VSCO die afhankelijk is van zo’n hulpmiddel. Omdat het koud was bood ik hem aan om in de bestuurskamer de wedstrijd te volgen. Echte supporter als hij is in weer en wind wilde hij dat niet maar hij gaf wel aan dat hij in de rust naar de kantine wilde voor een kop koffie. Hij voorzag in de drempels een obstakel. Heb een kop koffie gehaald voor hem, twee klontjes en een scheutje melk. Volgende week gaan we dat meteen regelen. Leermoment.

Eerste gewonnen met 2-0 , het tweede met 3-0, het derde met 5-2 en het vierde speelde verdienstelijk gelijk tegen koploper Hellendoorn. Nadat ik eerder Miele de Jonge van het derde publiekelijk heb afgebrand moest ik nu melden dat hij verdienstelijk heeft gespeeld. Dat geldt ook voor Rob T. die mij onomwonden vertelde dat dit waarschijnlijk komt omdat hij seks heeft gehad voor de wedstrijd. Heel bijzonder, ik weet me nog vaag te herinneren dat ik achteraf als een blok in slaap viel. Tenslotte hoorde ik nog dat Tom B. op woensdagavond de training heeft verzuimd wegens een afspraak die hij had op donderdagmorgen om 9.00 uur. Dat kost hem twee kannetjes.

Dinsdagavond zijn zes spelers van het tweede naar DES geweest om te trainen op een identiek veld als ons veld 3. Daar was een strook van 10×30 meter met fijngemalen kurk ingestrooid en werden de handelingen door mensen van ten Cate vastgelegd op beeld. Hopelijk leidt dit tot inzichten die de problemen helpen oplossen.

Later nog even op Smidserve de training van de selectie meegemaakt, waaronder een zogenaamde piepjestest. Telkens moet tussen twee piepjes een afstand worden overbrugd terwijl de tussentijd steeds minder wordt. Bijzonder intensief. Devin Poorterman bleef als laatste over met een score om en nabij 115. En Patrick Loohuis vraagt zich in mijn ogen terecht af of hij hierdoor beter gaat keepen. Lijkt me ook een mooi systeem voor in de kantine. Tussen de piepjes een glas achterover slaan en in de rustperiode een nieuwe halen aan de bar. Goed voor de omzet.

Vrijdagavond is een groep van ruim 20 vrijwilligers bezig geweest met de contouren van een nieuw Voetbal Technisch Beleids Plan voor de komende jaren. Goede start met de verwachting voor een goede uitkomst. Fantastisch dat zoveel mensen op vrijdagavond hun tijd hiervoor vrij willen maken.

Gerrit Westenberg en Rieks Brinkman waren als supporter ook weer van de partij. Laatstgenoemde was erg verguld met de speld die hij voor zijn 70-jarig lidmaatschap mocht ontvangen. Rieks was vorig jaar al 70 jaar lid maar toen was dit nog geen officieel jubileum volgens ons reglement. Na de laatste ALV wel.

Meldde ik onlangs al twee Hennie’s als nieuw lid, nu staat de teller op 4. Toen ik met Hennie Reuvekamp in de kantine het formulier invulde werden ook de heer en mevrouw (Jeannet) Hallink geinspireerd om lid van onze vereniging te worden. Ben je of ken je iemand die geen lid is, meld je aan. Elk rustend lid erbij betekent gewoon 100 euro extra inkomsten voor de club.

Tenslotte, vandaag geen patat en frikandellen. Simpelweg door een tekort aan vrijwilligers. Wie helpt ons. Leuk werk bij een fijne vereniging tegen een mooie vergoeding. Onbetaalbaar is het plezier.

Fijn weekend.
Jan

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor