Vrijwilligersavond 22 oktober 2016

Eens in de zoveel tijd vinden we het belangrijk om stil te staan bij het goede werk wat de vele vrijwilligers voor onze voetbalvereniging verrichten en afgelopen zaterdag was het weer zover; een vrijwilligersavond en dit keer in onze eigen voetbalkantine.

De kantine was omgedoopt tot een ouderwetse huiskamer. Oude lampenkappen aan het plafond, bankstellen en dikke kleedjes op de tafels waarop zelfs de glaasjes met sigaretten(hulzen) niet ontbraken. Niets was aan het toeval overgelaten om er een sfeervol geheel van te maken. Dat dit concept gewaardeerd werd bleek al snel toen de eerste vrijwilligers rond 20.30 uur arriveerden. Velen hadden verwacht in de ‘standaard’ kantine binnen te komen en vonden dit een welkome verrassing. Er werd zelfs geopperd om de kantine zo te laten. Het schijnt dat het bestuur dit nog in overweging heeft…

Bij binnenkomst kreeg iedereen een lekker gebakje waarop vervolgens een plekje in de huiskamer werd opgezocht. Na de koffie en de opzwepende muziek van DJ Boetje trapten rond 21.00 uur de Sofa Rockers hun set af. Zij gaven gelijk hun muzikale visitekaartje af en pasten qua entourage goed bij het huiskamergevoel.

Na een aantal nummers richtte de voorzitter zich tot de aanwezige vrijwilligers voor een dankwoord namens het bestuur. Erik benadrukte dat we vaak met elkaar stilstaan bij de dingen die beter kunnen, maar dat we ook zeker stil moeten staan bij alle dingen die goed gaan. Door zijn rol als voorzitter is hij regelmatig in staat om bij andere verenigingen in de keuken te kijken waarmee wordt bevestigd dat we het bij onze vereniging goed voor elkaar hebben. Een mooi compliment voor alle vrijwilligers!

De band pakte vervolgens hun set weer op en de mannen van het eerste elftal die de bar deze avond onder hun hoede hadden, waren inmiddels ook al druk in de weer om het goudgele vocht rijkelijk te laten vloeien. Ondertussen had de goochelaar Magic John zich tussen de mensen gemengd en zorgde hij met zijn vingervlugheid voor het nodige vermaak aan de tafels. Zo goochelde hij schuimrubberen hartjes bij iemand in de hand en liet hij normale speelkaarten veranderen in Hulzense Boys speelkaarten met luid gelach en verbaasde gezichten tot gevolg.

Onder het genot van smaakvolle hapjes en snacks vermaakte iedereen zich opperbest, onder andere met het ‘spiekersloan’. Daar ging het er regelmatig fanatiek aan toe. Dat niet iedereen timmerman is bleek wel door de spijkers die af en toe in de rondte vlogen. Maar het plezier was er niet minder om. Rond een uur of half 12 werd iedereen op een puntzak friet getrakteerd waarna de Sofa Rockers langzaam aan hun goede set afsloten. DJ Boetje mocht de avond afsluiten en wist er met zijn muziek uiteraard nog een polonaise uit te slepen.

We kijken terug op een gezellige avond die in het teken stond van al het goede werk van onze vrijwilligers. Via deze weg iedereen, dus ook de vrijwilligers die er helaas niet bij konden zijn, nogmaals bedankt voor alle inspanningen! Laten we dit vooral met elkaar volhouden, want zonder vrijwilligers geen Hulzense Boys.

Foto’s en video’s van de avond  zijn te vinden op de Google+ pagina van Hulzenseboys.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor