Voorbeschouwing Hulzense Boys – Sparta Enschede

Morgen, zaterdag 14 oktober, gaat Hulzense Boys op jacht naar de eerste punten van dit nog prille seizoen. De ploeg speelt dan de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede. Sparta heeft de eerste punten al wel binnen, maar zal morgen de eerste overwinning van dit seizoen willen bijschrijven. De ploeg van trainer Jeroen Niks heeft de eerste drie wedstrijden allemaal gelijkgespeeld. De tegenstanders in die wedstrijden waren Blauw Wit’66, Enter Vooruit en Den Ham. Tegen die laatste ploeg werd vorige week in de slotminuten een punt gepakt, terwijl de ploeg op dat moment al een tijd lang een speler minder op het veld had staan.
Hulzense Boys leek vorige week de eerste overwinning te pakken, maar binnen enkele minuten kreeg het twee doelpunten tegen en gingen de punten toch mee met De Esch naar Oldenzaal. De ploeg van trainer Bram Freie staat dan weliswaar nog met lege handen, toch had het tweemaal kunnen en misschien wel moeten winnen. Dat gegeven geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.
De afgelopen jaren hebben Hulzense Boys en Sparta Enschede meerdere keren tegenover elkaar gestaan. Vanaf de eeuwwisseling om precies te zijn 10 keer, waarvan 8 maal in (na)competitieverband. De laatste ontmoetingen waren in de nacompetitie twee seizoenen geleden. In Hulsen werd het 0-0, maar in Enschede versloeg Hulzense Boys Sparta met maar liefst 0-6. Sparta degradeerde daardoor, terwijl Hulzense Boys uiteindelijk promoveerde naar de eerste klasse. Van de tien ontmoetingen deze eeuw werden er 6 gewonnen door Hulzense Boys, terwijl de Spartanen 2 keer aan het langste eind trokken. Tweemaal eindigde de wedstrijd onbeslist. De doelcijfers spreken met 19-8 ook in het voordeel van de roodhemden.
Dit alles zegt natuurlijk weinig over de wedstrijd van morgen. Beide team hebben wezenlijk andere selecties dan aan het begin van deze eeuw. De selectie van de Enschedeërs is sterk en herbergt veel kwaliteit voor een tweedeklasser. Met Daan Akkerman, Dewi Perik en Ronald te Morssche heeft Sparta meerdere spelers met ervaring in de top van het amateurvoetbal. De ploeg zal dit seizoen dan ook ongetwijfeld een gooi naar promotie willen doen en wordt door velen dan ook als een van de favorieten gezien.
Al met al dus een pittige tegenstander morgen, maar ook een mooi affiche. Kom dus allen naar Enschede om onze boys naar de overwinning te schreeuwen. De wedstrijd op Sportpark Schreurserve begint om 14:30.

Uitslagen vanaf seizoen 2000-2001:
2008-2009 
Hulzense Boys – Sparta Enschede 1-2
Sparta Enschede – Hulzense Boys 1-2

2009-2010
Sparta Enschede – Hulzense Boys 0-3
Hulzense Boys – Sparta Enschede 1-3

2010-2011
Sparta Enschede – Hulzense Boys 0-1
Hulzense Boys – Sparta Enschede 2-1

2012-2013
Sparta Enschede – Hulzense Boys 1-3 oefenwedstrijd

2013-2014
Hulzense Boys – Sparta Enschede 0-0 oefenwedstrijd

2015-2016
Hulzense Boys – Sparta Enschede 0-0 nacompetitie
Sparta Enschede – Hulzense Boys 0-6 nacompetitie

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor