van Erik Zandstra ….

Beste spelers en supporters,

Aan mijn mooie tijd bij deze Hulzense Boys is een einde gekomen. Het is mij helaas niet gelukt om van jullie allemaal persoonlijk afscheid te nemen. Daarom richt ik graag nog een paar woorden naar jullie.

Toen ik 2 seizoenen geleden binnenkwam bij Hulzen nadat ik 4 jaar hoofdtrainer ben geweest bij Longa’30 in de 4e divisie kon ik al snel merken dat het prestatieklimaat binnen de vereniging inderdaad een aantal niveaus lager was dan waar ik vandaan kwam.

De Technische Commissie zocht een jonge prestatieve trainer die buiten aanvallend voetbal ook een verenigingsmens kan zijn. Na een aantal goede gesprekken merkte we van beide kanten dat die klik er was. En wat heeft de Technische Commissie daar gelijk in gekregen.

Vanaf het eerste moment heb ik me welkom gevoeld binnen de club. Het is als hoofdtrainer niet altijd vanzelfsprekend dat je op deze manier ontvangen wordt door een vereniging. Natuurlijk heeft dat onder andere te maken met de trainer, maar het is ook niet vanzelfsprekend dat dit bij elke club gebeurt. Ik wil jullie allen enorm bedanken dat jullie mij met open armen hebben ontvangen. Dat jullie mij de kans hebben gegeven om mijn werk in vrijheid te laten doen. Ik hoop dat ik het waar heb gemaakt.

Wat mij enorm is opgevallen in de afgelopen 2 seizoenen is dat de club uit veel meer bestaat dan een aantal elftallen met vrijwillgers. Het is een echte club die zich op de momenten dat het nodig is zich als collectief opstelt. Hoe mooi was de dag in Oldebroek waar er één groot rood-wit legioen stond. Niet alleen ouders, partners of bestuursleden. Jullie stonden er van klein tot groot, van jong tot oud, van h(oofd)sponsor tot jeugdspeler. Eén groot legioen dat ons vanaf de eerste tot de laatste minuut heeft gesteund. Maar dit gold ook voor de uitwedstrijd in Noordscheschut, de laatste thuiswedstrijd waarin we er zijn geslaagd om periodekampioen te worden in de eerste klasse. Helaas hebben we het in Dronten niet waar kunnen maken, maar wat hebben we een mooie rit met elkaar gehad.

We hebben in de afgelopen 2 jaren nagenoeg alleen maar successen met elkaar mogen delen. Een droom voor elke spelersgroep, staflid, trainer en club. Maar ook in de zware tijden hebben we steun aan elkaar gehad. Zo hebben we dit seizoen afscheid moeten nemen van Hans Heerdink. Een clubicoon die helaas de strijd tegen zijn ziekte niet heeft kunnen winnen. Voor ons als spelersgroep een enorm verdrietige periode Ook in deze momenten hebben we, als club, er met elkaar gestaan. In tijden van succes is het niet moeilijk elkaar te vinden, maar in tijden van verdriet of nood komt de ware aard boven.

Ik wil een aantal mensen in het bijzonder bedanken voor de afgelopen 2 seizoen. Ondanks dat jullie allemaal persoonlijk de aandacht verdienen, wil ik een aantal mensen toch niet voorbij gaan. Allereerst de spelersgroep en stafleden van de afgelopen 2 seizoenen! Dank voor het vertrouwen die jullie in mij hebben gesteld. Er staat echt een eerste elftal waar de club trots op mag zijn. Jullie hebben de afgelopen 2 seizoenen elke wedstrijd alles gegeven en gedaan wat ik van jullie heb gevraagd. Meer kan een trainer niet van zijn groep verwachten. Jullie zitten in mijn hart en ik ga de mooie momenten met jullie nooit vergeten.

Daarnaast wil ik Gerard van der Zande en Gert Kamphuis enorm bedanken. Twee clubmensen die altijd, in goede en minder goede tijden, onbetwist vertrouwen naar mij hebben uitgestraald. Ik heb altijd de steun van jullie gevoeld. Zonder jullie waren deze prestaties echt nooit werkelijkheid geworden. We hebben altijd op één lijn met elkaar gezeten. Deze lijn hebben we bewaakt en verder uitgestippeld!

Het bestuur en dan in het bijzonder Jan Bouwhuis. Voor mij de allergrootste verbinder binnen de club. Een voorzitter die omkijkt naar het welzijn van iedereen binnen de club. Ook die van de hoofdtrainer die ook als passant behandeld kan worden. Jan, dat gevoel heb ik nooit bij jou gehad. Altijd tijd voor een praatje, altijd aanwezig om de club te steunen!

T&T. Tinus & Teun … of is het nou Teun & Tinus? We hebben prachtige momenten met elkaar gedeeld in de bestuurskamer. Zowel voor- als na de wedstrijd. Wat prachtig dat jullie, op de bescheiden leeftijd die jullie hebben, elke thuiswedstrijd alles tot in de nopjes verzorgen.

De ULTRAS van Hulzense Boys!!! Jongens, wat wil ik jullie uit de grond van mijn hart bedanken. Wie had ooit kunnen bedanken dat Hulzense Boys een Ultras zou hebben met merchandise en alles! Jullie vrije tijd, geld, energie en passie hebben jullie in het eerste elftal gestoken! Jullie hebben de club echt veranderd en nog mooier gemaakt. Ik dank jullie voor de steun die ons er menig wedstrijd doorheen heeft gesleept! Zonder jullie hadden wij deze prestaties niet bereikt. Wanneer het team niet meer kon…konden jullie ons net dat laatste beetje energie geven! Dat kan soms het verschil zijn tussen de periode wel of niet pakken!

Alex van Keulen, Wim Nieuwenhuis, Jan Dogger, Boet Beltman, Henk Voortman en alle cameramannen… bedankt voor al jullie inspanningen in en rondom de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Of het nou als omroeper, cameraman, invaller voor Tinus, het regelen van ballenjongens/meisjes of in de bestuurskamer bij uitwedstrijden was! Dank voor de werkzaamheden rondom het eerste elftal.

Tot slot wil ik alle overige supporters, ouders, partners, (hoofd)sponsors (en dan in het bijzonder Dick Schulenberg) en vrijwilligers bedanken voor alle steun in de afgelopen 2 jaren. Ik wens jullie allemaal veel geluk en gezondheid toe in het leven. Het ga jullie allen goed. En hopelijk gaan we elkaar in de toekomst nog weer zien…

Groet,
Erik Zandstra

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor