'Verzekerd' van blessurevrij sporten en Fysiotherapie in 2016

In Nederland ontstaan door sporten 3.7 miljoen sportblessures op jaarbasis. De meest blessure gevoelige sport is voetbal met 620.000 per jaar, waarbij 110.000 mensen fysiotherapeutisch worden behandeld.
Sporten is goed, maar dus ook risicovol. Blessure behandelingen en blessure preventie is daarom erg belangrijk!

Verzekering in 2016

Voor 2016 zijn de voorwaarden van de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie en manuele therapie wederom door verschillende verzekeraars gewijzigd. Om voldoende verzekerd te zijn voor fysiotherapie het aankomende jaar, is het zeer verstandig om u polisvoorwaarden voor 2016 grondig door te lezen. Meer informatie vindt u op www.zorgverzekeringwijzer.nl

Verzekeringstip voor sporters:

Op dit moment is er een nieuwe verzekering gunstig voor sporters: inTwente, een gunstige zorgverzekeraar waarbij basiszorg, tandzorg en fysiotherapie (20 behandelingen) verzekerd is voor € 118,50 per maand. Meer informatie vindt u op www.intwente.nl

Feiten over je zorgverzekering:

  • Fysiotherapie worden vergoed uit je aanvullende verzekering.
  • Een lange revalidatie, zoals een voorste kruisband revalidatie wordt vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit je basis verzekering. De eerst 20 behandelingen moet je zelf betalen of zorgen voor voldoende aanvullende verzekering.
  • Over fysiotherapie uit je aanvullende verzekering hoef je GEEN eigen risico te betalen, over behandelingen uit de basisverzekering wel.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben recht op 18 behandelingen fysiotherapie uit de basisverzekering, hier hoeft GEEN eigen risico over te worden betaald.
  • Wil je als speler niet voor ongewenste dure verrassingen komen te staan zorg dan dat je voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie, advies is tussen de 12-20 behandelingen in je aanvullende pakket.
  • Het wettelijk eigen risico is in 2016 verhoogd naar € 385,- ten opzichte van € 375,- in 2015

 

Namens alle collega’s van ZorgSaam wensen we jullie een gezond, sportief en blessurevrij 2016!

Zorgsaam

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor