Zuur verlies voor Hulzense Boys

Zaterdag 9 november stond de laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. Voor Hulzense Boys betekende dit een uitwedstrijd naar IJVV in IJsselmuiden. Een ploeg die in de middenmoot van de ranglijst terug te vinden was, maar de laatste weken niet meer verloren had. Winst in deze wedstrijd zou de winst van de eerste periodetitel betekenen.

In het begin van de wedstrijd was het spel in balans. IJVV kreeg wat mogelijkheden en Hulzense Boys kwam enkele keren dreigend door. Grote kansen vielen er echter niet te noteren. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg Hulzense Boys een kans via Fabian te Kolsté, maar deze trof geen doel. Ook IJVV kon de score openen, maar doelman Loohuis kon dit voorkomen. De grootste mogelijkheid was iets later voor Thomas Nijkamp. Een goede voorzet van Sander Kamphuis werd knap ingekopt, maar de bal viel op de lat. Iets later waren de roodhemden, die i.v.m. de uitwedstrijd in het zwart speelden, opnieuw dicht bij een treffer. Een terugvallende bal kwam voor de voeten van Jordy Wolfkamp. Zijn harde schot ging echter net naast. Waar iedereen dacht te gaan rusten met een gelijke stand, viel alsnog een treffer te noteren. Een voorzet van de rechterkant was gevaarlijk. In een uiterste poging de bal weg te werken ging de bal via een verdediger van Hulzense Boys alsnog in het doel, 1-0.

In de rust gaf trainer Bram Freie aan dat er nog niets aan de hand was. Er werden enkele puntjes op de “i” gezet en met vertrouwen werd de tweede helft begonnen. Hulzense Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en IJVV werd teruggedrongen. Met enige regelmaat waren er 21 spelers op de helft van de thuisploeg te vinden. Dit leverde enkele kleine mogelijkheden op, maar echt grote kansen vooralsnog niet. Tot twintig minuten voor tijd. Een goede aanval over meerdere schijven bracht de bal bij Sander Kamphuis. Sander, die ondanks een breuk in het jukbeen toch kon spelen, nam de bal op de rand van het strafschopgebied aan en krulde de bal beheerst in het doel, 1-1. Een bevrijdende treffer en velen dachten dat de ploeg uit Hulsen nu door zou drukken. De ploeg zocht ook de aanval, maar de verdediging van IJVV stond goed. Na de treffer begon de ploeg uit IJsselmuiden ook weer wat meer spelaandeel te krijgen. Zo kreeg het na een aanval een vrije trap op 25 meter van het doel. De bal werd strak over de grond geschoten. Doelman Loohuis had de goede hoek, maar helaas verdween de bal onder zijn arm in het doel, 2-1. Een grote domper natuurlijk. Hulzense Boys ging daarna nog meer risico nemen om toch nog een resultaat te boeken. De aanval werd gezocht, maar de verdediging van IJVV bleef goed staan en hield stand. In een omschakelmoment werd het zelfs nog 3-1 voor de thuisploeg en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Door de overwinning van WVF pakte deze ploeg de periodetitel, een felicitatie voor die ploeg. Bij winst was deze dus naar Hulzense Boys gegaan. Helaas is dit dus niet het geval. De ploeg domineerde het grootste deel van de wedstrijd, maar liep toch tegen een zure nederlaag aan. Toch werd de dag afgesloten met een groot feest in de kantine, ook dat maakt Hulzense Boys. Het besef dat de huidige tweede plaats ook erg knap is en de competitiestart heel goed is kwam er alsnog. De jonge ploeg draait erg goed en er staat een echt team, waarin veel spelers zich goed ontwikkelen. Bovendien pakte het tweede elftal wel de periode, in de eerste klasse, gefeliciteerd! Aanstaande zaterdag staat er een teamactiviteit op het programma. Op 23 november is de eerstvolgende competitiewedstrijd. Op Sportpark Smidserve komt Sparta Enschede, een serieuze titelkandidaat, op bezoek. De wedstrijd begint om 14:30.