Zure nederlaag voor Hulzense Boys

Zaterdag 17 september stond er voor Hulzense Boys een mooie wedstrijd op het programma. Het speelde de eerste van vele derby’s in de eerste klasse D. Tegenstander was SVZW uit Wierden, een ploeg die door velen wordt gezien als een van de favorieten voor de titel. De ploeg begon goed aan het seizoen door de eerste twee wedstrijden te winnen.

Toch was de eerste kans voor de ploeg uit Hulsen. Een goede bal van Maikel Velt op Menno Kamphuis werd door laatstgenoemde goed op waarde geschat. In een sprintduel was Menno zijn tegenstander de baas, waardoor hij voor de doelman van SVZW verscheen. Deze verkleinde zijn doel echter goed, waardoor hij redding kon brengen op de inzet. Een paar minuten later was er de eerste kans voor SVZW. Middenvelder Woesthuis kreeg de bal op het middenveld aangespeeld. Zonder aangevallen te worden mocht hij zo doorlopen het strafschopgebied in, waardoor het voor hem een koud kunstje werd om de bal in het doel te werken, 1-0. Hulzense Boys liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef goed in de wedstrijd. Toch kwamen er twee kansen voor SVZW. Tweemaal was het echter doelman René Kamphuis die redding kon brengen. Eenmaal bracht hij redding op een schot en de tweede keer gooide hij zich dapper voor de bal in een één-tegen-één-situatie. Daardoor was de ruststand 1-0.

Na rust kwam Hulzense Boys goed uit de kleedkamer. Goed doordekken van Martijn Rohaan leidde tot een slippertje van verdediger Lubbers. Martijn pakte de bal van zijn voeten en snelde richting het doel. Daarbij werd hij neergelegd door diezelfde Lubbers. Scheidsrechter van Dijk gaf echter goed voordeel, waardoor Menno Kamphuis de bal over kon nemen en alleen richting het doel ging. Hij rondde beheerst af, waardoor de 1-1 een feit was. Daarna bleef Hulzense Boys, wat als een echt team speelde, redelijk eenvoudig overeind. Langzaam kwam het geloof dat er misschien wel punten gepakt konden worden tegen de kampioenskandidaat. Een kwartier voor tijd een beslissende situatie in de wedstrijd. Een pass van Jorn Hegeman op Menno Kamphuis zorgde ervoor dat Menno in het strafschopgebied kwam. Daar werd Menno echter neergelegd door verdediger Lubbers. Waar iedereen zag dat het een strafschop was, iets wat later volmondig werd toegegeven door de SVZW-spelers, zag het arbitrale trio dit anders. Geen strafschop dus. De aanval na dit moment werd de bal door aanvaller Aman op de paal gekopt. De bal kwam echter terug en viel voor de voeten van Dewi Perik, die eenvoudig de bal in het doel kon tikken. 2-1 dus, in plaats van een strafschop voor Hulzense Boys. Dat Perik daarna ook nog de 3-1 kon maken was slechts voor de statistieken. Al met al dus een zure nederlaag voor Hulzense Boys. De ploeg maakte het SVZW zeer lastig. Die ploeg was voetballend duidelijk beter, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Bij Hulzense Boys heerste na afloop toch een zuur gevoel door het penaltymoment.

Volgende week krijgt Hulzense Boys de kans om zich te revancheren. Dit moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Nunspeet. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer Vos.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor