Van de voorzitter…

Het voetbalweekend begon al op donderdagavond; jaarvergadering van de supportersvereniging. Korte en helaas niet druk bezochte bijeenkomst van de vrienden van Hulzense Boys. Door lotenverkoop, organisatie van bingo- en kaartavonden om zomaar een paar activiteiten te benoemen worden aanzienlijke bedragen bij elkaar vergaard om onze club te ondersteunen. Jaloers op mijn collega Erik Velnaar die als nieuw bestuurslid Jeannet Hallink aan zijn zijde mocht verwelkomen. Voor het luttele bedrag van 7,50 per jaar kun je lid worden van deze geweldige vereniging. Onmisbaar voor Hulzense Boys.

Op vrijdagavond eerst een optreden als hulpsinterklaas op Smidserve. Mooi feestje van gemaakt samen met mijn vier assistenten. Meer dan 20 mini’s op de bar, het gaat weer de goede kant op. Foto’s en nadere verslaglegging binnenkort.

Daarna Algemene Ledenvergadering. Meer dan 60 leden maakten gebruik van hun democratische recht om mee te denken en te beslissen over de ontwikkelingen binnen de club. Zo is er gesproken over veld 3, de verbouwplannen en maatregelen die nodig zijn om een juiste balans te vinden tussen inkomsten en uitgaven. De oprichting van een jubileumcommissie onder leiding van Henk Meijerink werd bekend gemaakt. Tot mijn verbazing is de club niet op 4 juni maar op 4 september 1946 opgericht. Opmerkelijk was de te late binnenkomst was Bert M. (om privacyredenen is deze naam gefingeerd). Oorzaak niet de vrijdagmiddag bedrijfsborrel maar een onjuiste vermelding van het aanvangstijdstip op zijn telefoon. Kan te maken hebben met instelling tijdszone’s maar onze ict afdeling staat voor raadsels.

Zaterdag Smidserve, heerlijk voetbalweer. Fris maar met een zonnetje. Volgens Johan Derksen is damesvoetbal “niet om aan te gluren” maar ik ben een andere mening toegedaan. Op veld 3 speelden onze dames 1 tegen de dames van ON en ik, en met mij Hans Galgenbeld van de gemeente, was verrast door het goede nivo. Prima samenspel en er zitten talenten tussen hoor. Hans had afgesproken met onze projectleider kunstgras Kees Oosterhoff om een indruk te krijgen van ongecontroleerde bewegingen ten gevolge van deze grasmat.

Op veld 1 speelden onze jongens onder 19-1 een uitstekende wedstrijd tegen concurrent op de ranglijst ATC maar wisten de vele kansen niet om te zetten in een overwinning. Zelfs het meer dan verdiende gelijkspel kwam pas kort voor tijd tot stand. Voetbal is niet altijd eerlijk. Daarna Hulsen 3 tegen DES 2. Ook dit werd een gelijkspel dat met kunst- en vliegwerk (of niet Willy) werd binnen gesleept. Miele ontving nog een consumptie voor de misser van de dag. Shit happens en overkomt zelfs de beste.

De derde helft was zoals altijd gezellig. Alex van Keulen had een grote tas bij zich en kocht als voorschot op de aanstaande prijsverhoging alvast 200 muntjes. Zijn even logische als doordachte overweging: 200 x 0,20 is 40 euro. Snel verdiend. Dan drink je in heel 2020 voor de prijzen van 2019.

Fijn weekend.
Jan Bouwhuis

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor