Winst en verlies voor Hulzense Boys

Zaterdag 17 oktober stond alweer de 7e wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was De Esch uit Oldenzaal. Deze ploeg is nieuw in de tweede klasse, nadat het vorig jaar met overmacht kampioen was geworden in de derde klasse. Ook dit seizoen doet de ploeg het goed, het staat derde met 2 punten minder dan de ploeg uit Hulsen.

IMG_0419

IMG_0420.b

Waar Hulzense Boys de afgelopen weken geduldig uit de startblokken kwam, was het in de beginfase van deze wedstrijd vaker in het vijandige strafschopgebied te vinden. Met verzorgd positiespel probeerde de ploeg de tegenstander haar wil op te leggen. Toch was dit lastig, aangezien De Esch een goede ploeg heeft en Hulzense Boys direct onder druk wilde zetten. Zelf wilde De Esch ook wel voetballen en zo ontstond er een leuke voetbalwedstrijd, met twee redelijk gelijkwaardige ploegen. In de beginfase was de grootste kans voor de bezoekers, maar de spits van De Esch kon een gevaarlijke voorzet niet tot doelpunt promoveren. Ook Hulzense Boys was een aantal keren gevaarlijk, zonder daarbij doel te treffen. Zo eindigde een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied net naast het doel. Maar dan komt een foutieve inspeelpass in voor de voeten van Tim van der Zande, die de bal meegeeft op de vragende Wilmar Nieuwenhuis. Die begint vervolgens aan een solo, waarbij hij meerdere spelers van De Esch passeert en zo voor de doelman verschijnt. Met een bekeken tikje wordt ook deze gepasseerd en is de 1-0 een feit. Hulzense Boys wilde meer en doordat Maikel Velt goed druk zette belandde de bal voor de voeten van Gregor van der Zande. Zijn lob over de keeper was helaas net te hard, waardoor de bal over het doel ging. Wat later leidde de opbouw van achteruit opnieuw tot een bal bij Gregor van der Zande. Zoals vaker werd hij ook nu weer kort gedekt, maar dat betekent ook dat er ruimte ontstaat op andere plekken. Met een bekeken balletje over zichzelf stuurde hij Wilmar Nieuwenhuis diep. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied bedacht Wilmar zich geen moment en met een snoeiharde pegel volleerde hij de bal over de keeper in het net. Een fantastische goal, maar belangrijker nog, de voorsprong werd verdubbeld tot 2-0. Dit zou ook de ruststand betekenen.

IMG_0421In de rust werd er alleen aan de zijde van De Esch gewisseld. Met het inbrengen van een andere aanvaller werd ook een andere speelwijze gehanteerd. De ploeg uit Oldenzaal probeerde zo snel mogelijk de spitsen te bereiken en speelde bijna alleen nog maar de lange bal. Het voetbal van de eerste helft verdween hierdoor uit de wedstrijd, omdat er na een lange bal veelal een duel volgde en vaak ook een 2e en 3e duel om de bal. Na zo’n duel op het middenveld nam een speler van de Oldenzalers de bal met de hand mee en bediende hiermee een aanvaller. Deze gaf de bal voor en de ingevallen Koen Vehof kon eenvoudig de aansluitingstreffer binnentikken, 2-1. Dit gaf De Esch weer moet, zeker gezien het feit dat de ploeg vorige week een 0-2 achterstand had omgezet in een 4-2 overwinning. De Esch had na de treffer wel dreiging, maar verdedigend liet Hulzense Boys zich niet van de wijs brengen en echte kansen bleven dan ook uit. Enkele corners en vrije ballen van de zijkant werden weggekopt of weggewerkt door doelman Lars oude Luttikhuis. Aan de andere kant was een kopbal van Maikel Velt nog gevaarlijk, maar ook dit bracht geen verandering in de stand. Overigens speelde Hulzense Boys de ruimte die het kreeg niet goed uit, waardoor de wedstrijd een echt voetbalgevecht bleef. Een kwartier voor tijd kreeg De Esch nog een goede mogelijkheid, maar een schot van aanvaller Agterbos ging ruim over het doel. Dit was ook de fase dat Hulzense Boys verdediger Jorg Roetgerink moest wisselen. Hij kon niet verder nadat hij even daarvoor een schoen in zijn gezicht had gekregen. Jasper de Jong was zijn vervanger en Jeff Bovelander werd hierdoor een linie teruggeschoven. 7 minuten voor het einde van de wedstrijd was er opnieuw een blessuregeval aan de zijde van Hulzense Boys. Een vrije bal van de zijkant werd opnieuw goed weggewerkt door doelman Lars oude Luttikhuis, maar hij kwam verkeerd terecht. Direct was duidelijk dat Lars niet verder kon en hij werd vervangen door Robin Smit. Deze viel prima in en 7 minuten na zijn invalbeurt floot scheidsrechter Besselsen voor de laatste maal deze middag. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Hulzense Boys.

Natuurlijk was er op Sportpark Smidserve blijdschap in verband met de behaalde overwinning, maar de gedachten gingen ook uit naar de uitgevallen spelers. Met Jorg, die een klein stukje van de wedstrijd kwijt was, ging het al snel weer goed. Maar Lars moest naar het ziekenhuis, waar een enkelbreuk werd geconstateerd. Bijzonder sneu voor Lars, aangezien hij net weer was begonnen met keepen. Wij wensen hem dan ook veel beterschap en een spoedig herstel. Ook willen we Hulzense Boys 2 feliciteren met het behaalde periodekampioenschap in de eerste klasse. De 4-1 zege op FC Zutphen betekende de zevende achtereenvolgende overwinning en met nog een wedstrijd te gaan is de ploeg niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Volgende week is er voor Hulzense Boys een vrij weekend. Donderdag 22 oktober wordt er wel geoefend tegen Deto 1, om 20:00 op Sportpark Smidserve. De week daarna, op zaterdag 31 oktober, treedt Hulzenze Boys aan tegen IJVV uit IJsselmuiden. Dit is de laatste wedstrijd van de eerste periode. Hierin staat Hulzense Boys een punt achter op DZC’68 en dus is de ploeg uit Hulsen nog volop in de race om deze periode te winnen. Aangezien de nummer 3, vv Dieren, op 4 punten achterstand staat zal de periodetitel naar Doetinchem of Hulsen gaan. Hulzense Boys moet dus winnen van IJVV en hopen dat DZC’68 punten verliest in de wedstrijd tegen vv Dieren. De wedstrijd op Sporpark Den Uithoek in IJsselmuiden begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Vos.

IMG_0422 IMG_0421 IMG_0420.b IMG_0419 IMG_0418 IMG_0423 IMG_0417 IMG_0416 IMG_0415 IMG_0414 IMG_0413 IMG_0412 IMG_0411 IMG_0410 IMG_0409 IMG_0408 IMG_0407 IMG_0406 IMG_0405 IMG_0404

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor