Zevenklapper voor Hulzense Boys

Zaterdag 30 april stond voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde FC RDC uit Deventer op het programma. Deze tegenstander was ook de eerste ploeg die Hulzense Boys dit seizoen tegenkwam. Die openingswedstrijd eindigde destijds in een 1-3 overwinning, waarbij er werd teruggekomen van een 1-0 achterstand. RDC pakte sindsdien maar twee punten, maar hadden bijvoorbeeld wel Dieren op een gelijkspel weten te houden. Zaak voor de thuisploeg om deze tegenstander niet te onderschatten en hetzelfde niveau als vorige week tegen ZAC te halen.

Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dit toch gemakkelijker gezegd dan gedaan en Hulzense Boys zat niet lekker in de wedstrijd. De scherpte leek wat te ontbreken en het baltempo was te laag om de ploeg uit Deventer echt in de problemen te brengen. Tot daar op een gegeven moment een prima dieptebal van Jorg Roetgerink op Menno Kamphuis was. Deze wist de bal op waarde te schatten en lobde de bal over de uitkomende keeper in het doel. Het bleef daarna moeizaam bij de bespelers van Sportpark Smidserve. Het was zelfs RDC wat een enorme kans kreeg. Buitenspel werd door de scheidsrechter van dienst genegeerd, waardoor Tom Hemmes alleen richting het doel ging. Zijn schot ging echter net naast het doel. Hulzense Boys was dus gewaarschuwd. Het mocht dan ook opgelucht ademhalen toen Martijn Rohaan de bal kreeg en met een uiterst fraai stiftje in de kruising de 2-0 voorsprong aantekende. Ook Gregor van der Zande wist het net nog te vinden, maar zijn treffer werd afgekeurd i.v.m. buitenspel. Toch wist diezelfde Gregor op slag van rust de 3-0 aan te tekenen door een schot van broer Tim van der Zande in het doel te koppen.

Met deze 3-0 voorsprong was het verzet van RDC wel gebroken. Vlak na rust kwam Hulzense Boys door een juweel van een treffer al gauw op 4-0. Een teruggelegde bal van Peter Stiekema kwam voor de voeten van Maikel Velt, die vanaf de punt van het strafschopgebied de bal snoeihard in de kruising schoot. Keeper Minnes heeft de bal waarschijnlijk niet eens gezien en alleen maar gehoord. Even later was diezelfde Maikel Velt ook verantwoordelijk voor de 5-0. Een vrije trap op randje zestien werd door hem keurig in de hoek geschoten. Het was een fase waarin de ploeg uit Hulsen ook mogelijkheden kreeg om de score verder te vergroten. Zo werd opnieuw een doelpunt van Gregor van der Zande vanwege buitenspel afgekeurd, waarbij er overigens nog een verdediger van RDC op de doellijn stond en het dus eigenlijk geen buitenspel kon zijn. Ook werd een doelpunt van Malke Gecer om dezelfde reden, ditmaal terecht, afgekeurd. Toch kwam de 6-0 alsnog op het scorebord. Een goede aanval waarbij Peter Stiekema en Gregor van der Zande bij betrokken waren, kwam uiteindelijk bij Malke Gecer terecht. Deze kon alleen nog met een overtreding afgestopt worden en dus ging de bal op de stip. Scheidsrechter Beltman liet zien over de nodige ervaring te beschikken en nam het goede besluit door de verdediger van RDC niet ook nog eens met een kaart te bestraffen. De penalty werd door aanvoerder Gregor van der Zande onberispelijk binnengeschoten. Het slotakkoord was voor Peter Stiekema die met zijn linker ook de 7-0 op het scorebord bracht.

Al met al een grote overwinning voor Hulzense Boys, ondanks het feit dat de ploeg zeker niet goed speelde. Dat zal aanstaande zaterdag zeker beter moeten, wil de ploeg een kans hebben tegen DZC’68 uit Doetinchem. Door het verlies van koploper De Esch is de spanning in de top van de tweede klasse H teruggekeerd. De Esch staat nog wel op de eerste plaats, met drie punten meer dan DZC’68 en vier punten voorsprong op Hulzense Boys. Met nog twee wedstrijden te gaan is dus nog alles mogelijk in de top van de ranglijst en kan het zelfs zijn dat de nummer twee geen nacompetitie heeft. Voordeel daarbij is dat Hulzense Boys al wel over een ticket voor dit toetje beschikt.
Overigens is het onderin en in de middenmoot ook nog ongemeen spannend. SVI dat nu op een 12e plaats staat heeft met twee overwinningen nog goede kans de nacompetitie te ontlopen en zelfs de nummer 4 in de stand is nog niet officieel veilig. Voor Hulzense Boys is het zaak om aanstaande zaterdag super gemotiveerd aan de aftrap te staan en proberen DZC’68 te verslaan. Dat dit geen sinecure is blijkt wel uit de 5-1 nederlaag die het eerder dit seizoen in Doetinchem leed. Aftrap op Sportpark Smidserve is ditmaal niet 14:30 maar 15.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van dhr. Moeken

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor